Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: Διαβιβαστικό σημείωμα της Αστυνομίας καταδεικνύει την απόλυτη ανοχή στους φασίστες εγκληματίες

Ο 29χρονος νεκρός Μιχά­λης Κατσουρής

Βαφτί­ζουν «ραντε­βού οπα­δών» τη σχε­δια­σμέ­νη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση των φασι­στών! Έτσι αντι­με­τω­πί­ζει η αστυ­νο­μία την οργα­νω­μέ­νη επί­θε­ση φασι­στι­κών ομά­δων Κρο­α­τών και Ελλή­νων που σκόρ­πι­σαν τον θάνα­το, επι­βε­βαιώ­νο­ντας έτσι ότι κυβέρ­νη­ση και κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός πασχί­ζουν να «κου­κου­λώ­σουν» την ουσία της επί­θε­σης, αλλά και τις τερά­στιες ευθύ­νες τους για ό,τι έγινε.

Αυτό προ­κύ­πτει από δια­βι­βα­στι­κό σημεί­ω­μα της Αστυ­νο­μί­ας 17 σελί­δων, που διέρ­ρευ­σε και το οποίο είναι ένα μνη­μείο ψέμα­τος και ντρο­πής, αφού όλοι γνω­ρί­ζουν ποια είναι η αλή­θεια. Λέει χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Περί ώρα 23.00, τα άτο­μα (σ.σ. άτο­μα είναι οι ναζί δολο­φό­νοι) απο­βι­βά­σθη­καν στο σταθ­μό ΗΣΑΠ “ΠΕΡΙΣΣΟΣ”, ενώ ταυ­τό­χρο­να οι οργα­νω­μέ­νοι οπα­δοί της ΑΕΚ που είχαν συγκε­ντρω­θεί στο γήπε­δο, άρχι­σαν να κινού­νται εξω­τε­ρι­κά και περι­με­τρι­κά του γηπέ­δου προς τις οδούς Πατριάρ­χου Κων­στα­ντί­νου — Κιου­τα­χεί­ας και Λεύ­κης. Στο σημείο ξέσπα­σε άγρια συμπλο­κή και σφο­δρές συγκρού­σεις…»

Δολο­φο­νι­κή επι­δρο­μή φασι­στών: Πολ­λά ερω­τή­μα­τα ζητούν απάντηση

Είναι πραγ­μα­τι­κά χυδαί­ος ο τρό­πος που περι­γρά­φει η αστυ­νο­μία τα γεγο­νό­τα όταν μικρά παι­διά με τους γονείς τους, έγκυ­ες γυναί­κες, ηλι­κιω­μέ­νοι άνθρω­ποι, κατα­στη­μα­τάρ­χες, οι οποί­οι βρί­σκο­νταν στο σημείο της επί­θε­σης, προ­σπα­θού­σαν απε­γνω­σμέ­να να σώσουν τη ζωή τους από τους φασί­στες δολοφόνους.

Το δια­βι­βα­στι­κό έρχε­ται βέβαια να επι­βε­βαιώ­σει το από­λυ­το φιά­σκο της με τους φασί­στες της Κρο­α­τί­ας, που έφτα­σαν δια­σχί­ζο­ντας όλη τη χώρα και μαζί με τους Ελλη­νες συνερ­γά­τες τους πήγαν στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια. Μέσα από την περι­γρα­φή της δήθεν παρα­κο­λού­θη­σης των φασι­στών κατα­δει­κνύ­ε­ται η συνει­δη­τή εγκλη­μα­τι­κή αδια­φο­ρία κυβέρ­νη­σης και αστυνομίας.

Η ομο­λο­γία ότι δεν έκα­ναν απο­λύ­τως τίπο­τα ενώ γνώ­ρι­ζαν τα πάντα προ­κύ­πτει και από την εξής ανα­φο­ρά: «Πρω­ι­νές ώρες της 7/8/2023, ενη­με­ρω­θή­κα­με τηλε­φω­νι­κά ότι περί­που 25–30 οχή­μα­τα με υπη­κό­ους Κρο­α­τί­ας, πιθα­νόν οπα­δοί της Dinamo Zagreb, μέσω του Μαυ­ρο­βου­νί­ου, εισήλ­θαν στην Αλβα­νία ενώ μεσημ­βρι­νές ώρες ενη­με­ρω­θή­κα­με ότι κάποια οχή­μα­τα με πιθα­νόν Κρο­ά­τες οπα­δούς, εισήλ­θαν στην χώρα. Αμε­σα και στις δύο περι­πτώ­σεις έγι­ναν προ­σπά­θειες τηλε­φω­νι­κώς, προ­κει­μέ­νου να εξα­κρι­βω­θεί τυχόν είσο­δος των ανω­τέ­ρω στη χώρα μας και εν συνε­χεία ανω­τέ­ρω πλη­ρο­φο­ρί­ες, αρμο­δί­ως, δια­βι­βά­σθη­καν προς όλες τις εμπλε­κό­με­νες Υπη­ρε­σί­ες».

Στη συνέ­χεια, υπάρ­χει ένα ακό­μα ψέμα προ­κει­μέ­νου να παρου­σιά­σουν το σενά­ριο του «ραντε­βού θανά­του». Και ανα­φέ­ρουν: «Επι­προ­σθέ­τως, υπήρ­ξε πλη­ρο­φό­ρη­ση ότι οι οργα­νω­μέ­νοι οπα­δοί της ΑΕΚ είχαν ενη­με­ρω­θεί για την τυχόν άφι­ξη των οπα­δών από την Κρο­α­τία και για τον λόγο αυτό, με την πρό­φα­ση της δια­νο­μής εισι­τη­ρί­ων, υπήρ­ξε κάλε­σμα να συγκε­ντρω­θούν εξω­τε­ρι­κά του γηπέ­δου διε­ξα­γω­γής του αγώ­να». Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όμως είναι δια­φο­ρε­τι­κή. Για­τί είναι γεγο­νός ότι η Δευ­τέ­ρα ήταν πράγ­μα­τι μέρα που είχε προσ­διο­ρι­στεί ως μέρα δια­νο­μής των εισι­τη­ρί­ων διαρ­κεί­ας για τα ευρω­παϊ­κά παι­χνί­δια και για όσους δεν είχαν προ­λά­βει να τα προ­μη­θευ­τούν μέσω κού­ριερ. Κάτι που προ­κύ­πτει από ανα­κοί­νω­ση της ΠΑΕ που είχε εκδο­θεί πολ­λές μέρες πριν. Αρα, η λέξη «πρό­φα­ση» που χρη­σι­μο­ποιεί η αστυ­νο­μία δεν ισχύ­ει, αλλά απλά προ­σπα­θούν να στη­ρί­ξουν το αφή­γη­μα του «ραντε­βού θανάτου».

Η περι­γρα­φή συνε­χί­ζε­ται ανα­φέ­ρο­ντας ότι «στις 22.00 ώρα (σ.σ. της Δευ­τέ­ρας), από επο­χού­με­νη περι­πο­λία της Υπη­ρε­σί­ας μας, εντο­πί­σθη­καν να διέρ­χο­νται από τα διό­δια της Ελευ­σί­νας 25 περί­που οχή­μα­τα με πινα­κί­δες κυκλο­φο­ρί­ας εκδο­θέν από Κρο­α­τι­κές αρχές, στα οποία επέ­βαι­ναν, όπως αργό­τε­ρα δια­πι­στώ­θη­κε, οπα­δοί της Dinamo Zagreb και τέθη­καν υπό δια­κρι­τι­κή επι­τή­ρη­ση, επί της Εθνι­κής Οδού.
Στην έξο­δο της Αττι­κής Οδού, τα οχή­μα­τα δια­σπαρ­θή­καν ανα­πτύσ­σο­ντας ταχύ­τη­τα και άλλα συνέ­χι­σαν να κινού­νται επί της Εθνι­κής Οδού και άλλα εισήλ­θαν στην Αττι­κή Οδό, ανα­με­μειγ­μέ­να πλέ­ον με τα λοι­πά οχή­μα­τα που κινού­νταν σε αυτές, με απο­τέ­λε­σμα να μην είναι πλέ­ον δυνα­τή η επι­τή­ρη­σή τους. Παρ’ όλα αυτά συνε­χί­σθη­καν οι προ­σπά­θειες εκ νέου εντο­πι­σμού τους, τόσο από επο­χού­με­νες περι­πο­λί­ες, όσο και από τις κάμε­ρες δια­χεί­ρι­σης κυκλο­φο­ρί­ας». Δηλα­δή, εδώ ισχυ­ρί­ζε­ται ότι αφού μπή­καν τα οχή­μα­τα στην κίνη­ση δεν μπό­ρε­σε η αστυ­νο­μία να συνε­χί­σει την παρακολούθηση.

Αργό­τε­ρα βέβαια παρου­σιά­ζε­ται πως οι Κρο­ά­τες φασί­στες μπή­καν με τους συνερ­γά­τες τους στο μετρό, από την «Ειρή­νη», όπου εντο­πί­στη­καν πολ­λά από τα οχή­μα­τά τους. Όμως αυτοί έφτα­σαν στις 11 το βρά­δυ ανε­νό­χλη­τοι στο γήπε­δο της ΑΕΚ, και ομο­λο­γεί­ται ότι δεν πάρ­θη­κε κανέ­να απο­λύ­τως προ­λη­πτι­κό μέτρο για να τους στα­μα­τή­σουν πριν ξεκι­νή­σουν την εγκλη­μα­τι­κή επι­δρο­μή τους.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι και η περι­γρα­φή όταν ξεκί­νη­σε η επί­θε­ση: «Αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που είχαν στο μετα­ξύ σπεύ­σει στο σημείο, κατά­φε­ραν να δια­σπά­σουν τα άτο­μα και να τα τρέ­ψουν σε φυγή, ενώ με κινή­σεις τακτι­κής, κατά­φε­ραν να απο­μο­νώ­σουν, να ακι­νη­το­ποι­ή­σουν και να δεσμεύ­σουν τους υπ’ αριθμ. ‑85‑, ‑86, ‑87- κατη­γο­ρού­με­νους».

Ανα­φέ­ρε­ται ακό­μα ότι μετά το φονι­κό έγι­ναν συλ­λή­ψεις και συνε­λή­φθη και γνω­στός οπα­δός της ομά­δας του Παναθηναϊκού.

Προκαλεί η κυβέρνηση που προσπαθεί να «κουκουλώσει» τις ευθύνες της

Eρω­τή­μα­τα στα Μέσα Κοι­νω­νι­κής Δικτύ­ω­σης «μήπως δεν ήθε­λαν να τους σταματήσουν;»

Ουκρα­νοί φασί­στες στη­ρί­ζουν τους ναζί δολο­φό­νους που επι­τέ­θη­καν στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια (ΦΩΤΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο