Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απάντηση Κουτσούμπα στον Μητσοτάκη για την πορεία του Πολυτεχνείου

Βάλα­τε υπουρ­γούς, στε­λέ­χη, παπα­γα­λά­κια σας να επι­δί­δο­νται σε παρα­λή­ρη­μα ενά­ντια στην πορεία του Πολυ­τε­χνεί­ου. Σήμε­ρα το απο­γειώ­σα­τε και εσείς ο ίδιος», τόνι­σε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας απα­ντώ­ντας στον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, που ζήτη­σε από τα κόμ­μα­τα να δηλώ­σουν ότι δεν θα κάνουν πορεία για το Πολυτεχνείο.

«Αυτός ο εορ­τα­σμός είναι ο λόγος που βρί­σκε­στε εδώ μέσα», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Σας λέμε το εξής: Δεν είναι το Πολυ­τε­χνείο που απει­λεί τη δημό­σια υγεία. Δεν είναι οι εκδη­λώ­σεις που γίνο­νται με μέτρα αυξη­μέ­να. Για­τί το κάνε­τε; Για να ενο­χο­ποι­ή­σε­τε το λαό και τη νεο­λαία. Αυτό ήταν το πνεύ­μα της ομι­λί­ας σας. Θέλε­τε να ξεμπερ­δέ­ψε­τε με την ουσία του Πολυ­τε­χνεί­ου. Δεν μπο­ρεί­τε να κοροϊ­δέ­ψε­τε κανέ­ναν. Δεν είναι αφε­τη­ρία η προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας, αλλά το γνή­σιο περιε­χό­με­νο της πορείας.

Τις απα­γο­ρεύ­σεις να τις απευ­θύ­νε­τε σε κόμ­μα­τα που θα πει­θαρ­χούν. Το ΚΚΕ έχει απο­δεί­ξει ότι έχει φωνή και μπο­ρεί να αγω­νί­ζε­ται και να τηρεί τα μέτρα πολύ καλύ­τε­ρα και από εσάς και από το κόμ­μα σας το ίδιο», τόνισε.

Η κυβέρνηση δεν έκανε αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε

Bρι­σκό­μα­στε μπρο­στά σε έκτα­κτες, στιγ­μές. Με ορα­τό τον κίν­δυ­νο η εξά­πλω­ση της παν­δη­μί­ας να πάρει μεγά­λες δια­στά­σεις και το ΕΣΥ να βρί­σκε­ται ένα βήμα πριν την κατάρ­ρευ­ση» είπε ξεκι­νώ­ντας την ομι­λία του στη Βου­λή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στη συζή­τη­ση για την κατά­στα­ση στη χώρα κατά την περί­ο­δο της πανδημίας.

Χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας «κρί­σι­μη» την κατά­στα­ση «για­τί χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι βρί­σκο­νται στα όριά τους» και πως πλέ­ον δεν μετρά­με κρού­σμα­τα, αλλά «πλέ­ον στε­κό­μα­στε στους δεκά­δες νεκρούς καθη­με­ρι­νά», ο κ. Κου­τσού­μπας τόνι­σε πως «Οι έκτα­κτες συν­θή­κες απαι­τούν και έκτα­κτα μέτρα. Μέτρα, που η κυβέρ­νη­σή σας θα έπρε­πε να είχε πάρει από την πρώ­τη στιγ­μή. Μπο­ρού­σα­τε αλλά δεν τα πήρα­τε από συνει­δη­τή επι­λο­γή», είπε.

Συνε­χί­ζο­ντας ο κ. Κου­τσού­μπας επι­σή­μα­νε πως «η κρι­τι­κή μας δεν αφο­ρά τα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα, αλλά τις δικές σας πολι­τι­κές επι­λο­γές» και εξή­γη­σε «Μπο­ρού­σα­τε να θωρα­κί­σε­τε το ΕΣΥ με μαζι­κές προ­σλή­ψεις προ­σω­πι­κού, όπως σας φώνα­ζαν οι για­τροί και οι υγειο­νο­μι­κοί. Αντί για αυτό βαφτί­σα­τε θωρά­κι­ση τα μπα­λώ­μα­τα και την ανα­κύ­κλω­ση του προσωπικού.

Μπο­ρού­σα­τε να πάρε­τε μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς με βάση τις προ­τά­σεις των σωμα­τεί­ων. Δεν το κάνα­τε για­τί την προ­στα­σία την θεω­ρεί­τε κόστος. Και το κόστος απει­λεί την καπι­τα­λι­στι­κή κερδοφορία.

Μπο­ρού­σα­τε να προ­χω­ρή­σε­τε σε προ­σλή­ψεις εκπαι­δευ­τι­κών, αντί αυτού αυξή­σα­τε τους μαθη­τές στους 27 ανά τάξη.

Μπο­ρού­σα­τε να πάρε­τε μέτρα για τα ΜΜΜ. Αλλά εσείς απα­ντή­σα­τε με κυνι­σμό: τα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς είναι Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς είπα­τε κ. πρω­θυ­πουρ­γέ και ο κόσμος είναι στι­βαγ­μέ­νος σαν την σαρ­δέ­λα σε αυτά»…

«Αντί να πάρε­τε τα ανα­γκαία μέτρα εννιά μήνες τώρα, επι­λέ­γε­τε να πορεύ­ε­στε με σημαία την ατο­μι­κή ευθύ­νη» συμπλή­ρω­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λίγη ντρο­πή δεν βλά­πτει κύριε Μητσοτάκη

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο