Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαγόρευση του καπνίσματος σε πάρκα και παραλίες ζητά η Αντικαρκινική Εταιρεία

Απα­γό­ρευ­ση του καπνί­σμα­τος σε κοι­νό­χρη­στους ανοι­χτούς χώρους, πάρ­κα, παρα­λί­ες και χώρους άθλη­σης, ζητά η Ελλη­νι­κή Αντι­καρ­κι­νι­κή Εται­ρεία (ΕΑΕ), από την Πολι­τεία, τονί­ζο­ντας ότι είναι και­ρός η πρα­κτι­κή αυτή να εφαρ­μο­στεί και στην Ελλά­δα, τώρα που στα­δια­κά πολ­λές πόλεις στην Ευρώ­πη, με τελευ­ταίο το Παρί­σι, έχουν ξεκι­νή­σει να την εφαρμόζουν.

«Απευ­θυ­νό­μα­στε για μία ακό­μα φορά στο Υπουρ­γείο Υγεί­ας ζητώ­ντας να φέρει στην Βου­λή την κατάλ­λη­λη νομο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση και στους Δήμους να φρο­ντί­σουν για την ενη­μέ­ρω­ση και την τοπο­θέ­τη­ση ειδι­κών πινα­κί­δων στους Δημό­σιους Ανοι­χτούς Κοι­νό­χρη­στους χώρους», ανα­φέ­ρει ο πρό­ε­δρος της ΕΑΕ Ευάγ­γε­λος Φιλόπουλος.

Σημειώ­νει ότι η ΕΑΕ ξεκί­νη­σε εδώ και δύο χρό­νια την εκστρα­τεία ευαι­σθη­το­ποί­η­σης για την απα­γό­ρευ­ση του καπνί­σμα­τος αφ΄ενός μεν στις παι­δι­κές χαρές και αφ΄ετέρου στις παρα­λί­ες, όπου τα απο­τσί­γα­ρα απο­τε­λούν τοξι­κά από­βλη­τα για το περι­βάλ­λον και τους ανθρώ­πους. Δια­θέ­τει δε μακέ­τα της ειδι­κής πινα­κί­δας ενη­μέ­ρω­σης των επι­σκε­πτών στις παι­δι­κές χαρές, την οποία προ­σφέ­ρει σε όποιον Δήμο την ζητή­σει και στην οποία ανγρά­φε­ται. «Μην καπνί­ζε­τε. Εδω παί­ζου­με εμείς!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο