Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντιδράσεις οπαδών του ΠΑΟΚ για την χορηγία της «Μαλαματίνα»: «Δεν συμπορευόμαστε με την αδικία και την εκμετάλλευση»

Αντι­δρά­σεις στους κόλ­πους των οπα­δών του ΠΑΟΚ έχει προ­κα­λέ­σει η από­φα­ση της ΠΑΕ να υπο­γρά­ψει τριε­τές συμ­βό­λαιο χορη­γί­ας με την εργο­δο­σία της εται­ρεί­ας «Μαλα­μα­τί­να» η οποία ευθύ­νε­ται για απο­λύ­σεις και όργιο τρο­μο­κρα­τί­ας κατά εργα­ζό­με­νων το τελευ­ταίο διάστημα.

Σύμ­φω­να με την συμ­φω­νία ΠΑΕ ΠΑΟΚ και «Μαλα­μα­τί­νας», η εται­ρεία θα είναι χορη­γός της ποδο­σφαι­ρι­κής ομά­δας της Θεσ­σα­λο­νί­κης για άλλα τρία χρό­νια, με σλό­γκαν «ΠΑΟΚ, Ρετσί­να, Μαλα­μα­τί­να». Προ­φα­νώς, στην διοί­κη­ση της ΠΑΕ δεν τους καί­γε­ται καρ­φί για την απα­ρά­δε­κτη πολι­τι­κή της εται­ρεί­ας που εδώ και μήνες «ποδο­πα­τά» τα δικαιώ­μα­τα και την αξιο­πρέ­πεια των εργαζόμενων.

Μερί­δα όμως υγιώς σκε­πτό­με­νων οπα­δών του Δικέ­φα­λου έχουν ήδη εκφρά­σει αντι­δρά­σεις ανα­φο­ρι­κά με την συμ­φω­νία. Αλλη­λεγ­γύη στον αγώ­να των απερ­γών της «Μαλα­μα­τί­να» εκφρά­ζε­ται στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης από φιλά­θλους του ΠΑΟΚ, με χαρα­κτη­ρι­στι­κή την ανάρ­τη­ση στην σελί­δα του Facebook «Αντι­φα­σί­στες οπαδοί/ φίλα­θλοι ΠΑΟΚ — Antifa Fans of PAOK» η οποία αναφέρει:

«Οι ανώ­νυ­μες εται­ρεί­ες ποδο­σφαι­ρι­κές ή μη,
εξ’ ορι­σμού θέτουν ως αυτοσκοπό
την υφαρ­πα­γή των κερδών,
με οποιο­δή­πο­τε κόστος,
από εκεί­νους που τα παράγουν
και στους οποί­ους πραγ­μα­τι­κά ανήκουν.
Τους εργαζόμενους.
Ο οπα­δός του ΠΑΟΚ δεν συμπορεύεται,
ούτε θα συμπο­ρευ­τεί ποτέ
με την αδι­κία και την εκμετάλλευση.
Κι είμα­στε κι εμείς εδώ να τους θυμή­σου­με με τη σει­ρά μας,
πως η αξιο­πρέ­πεια δεν υφαρπάσσεται,
ούτε συντρίβεται.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
ΤΗΣ ΜΑΛΑ — ΜΑΤ — ΙΝΑ.
Υ.γ. Αν επι­θυ­μεί χορη­γό αλκοολούχο
η οποια­δή­πο­τε ΠΑΕ
ας το γυρί­σει στα τσίπουρα».

Παρό­μοιες αντι­δρά­σεις έκα­ναν την εμφά­νι­σή τους στους λογα­ρια­σμούς των μέσων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αρκε­τούς φιλά­θλους να εκφρά­ζουν την δυσα­ρέ­σκειά τους για την «χορη­γία» από την γνω­στή εταιρεία.

Σημειώ­νε­ται ότι στον αγώ­να ΠΑΟΚ-Λαμία στο γήπε­δο της Τού­μπας, τον Σεπτέμ­βρη, είχε αναρ­τη­θεί πανό που έγρα­φε «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο