Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους υγειονομικούς έξω από το υπουργείο Υγείας (BINTEO — ΦΩΤΟ)

Την απρό­κλη­τη επί­θε­ση των δυνά­με­ων των ΜΑΤ δέχτη­καν οι εργα­ζό­με­νοι στα δημό­σια νοσο­κο­μεία, στο πλαί­σιο της κινη­το­ποί­η­σης που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν σήμε­ρα στο Υπουρ­γείο Υγεί­ας για τη μονι­μο­ποί­η­ση των επι­κου­ρι­κών και συμβασιούχων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, ενερ­γώ­ντας προ­φα­νώς με εντο­λή της κυβέρ­νη­σης, επι­τέ­θη­καν στους …«ήρω­ες» υγειο­νο­μι­κούς που διεκ­δι­κού­σαν το αυτο­νό­η­το ‑τη μόνι­μη και στα­θε­ρή εργα­σία- προ­κει­μέ­νου να τους εμπο­δί­σουν να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν την προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη συγκέ­ντρω­σή τους στο δρό­μο, μπρο­στά από το υπουργείο.

Στο πλαί­σιο της κατα­στο­λής, οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις επι­στρά­τευ­σαν χημι­κά, δακρυ­γό­να και γκλο­μπς προ­κει­μέ­νου να περιο­ρί­σουν τους εργα­ζό­με­νους στο πεζο­δρό­μιο. Μάλι­στα οι άνδρες των ΜΑΤ σχη­μά­τι­σαν φραγ­μό απέ­να­ντι στους δια­δη­λω­τές, για τον περιο­ρι­σμό της συγκέ­ντρω­σης στο πεζοδρόμιο.

«Η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει» είναι το σύν­θη­μα με το οποίο απά­ντη­σαν οι εργα­ζό­με­νοι στα δημό­σια νοσο­κο­μεία που και νωρί­τε­ρα δέχτη­καν την επί­θε­ση των δυνά­με­ων των ΜΑΤ. Παράλ­λη­λα διε­μή­νυ­σαν ότι θα απα­ντή­σουν πιο απο­φα­σι­στι­κά και πιο μαζι­κά στην 24ωρη απερ­γία που έχουν εξαγ­γεί­λει για τις 15 Οκτώ­βρη οι εργα­ζό­με­νοι στα δημό­σια νοσο­κο­μεία και τις δημό­σιες μονά­δες υγεί­ας — πρόνοιας.

Οι εργα­ζό­με­νοι κατήγ­γει­λαν τον κυβερ­νη­τι­κό αυταρ­χι­σμό, ενώ σύμ­φω­να με συν­δι­κα­λι­στές υγειο­νο­μι­κούς, η αστυ­νο­μία κατ’ επα­νά­λη­ψη στη διάρ­κεια της κινη­το­ποί­η­σης ισχυ­ρί­στη­κε ότι ο νόμος δεν επι­τρέ­πει την κάθο­δο στο δρό­μο και το κλεί­σι­μο της κυκλοφορίας.

Σημειώ­νε­ται ότι στην διάρ­κεια της κινη­το­ποί­η­σης ανα­φέρ­θη­κε ότι εξαι­τί­ας της επί­θε­σης των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων δύο εργα­ζό­με­νοι χρειά­στη­κε να μετα­φερ­θούν για εξε­τά­σεις στον Ευαγγελισμό.

mat enantion ugeionomikon mat enantion ugeionomikon1 mat enantion ugeionomikon2

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο