Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: Άφησαν να πεθάνουν 27 μετανάστες ‑και παιδιά- χωρίς νερό στον καύσωνα

Βαρβαρότητα!
Στο θάνατο οδήγησαν 27 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και παιδιά. Καταγγέλλεται πως τους άφησαν χωρίς νερό, τροφή και φάρμακα στην έρημο της Βόρειας Αφρικής μέσα στον καύσωνα με αποτέλεσμα να πεθάνουν στη μεθόριο Τυνησίας-Λιβύης. 

Νεκροί 27 μετα­νά­στες, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων παι­διών, βρέ­θη­καν από την Τρί­τη σε περιο­χή της ερή­μου στη μεθό­ριο Τυνη­σί­ας-Λιβύ­ης, σύμ­φω­να με λιβυ­κή οργά­νω­ση υπε­ρά­σπι­σης των ανθρω­πί­νων δικαιωμάτων.

Οι τυνη­σια­κές αρχές παρά­τη­σαν τους ανθρώ­πους αυτούς στα σύνο­ρα εν μέσω καύ­σω­να χωρίς νερό, ούτε τρο­φή, ούτε φάρ­μα­κα, τόνι­σε στο Γερ­μα­νι­κό Πρα­κτο­ρείο η λιβυ­κή Εθνι­κή Επι­τρο­πή Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των. Κατά την ίδια πηγή, οι τυνη­σια­κές αρχές οδη­γούν ανθρώ­πους στην απο­μα­κρυ­σμέ­νη περιο­χή της ερή­μου στα σύνο­ρα και τους εγκα­τα­λεί­πουν στην τύχη τους.

Κατά δημο­σιεύ­μα­τα σε λιβυ­κά ΜΜΕ, ανά­με­σα στους νεκρούς είναι παι­διά. Οι εθνι­κό­τη­τες των θυμά­των δεν είναι γνω­στές ως τώρα.

Οι καταγ­γε­λί­ες πως οι τυνη­σια­κές αρχές μετα­φέ­ρουν μετα­νά­στες στα σύνο­ρα με τη Λιβύη (ανα­το­λι­κά) και με την Αλγε­ρία (δυτι­κά) και τους εγκα­τα­λεί­πουν στην τύχη τους προ­κα­λούν ολο­έ­να εντο­νό­τε­ρη ανη­συ­χία σε διε­θνείς οργα­νι­σμούς και ΜΚΟ. Εκτι­μά­ται πως του­λά­χι­στον 200 άνθρω­ποι δια­σώ­θη­καν τον Ιούλιο.

Στις αρχές του μήνα ο ΟΗΕ κάλε­σε «να στα­μα­τή­σουν οι απε­λά­σεις» αυτές.

Η Τυνη­σία μοιά­ζει να έχει δια­δε­χθεί τη Λιβύη, να έχει μετα­τρα­πεί σε επί­κε­ντρο της προ­σπά­θειας χιλιά­δων κατα­τρεγ­μέ­νων ανθρώ­πων, κυρί­ως από την υπο­σα­χά­ρια Αφρι­κή, να φθά­σουν στην Ευρώπη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο