Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντίδραση Τουρκίας για τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Αντι­δρώ­ντας στις εκδη­λώ­σεις μνή­μης που έγι­ναν στην Ελλά­δα για την επέ­τειο της Γενο­κτο­νί­ας των Ποντί­ων, το τουρ­κι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών σε ανα­κοί­νω­σή του μιλά­ει για «δια­στρέ­βλω­ση της ιστο­ρι­κής πραγ­μα­τι­κό­τη­τας», για «αβά­σι­μες και παρα­λη­ρη­μα­τι­κές δηλώ­σεις του Ελλη­νι­κού Κοινοβουλίου».

Ανα­φε­ρό­με­νο στη Μικρα­σια­τι­κή Εκστρα­τεία λέει πως «η Ελλά­δα, η οποία προ­σπά­θη­σε να θέσει υπό κατο­χή της την Ανα­το­λία ως υπο­χεί­ριο των ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων της περιό­δου, δεν πρέ­πει να ξεχνά­ει τις φρι­κα­λε­ό­τη­τες που διέ­πρα­ξε σε αυτά τα εδάφη».

Αντι­δρώ­ντας το ελλη­νι­κό ΥΠΕΞ σε ανα­κοί­νω­σή του μιλά για αδό­κι­μη από­πει­ρα παρα­ποί­η­σης της ιστο­ρι­κής αλή­θειας. Προ­σθέ­τει ότι «τα ψεύ­δη, η παρα­ποί­η­ση της ιστο­ρί­ας και η χρή­ση εμπρη­στι­κής ρητο­ρι­κής, δεν συνά­δουν με την προ­ώ­θη­ση σχέ­σε­ων καλής γει­το­νί­ας από χώρα, η οποία επι­θυ­μεί να απο­τε­λέ­σει μέλος της Ευρω­παϊ­κής Οικογένειας».

Καλεί την Τουρ­κία σε «νηφά­λια ανα­γνώ­ρι­ση των γεγο­νό­των» και κατα­λή­γει ότι «η αυτο­κρι­τι­κή, η συγ­γνώ­μη στους συγ­γε­νείς των θυμά­των και η εγκα­τά­λει­ψη του ανα­θε­ω­ρη­τι­σμού απο­τε­λούν ένδει­ξη δύνα­μης και όχι αδυναμίας».

Πηγή: 902.gr

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παι­διών (Βέρα Κλών­τζα-Για­κλο­βά – Φρά­νιο Κραλ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο