Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία, η πάλη των λαών γράφει ιστορία»

Συν­θή­μα­τα όπως «φτώ­χεια, εξα­θλί­ω­ση και κατα­στο­λή, οι άθλιοι υπάρ­χουν, δεν έχουν επο­χή» και «φτώ­χεια βαρ­βα­ρό­τη­τα και κατα­στο­λή το σύστη­μα της σήψης δολο­φο­νεί», ακού­στη­καν σήμε­ρα έξω από την Γαλ­λι­κή πρε­σβεία στην Αθή­να, αλλά και από το Γαλ­λι­κό Προ­ξε­νείο στην Θεσσαλονίκη. 

Η ΚΝΕ πραγ­μα­το­ποί­η­σε μαζι­κές παρα­στά­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας, εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη της στον λαό και τη νεο­λαία της Γαλ­λί­ας που αντι­με­τω­πί­ζουν κύμα κρα­τι­κής κατα­στο­λής μετά τη δολο­φο­νία του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού.

Στην Αθή­να, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, κρα­τού­σαν πανό που έγρα­φε «φτώ­χεια εξα­θλί­ω­ση κατα­στο­λή, ο καπι­τα­λι­σμός δολο­φο­νεί, αλλη­λεγ­γύη στο λαό και την νεο­λαία της Γαλ­λί­ας» στα ελλη­νι­κά και στα γαλλικά.

Επί­σης φώνα­ξαν συν­θή­μα­τα όπως «Φτώ­χεια βαρ­βα­ρό­τη­τα και κατα­στο­λή το σύστη­μα της σήψης δολο­φο­νεί» και «από την Ελλά­δα μέχρι τη Γαλ­λία η πάλη των λαών γρά­φει ιστο­ρία».

Στην Θεσ­σα­λο­νί­κη έξω από το Γαλ­λι­κό Προ­ξε­νείο, τα μέλη της ΚΝΕ, φώνα­ξαν συν­θή­μα­τα όπως «στην άκρη της πόλης, πίσω από το φως, κατα­στο­λή και βία, έφη­βος νεκρός» και «φτώ­χεια, εξα­θλί­ω­ση και κατα­στο­λή, οι άθλιοι υπάρ­χουν, δεν έχουν επο­χή». Επί­σης, μοί­ρα­σαν την ανα­κοί­νω­ση της ΚΝΕ.

«Η σημε­ρι­νή παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Ελλά­δας έξω από τη γαλ­λι­κή πρε­σβεία στέλ­νει μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης στο λαό της Γαλ­λί­ας, τους χιλιά­δες νέους και νέες, τους μαθη­τές, φοι­τη­τές, εργα­ζό­με­νους, που εδώ και μια βδο­μά­δα βρί­σκο­νται στους δρό­μους δια­δη­λώ­νο­ντας ενά­ντια στο νέο έγκλη­μα της κρα­τι­κής βίας και αστυ­νο­μι­κής αυθαι­ρε­σί­ας» σημεί­ω­σε η Κλειώ Χρι­στο­πού­λου, μέλος του Γρα­φεί­ου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώ­ντας έξω από την Γαλ­λι­κή πρεσβεία.

Ολο­κλη­ρώ­νο­ντας την παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας, η ΚΝΕ, κατήγ­γει­λε την άρνη­ση της Γαλ­λι­κής Πρε­σβεί­ας να παρα­λά­βει το ψήφι­σμα δια­μαρ­τυ­ρί­ας, τονί­ζο­ντας ωστό­σο ότι το μήνυ­μα ενά­ντια στην κατα­στο­λή και αλλη­λεγ­γύ­ης στον γαλ­λι­κό λαός που αγω­νί­ζε­ται δόθηκε.

Στην κινη­το­ποί­η­ση της Αθή­νας παρα­βρέ­θη­καν ο Θοδω­ρής Κωτσα­ντής, Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου Αλα­βά­νος, ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο