Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Συνεχίζεται η παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων των κομμουνιστών

Νέες εκλο­γές για την ανά­δει­ξη κυβερ­νή­τη (κάτι σαν περι­φε­ρειάρ­χης) έγι­ναν την περα­σμέ­νη Κυρια­κή στην επαρ­χία Μπα­ρί­νας της Βενε­ζου­έ­λας μετά την ακύ­ρω­ση της δια­δι­κα­σί­ας στις 21/11/2021.

Με κατα­με­τρη­μέ­νο το 97,4%, επι­κρά­τη­σε ο υπο­ψή­φιος της αστι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, της λεγό­με­νης πλατ­φόρ­μας «Δημο­κρα­τι­κής Ενό­τη­τας» Σ. Γκα­ρί­δο με 55,36%, ένα­ντι 41,27% του Χόρ­χε Αρε­ά­σα, υπο­ψη­φί­ου του σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κού κυβερ­νη­τι­κού συνα­σπι­σμού «Μεγά­λος Πατριω­τι­κός Πόλος». Στο σύνο­λο της χώρας η κυβέρ­νη­ση ελέγ­χει 19 περι­φέ­ρειες και η αντι­πο­λί­τευ­ση τις 4.

Και στη συγκε­κρι­μέ­νη επαρ­χία, όπως έγι­νε και σε άλλες περιο­χές της χώρας, το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας και η εκλο­γι­κή συμ­μα­χία Λαϊ­κή Επα­να­στα­τι­κή Εναλ­λα­κτι­κή καταγ­γέλ­λουν ότι εξα­πο­λύ­θη­καν εκβια­σμοί και αντι­κομ­μου­νι­στι­κή προ­πα­γάν­δα και με αστή­ρι­χτες κατη­γο­ρί­ες απο­κλεί­στη­κε από τις εκλο­γές ο υπο­ψή­φιός τους, εργά­της Αλντα­μί­ρο Σανόα, ενώ δεν μπό­ρε­σαν ούτε να τον αντικαταστήσουν.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας, Οσκαρ Φιγκέ­ρα, και άλλα στε­λέ­χη του Κόμ­μα­τος κατέ­θε­σαν επι­στο­λή δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο Ανώ­τα­το Δικα­στή­ριο για την παρα­βί­α­ση των πολι­τι­κών συνταγ­μα­τι­κών δικαιω­μά­των, που γίνε­ται συστη­μα­τι­κά από τα κρα­τι­κά όργα­να ενα­ντί­ον των κομ­μου­νι­στών και άλλων δυνά­με­ων που αντι­δρούν μαχη­τι­κά στην εφαρ­μο­ζό­με­νη κυβερ­νη­τι­κή αντι­λαϊ­κή φιλο­μο­νο­πω­λια­κή πολιτική.

Δολοφονία μέλους του ΚΚ Βενεζουέλας

Σε ανα­κοί­νω­σή του, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα καταγ­γέλ­λει την δολο­φο­νία του στε­λέ­χους του Χοσέ Ουρ­μπί­να στην πολι­τεία Απούρε.

Ο Ουρ­μπί­να, μαχη­τι­κός κομ­μου­νι­στής με αξιό­λο­γη δρά­ση στην περιο­χή του, δολο­φο­νή­θη­κε από αγνώ­στους στο σπί­τι του την Δευ­τέ­ρα 10 Γενά­ρη. Το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας έχει ζητή­σει από τις αρχές να κάνουν ότι είναι δυνα­τό προ­κει­μέ­νου να βρε­θούν και να τιμω­ρη­θούν οι εγκλη­μα­τί­ες δολοφόνοι.

«Ριζο­σπά­στης», idcommunism.com
che guevara 008
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο