Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά — Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη — Εκκενώνονται 4 οικισμοί

Ανε­ξέ­λεγ­κτη μαί­νε­ται η φωτιά που ξέσπα­σε το μεση­μέ­ρι της Τρί­της στην Άνω Βαρυ­μπό­μπη του δήμου Αχαρ­νών, στην Αττική.

Σε τέσ­σε­ρις εκκε­νώ­σεις οικι­σμών προ­χω­ρούν οι Αρχές τη στιγ­μή που οι φλό­γες ήδη καί­νει τα πρώ­τα σπί­τια στην Βαρυμπόμπη.

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως ανα­κοί­νω­σε η Αστυ­νο­μία, ήδη εκκε­νώ­θη­καν οι οικι­σμοί Μορ­τε­ρό, Αδά­μες, Φασί­δε­ρι αλλά και η Βαρυμπόμπη.

«Η κατά­στα­ση είναι τρα­γι­κή, καθώς η πυρ­κα­γιά έχει φτά­σει στην πλα­τεία της Βαρυ­μπό­μπης», δήλω­σε στο kathimerini.gr ο δήμαρ­χος Αχαρ­νών, Σπύ­ρος Βρετ­τός. Πρό­σθε­σε ότι το μέτω­πο είναι τερά­στιο και ξεκι­νά­ει από τα βασι­λι­κά κτήματα.

Η πυρ­κα­γιά εκδη­λώ­θη­κε αρχι­κώς σε δασι­κή έκτα­ση, κοντά στα βασι­λι­κά κτή­μα­τα Τατο­ΐ­ου και απλώ­νε­ται σε τρεις μεγά­λες εστίες.

Η μια είναι στην Άνω Βαρυ­μπό­μπη, η άλλη κοντά σε ιππι­κούς ομί­λους της περιο­χής και η τρί­τη πολύ κοντά στον οικι­σμό Αδά­μες, κοντά στην Εθνι­κή Οδό, όπου υπήρ­χε προ­λη­πτι­κή εκκένωση.

Εκκε­νώ­θη­κε προ­λη­πτι­κά η κατα­σκή­νω­ση «Χαρού­με­νο Χωριό», που βρί­σκε­ται κάτω από την πλα­τεία της Βαρυ­μπό­μπης. Tα 80 παι­διά που φιλο­ξε­νού­νταν στην κατα­σκή­νω­ση, μετα­φέρ­θη­καν με πούλ­μαν στο σταθ­μό Ειρή­νη του ΗΣΑΠ κι έχουν αρχί­σει ήδη να τα παρα­λαμ­βά­νουν οι γονείς τους.

Μήνυμα 112 για πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: “Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες”

Νέο μήνυ­μα από το 112 για γενι­κή απο­μά­κρυν­ση των κατοί­κων της Βαρυ­μπό­μπης και του οικι­σμού Αδά­μες εστά­λη πριν από λίγα λεπτά. Το μήνυ­μα ανα­φέ­ρει: «Αν είστε στη Βαρυ­μπό­μπη ή στις Αδά­μες εκκε­νώ­στε προς Θρα­κο­μα­κε­δό­νες για λόγους ασφαλείας».

Ήδη στην περιο­χή βρί­σκο­νται δυνά­μεις της Αστυ­νο­μί­ας για να διευ­κο­λύ­νουν την απο­μά­κρυν­ση των κατοί­κων σε ασφα­λή σημεία.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο