Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεπέρασε τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα — Πιο άστατος ο καιρός αύριο

Σε υψη­λά για την επο­χή επί­πε­δα δια­τη­ρή­θη­κε η θερ­μο­κρα­σία σήμε­ρα, με τις υψη­λό­τε­ρες μέγι­στες τιμές να κατα­γρά­φο­νται στο Θεο­λό­γο Φθιώ­τι­δας (33,2 βαθ­μοί Κελ­σί­ου) και στα Ψαχνά Ευβοί­ας (33,1 βαθ­μοί) σύμ­φω­να με το δίκτυο των αυτό­μα­των μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr.

Αύριο ανα­μέ­νο­νται πρό­σκαι­ρες βρο­χές στα βόρεια και καλές και­ρι­κές συν­θή­κες στην υπό­λοι­πη χώρα, μετα­βο­λή του και­ρού αργά το βρά­δυ στα βορειο­α­να­το­λι­κά με βρο­χές και καται­γί­δες, καθώς επί­σης πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας στα ηπειρωτικά.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, την Πέμ­πτη στην Ήπει­ρο, στη Μακε­δο­νία και στην Θρά­κη θα υπάρ­χουν κατά περιό­δους αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις και θα εκδη­λω­θούν πρό­σκαι­ρες βρο­χές τοπι­κού χαρα­κτή­ρα. Στην υπό­λοι­πη χώρα ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις. Από αργά το βρά­δυ στην Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, στη Θρά­κη και στο Βορειο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο ο και­ρός θα παρου­σιά­σει μετα­βο­λή με βρο­χές και καται­γί­δες, φαι­νό­με­να που τη νύχτα προς Παρα­σκευή θα είναι τοπι­κά ισχυρά.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 5 έως 22 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 9 έως 28, στη Δυτι­κή Ελλά­δα από 10 έως 26 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 9 έως 29, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 12 έως 31 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 14 έως 25 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου από 14 έως 29 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 4–5 μπο­φόρ, αλλά στα­δια­κά από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν στα επί­πε­δα των 6–7 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο θα επι­κρα­τή­σουν βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ, ενι­σχυό­με­νοι προ­ο­δευ­τι­κά στα 6 μποφόρ.

Στην Αττι­κή θα επι­κρα­τή­σουν λίγες νεφώ­σεις. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ και μετά το μεση­μέ­ρι κατά τόπους 6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 17 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες μετά το μεση­μέ­ρι θα αυξη­θούν δίνο­ντας τοπι­κές βρο­χές αργά το βρά­δυ. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά δυτι­κοί ασθε­νείς και μετά το μεση­μέ­ρι βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις 5–6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 15 έως 27 βαθμούς

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παι­διών (Βέρα Κλών­τζα-Για­κλο­βά – Φρά­νιο Κραλ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο