Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δίπλα στους ανάστατους κατοίκους σε Δαμάσι και Μεσοχώρι (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Στα χωριά Δαμά­σι και Μεσο­χώ­ρι, όπου έχουν παρα­τη­ρη­θεί οι μεγα­λύ­τε­ρες ζημιές από τον ισχυ­ρό σει­σμό των 6 Ρίχτερ που σημειώ­θη­κε νωρίς το μεση­μέ­ρι, βρί­σκε­ται από την πρώ­τη στιγ­μή αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον Τάσο Τσια­πλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Πανα­γιώ­τη Σπή­λιο, μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας και γραμ­μα­τέα της ΤΕ Υπαί­θρου και τον Δημή­τρη Αβρα­νά, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

Συγκε­κρι­μέ­να, στο χωριό Δαμά­σι εκα­το­ντά­δες κάτοι­κοι, εκ των οποί­ων αρκε­τοί ηλι­κιω­μέ­νοι, έχουν μαζευ­τεί στο γήπε­δο και παρα­μέ­νουν ανα­στα­τω­μέ­νοι καθώς δεν έχουν ακό­μα καμία ενη­μέ­ρω­ση για το πώς θα περά­σουν τις επό­με­νες ώρες. Μάλι­στα, αξιω­μα­τού­χοι που έφτα­σαν από την Αθή­να, τους συνέ­στη­σαν να κάνουν … υπο­μο­νή, όταν ο κόσμος δεν έχει ούτε νερό, ούτε φαγη­τό και δεν φαί­νε­ται κάτι τέτοιο να αλλά­ζει σύντο­μα με απο­τέ­λε­σμα οι κάτοι­κοι να αγανακτήσουν

Σημειώ­νε­ται πως σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες πολ­λά σπί­τια στο χωριό Μεσο­χώ­ριέ­χουν υπο­στεί σοβα­ρές υλι­κές ζημιές, ενώ νωρί­τε­ρα συνερ­γείο της Πυρο­σβε­στι­κής βοή­θη­σε ηλι­κιω­μέ­νο με κινη­τι­κά προ­βλή­μα­τα να βγει από το σπί­τι του όπου είχε πέσει ένας τοί­χος.

Δίπλα στους κατοί­κους των δύο χωριών είναι και εκλεγ­μέ­νοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Τυρνάβου. 

Σε δήλω­σή του, ο Τ. Τσια­πλές επε­σή­μα­νε ότι ο σει­σμός ανέ­δει­ξε τερά­στια προ­βλή­μα­τα που χρειά­ζο­νται άμε­ση αντι­με­τώ­πι­ση από την κυβέρ­νη­ση και της Τοπι­κής Διοί­κη­σης για τους κατοί­κους και παράλ­λη­λα, φάνη­κε το πρό­βλη­μα της αντι­σει­σμι­κής θωρά­κι­σης που θέτει το ΚΚΕ και η «Λαϊ­κή Συσπείρωση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο