Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βεβήλωση του μνημείου για τους μαχητές του ΕΛΑΣ στους Μολάους: Καταγγελία της ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ

🚩 💯 Tο ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά

Για τέταρ­τη φορά βεβή­λω­σαν το μνη­μείο στη Γκα­γκα­νιά Μολά­ων Λακω­νί­ας, που έστη­σε το ΚΚΕ προς τιμήν του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ τον Αύγου­στο του 2018, για να θυμί­ζει τη μάχη που έγι­νε στο σημείο αυτό στις 27 Απρί­λη 1944 από τμή­μα του ΕΛΑΣ, υπό τη διοί­κη­ση του Μανώ­λη Στα­θά­κη και εξο­ντώ­θη­κε ο στρα­τη­γός των ναζι­στι­κών στρα­τευ­μά­των κατο­χής Φ. Κρεζ.

Το μνη­μείο είναι αφιε­ρω­μέ­νο στην ηρω­ι­κή αυτή μάχη, στους ΕΛΑ­Σί­τες, στον επι­κε­φα­λής τους και στους εκτε­λε­σμέ­νους πατριώ­τες από τα ναζι­στι­κά στρα­τεύ­μα­τα κατο­χής και τους ντό­πιους συνερ­γά­τες τους.

💀 Πριν ένα χρό­νο φασι­στοει­δή, πολι­τι­κοί από­γο­νοι των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών, υμνη­τές των SS, κάλυ­ψαν με στό­κο την μαρ­μά­ρι­νη πλά­κα και στη «νέα επι­φά­νεια» που δημιούρ­γη­σαν έγρα­ψαν «το ΚΚΕ δεν έχει ιστο­ρία έχει ποι­νι­κό μητρώο».

Για άλλη μια φορά τα φασι­στοει­δή επι­χει­ρούν να αλλά­ξουν την Ιστο­ρία του τόπου, ιστο­ρία που γρά­φτη­κε με ποτά­μια αίμα και αμέ­τρη­τες θυσίες.

Οι κάτοι­κοι των Μολά­ων, είναι περή­φα­νοι για μια από τις κορυ­φαί­ες αντι­στα­σια­κές πρά­ξεις που έγι­νε στην περιο­χή τους, την εξο­λό­θρευ­ση του γερ­μα­νού στρα­τη­γού, περή­φα­νοι για τον ήρωα συντο­πί­τη τους Μανώ­λη Στα­θά­κη, που ήταν επι­κε­φα­λής της επιχείρησης.

Αυτή η ηρω­ι­κή πρά­ξη και χιλιά­δες άλλες είναι το «ποι­νι­κό μητρώο» του ΚΚΕ και όλων των αγω­νι­στών που δεν έσκυ­ψαν το κεφά­λι στους ναζί κατα­κτη­τές.

Είναι το «βρώ­μι­κο» ποι­νι­κό μητρώο για τους πολι­τι­κούς από­γο­νους των συνερ­γα­τών των ΝΑΖΙ, είναι όμως το «καθα­ρό» και τιμη­μέ­νο για το ελλη­νι­κό λαό που ξέρει καλά την Ιστο­ρία, που ξέρει ότι στη Λακω­νία το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ δεν λογά­ρια­σε θυσί­ες, έδω­σε όλες του τις δυνά­μεις με χιλιά­δες νεκρούς και κατα­τρεγ­μέ­νους για την απε­λευ­θέ­ρω­ση και την προ­κο­πή της πατρίδας.

Όλα τα φασι­στοει­δή, που βγή­καν σαν τους αρου­ραί­ους από τους πιο βρώ­μι­κους υπό­νο­μους της Ιστο­ρί­ας, δρουν στα μου­λω­χτά, μέσα στη νύχτα, ξεσπώ­ντας στα μνη­μεία για­τί ξέρουν ότι ο λαός μας δεν ανέ­χε­ται τους ναζί, ότι η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού της Λακω­νί­ας κατα­δι­κά­ζει τις ιδέ­ες τους και τις βρώ­μι­κες ενέρ­γειές τους.

Ξεσπούν στα μάρμαρα γιατί φοβούνται την εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ.

Ενο­χλού­νται από το γεγο­νός πως το ΚΚΕ από την ίδρυ­ση του, εδώ και 100 χρό­νια, με συνέ­πεια οργα­νώ­νει την πάλη του λαού κόντρα στους ξένους και ντό­πιους δυνά­στες για όλα, για το μερο­κά­μα­το, τις συν­θή­κες δου­λειάς και ζωής ενά­ντια στο κεφά­λαιο και τα κόμ­μα­τά του, που αυτοί υπη­ρε­τούν πιστά.

Η δρά­ση των νυχτό­βιων γυμνο­σα­λιά­γκων του φασι­σμού δεν μπο­ρεί να καλύ­ψει τα χρυ­σά γράμ­μα­τα που η ιστο­ρία έχει γρά­ψει τα ονό­μα­τα των ηρώ­ων του λαού μας. Για­τί είναι βαθιά χαραγ­μέ­να και ποτι­σμέ­να με αίμα. Ο στό­κος που έχουν στο μυα­λό τους και νομί­ζουν πως είναι για κάθε χρή­ση, είναι σαθρός θα πέσει!

Το μόνο που πετυ­χαί­νουν είναι να δυνα­μώ­σουν ακό­μη περισ­σό­τε­ρο την επι­μο­νή μας ώστε να καθα­ρί­σει η κοι­νω­νία από κάθε φασι­στοει­δές σκου­πί­δι και καλού­με κάθε σκε­πτό­με­νο άνθρω­πο να παλέ­ψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργα­νω­μέ­νο λαϊ­κό κίνη­μα, ώστε να το πετύχουμε.

Το ΚΚΕ έρχε­ται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά. Θα συνε­χί­σου­με την προ­σπά­θειά μας να γνω­ρί­σει ο λαός μας την αλη­θι­νή ιστο­ρία, ενά­ντια στους παρα­χα­ρά­κτες της. Θα συνε­χί­σου­με να παλεύ­ου­με για την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, για την ανα­σύ­ντα­ξη του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, την ανά­πτυ­ξη της κοι­νω­νι­κής συμ­μα­χί­ας για μια ανώ­τε­ρη κοι­νω­νία, το σοσια­λι­σμό – κομμουνισμό.ΚΚΕ

Σε ανα­κοί­νω­σή της, η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λακω­νί­ας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά, με ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρο μένος φασί­στες κατέ­στρε­ψαν το μνη­μείο που τους “μπαί­νει” στο μάτι, για­τί δεν μπο­ρούν να δεχτούν την αλή­θεια, ότι ο λαός μας πάλε­ψε και νίκη­σε με αμέ­τρη­τες θυσί­ες το ναζι­σμό και πως οι κομ­μου­νι­στές πάντα βρί­σκο­νταν στην πρώ­τη γραμ­μή για την υπε­ρά­σπι­ση της εδα­φι­κής ακε­ραιό­τη­τας της πατρί­δας μας. Τους ενο­χλεί το μνη­μείο, για­τί θυμί­ζει ότι πολι­τι­κοί τους πρό­γο­νοι ήταν συνερ­γά­τες των κατα­κτη­τών, ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες, δωσί­λο­γοι και μαυ­ρα­γο­ρί­τες. Τους ενο­χλεί για­τί απο­κα­λύ­πτει την πατρι­δο­κα­πη­λία τους, που δεν έχει καμιά σχέ­ση με το γνή­σιο λαϊ­κό πατριωτισμό.

Οι φασί­στες είναι στην ίδια ρότα με τα αφε­ντι­κά, τις κυβερ­νή­σεις και τους οργα­νι­σμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ, κλπ.), που θέλουν να ξεχνά ο λαό μας την ιστο­ρία του, να ξεχνά ότι έχει τη δύνα­μη να οδη­γή­σει τις εξε­λί­ξεις προς όφε­λός του, φτά­νει να το θελήσει.

Τώρα χρειά­ζε­ται να πέσουν στο κενό οι εθνι­κι­στι­κές και ρατσι­στι­κές κραυ­γές, να απο­μο­νώ­νε­ται κάθε ακρο­δε­ξιό μόρ­φω­μα που εμφα­νί­ζε­ται στο πολι­τι­κό σκη­νι­κό, όποια προ­βιά και αν φορά κάθε φορά.

Σήμε­ρα, που οι εξε­λί­ξεις είναι ιδιαί­τε­ρα ανη­συ­χη­τι­κές λόγω των αντα­γω­νι­σμών που οξύ­νο­νται στην περιο­χή μας, καλού­με κάθε εργα­ζό­με­νο, μικρό αγρό­τη και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νο, ιδιαί­τε­ρα τη νεο­λαία, να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στην αιτία που εμπλέ­κει το λαό μας και τους γει­το­νι­κούς λαούς σε επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις και δεν είναι άλλη από το κυνή­γι του κέρ­δους. Να δυνα­μώ­σει η λαϊ­κή πάλη που θα απαι­τεί να μη συμ­με­τέ­χει η Ελλά­δα στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τη στή­ρι­ξη των ελλη­νι­κών κυβερνήσεων.

Λέμε ξεκά­θα­ρα, για άλλη μια φορά (για­τί όπως φαί­νε­ται οι φασί­στες δεν είναι σε θέση να κατα­λά­βουν και πολ­λά), ότι ο λαός και το λαϊ­κό κίνη­μα δεν τρο­μο­κρα­τεί­ται. Έτσι όπως τους τσά­κι­σε η πάλη του λαού στο παρελ­θόν, έτσι και στο μέλ­λον θα τους τσα­κί­σει και θα τσα­κί­σει και το σύστη­μα που τους γεν­νά και θα τους στεί­λει στα αζή­τη­τα της Ιστο­ρί­ας, για πάντα αυτή τη φορά».


Atexnos Logo ^^

Τέτοιες ενέρ­γειες ούτε μας φοβί­ζουν ούτε μας τρο­μο­κρα­τούν, αντί­θε­τα μας πει­σμώ­νουν. Δυνα­μώ­νουν ακό­μη περισ­σό­τε­ρο την επι­μο­νή μας ώστε να καθα­ρί­σει η κοι­νω­νία από κάθε φασι­στοει­δές σκου­πί­δι και καλού­με κάθε σκε­πτό­με­νο άνθρω­πο να παλέ­ψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργα­νω­μέ­νο λαϊ­κό κίνη­μα, ώστε να το πετύ­χου­με. Θα συνε­χί­σου­με με μεγα­λύ­τε­ρο πεί­σμα την προ­σπά­θειά μας για να γνω­ρί­σει ο λαός μας την αλη­θι­νή ιστο­ρία, ενά­ντια στους παρα­χα­ρά­κτες της. Θα συνε­χί­σου­με να παλεύ­ου­με για την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, για την ανα­σύ­ντα­ξη του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, την ανά­πτυ­ξη της κοι­νω­νι­κής συμ­μα­χί­ας σε αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή – αντι­μο­νο­πω­λια­κή κατεύ­θυν­ση, στην πάλη κατά του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, για την εργα­τι­κή εξου­σία, για μια ανώ­τε­ρη κοι­νω­νία που θα καταρ­γεί την εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο, το σοσια­λι­σμό – κομμουνισμό.
Η απο­κα­τά­στα­ση του μνη­μεί­ου χρέ­ος στα ποτά­μια αίμα­τος που χύθη­καν στη Λακω­νία και σε όλη την Ελλά­δα για την λευ­τε­ριά και την προ­κο­πή της πατρί­δας μας από ντό­πιους και ξένους δυνά­στες, θα γίνει το επό­με­νο, όπως και στο παρελ­θόν ‑να μην υπάρ­χει καμιά αμφιβολία
Μνημείο Γκαγκανιά Μολάων Λακωνίας ΚΚΕ 100Χ ΕΑΜ – ΕΛΑΣ

Μνημείο Γκαγκανιά Μολάων Λακωνίας ΚΚΕ 100Χ ΕΑΜ – ΕΛΑΣ 1

 

ΣΣ |>
Η ανα­θη­μα­τι­κή πλά­κα έγρα­φε: «Τιμή και δόξα στους εκτε­λε­σμέ­νους από τα ναζι­στι­κά στρα­τεύ­μα­τα κατο­χής και τους ντό­πιους συνερ­γά­τες τους: 100 από την ευρύ­τε­ρη περιο­χή, 200 στην Και­σα­ρια­νή, 11 στη Σπάρ­τη, 40 στην Τρί­πο­λη, 37 στην Καλα­μά­τα, ως αντί­ποι­να για την εξό­ντω­ση του Γερ­μα­νού στρα­τη­γού Κρεζ στις 27–4‑1944 εδώ στη Γκα­γκα­νιά Μολά­ων από τμή­μα του ΕΛΑΣ με διοι­κη­τή το Μανώ­λη Στα­θά­κη».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο