Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απύθμενη υποκρισία Μπορέλ: «Έγκλημα πολέμου» η επίθεση της Χαμάς, «Δεν είμαι δικηγόρος» για τις ισραηλινές σφαγές

Η απύθ­με­νη υπο­κρι­σία, Η συνευ­θύ­νη και τα «δύο μέτρα και δύο σταθ­μά» των ιμπε­ρια­λι­στών της ΕΕ και στο ζήτη­μα της σφα­γής των Παλαι­στι­νί­ων ανα­δει­κνύ­ο­νται με τον πιο γλα­φυ­ρό τρό­πο μέσα από τα λεγό­με­να του ύπα­του εκπρο­σώ­που της ΕΕ για την Εξω­τε­ρι­κή Πολι­τι­κή Ζοζέπ Μπο­ρέλ σε συνέ­ντευ­ξή του στο αρα­βι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο «Al Jazeera».

Ρωτή­θη­κε αν ό,τι κάνει το Ισρα­ήλ συνι­στά έγκλη­μα πολέ­μου και απά­ντη­σε «Δεν είμαι δικη­γό­ρος» ενώ όταν ρωτή­θη­κε για το ίδιο θέμα για τις επι­θέ­σεις της Χαμάς απά­ντη­σε κατη­γο­ρη­μα­τι­κά «ναι», απο­δει­κνύ­ο­ντας για μία ακό­μη φορά ότι η στά­ση των ιμπε­ρια­λι­στών καθο­ρί­ζε­ται από τα συμ­φέ­ρο­ντά τους και όχι από τον σεβα­σμό στο λεγό­με­νο Διε­θνές Δίκαιο, το οποίο χρη­σι­μο­ποιούν και επι­κα­λού­νται κατά το δοκούν.

Η στι­χο­μυ­θία ανά­με­σα στον δημο­σιο­γρά­φο του «Al Jazeera» και τον Μπο­ρέλ, χωρίς άλλα σχόλια…

Δημο­σιο­γρά­φος: Θεω­ρεί­τε αυτό που κάνει το Ισρα­ήλ έγκλη­μα πολέμου;

Μπο­ρέλ: Δεν είμαι δικη­γό­ρος, αλλά υπάρ­χει ένα Διε­θνές Ποι­νι­κό Δικα­στή­ριο που θα ερευ­νή­σει. Αρκε­τές χώρες έχουν ζητή­σει από το Διε­θνές Ποι­νι­κό Δικα­στή­ριο να ανοί­ξει την υπόθεση.

Δημο­σιο­γρά­φος: Πιστεύ­ει η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση πως αυτό που έκα­νε η Χαμάς στις 7 Οκτώ­βρη είναι έγκλη­μα πολέμου;

Μπο­ρέλ: Ναι, το θεω­ρού­με έγκλη­μα πολέ­μου επει­δή σκό­τω­σε αμά­χους με αυτό τον προ­φα­νή τρό­πο, χωρίς κανέ­να λόγο, σκο­τώ­νο­ντάς τους μόνο επει­δή βρί­σκο­νταν εκεί, όχι για κάποιον άλλον λόγο.

Δημο­σιο­γρά­φος: Μα, κ. Μπο­ρέλ, μόλις μου είπα­τε, όταν ρώτη­σα για το Ισρα­ήλ, πως δεν είστε δικη­γό­ρος. Πώς υπάρ­χει τέτοια σαφή­νεια στην κατη­γο­ρία σας ενά­ντια στη Χαμάς για τη διά­πρα­ξη εγκλη­μά­των πολέ­μου. Και όταν σας ρωτώ για το Ισρα­ήλ λέτε ότι δεν είστε δικη­γό­ρος, όπως πολ­λοί πολι­τι­κοί της Δύσης κάνουν συχνά. Για αυτό όλοι σάς κατη­γο­ρούν για καθα­ρά δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Μπο­ρέλ: Όχι, δεν έχου­με δύο μέτρα και δύο σταθ­μά. Θέλου­με να είμα­στε προ­ση­λω­μέ­νοι σε αρχές, βάσει αυτών που έχου­με δει. Και προ­σω­πι­κά, ναι αυτό ανά­γε­ται στο επί­πε­δο των εγκλη­μά­των πολέ­μου. Μα και πάλι έχε­τε δίκιο, πρέ­πει να αφή­σου­με το Διε­θνές Ποι­νι­κό Δικα­στή­ριο να το απο­φα­σί­σει αυτό.

Ούτε ντρο­πή ούτε τσί­πα τα ζαγά­ρια των ιμπεριαλιστών…

 

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο