Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βερολίνο: Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης — Δράσεις αλληλεγγύης σε Δανία — Ολλανδία

Για ένα ακό­μη Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο συνε­χί­ζο­νται στο Βερο­λί­νο και σε άλλες μεγά­λες γερ­μα­νι­κές πόλεις φιλο­πα­λαι­στι­νια­κές δια­δη­λώ­σεις. Στο κέντρο της γερ­μα­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας ανα­μέ­νε­ται μαζι­κή δια­δή­λω­ση με χιλιά­δες συμ­με­τέ­χο­ντες, μάλι­στα από όλη την Ευρώ­πη, με κεντρι­κό σύν­θη­μα: «Υπε­ρα­σπι­ζό­με­νοι τα θεμε­λιώ­δη δικαιώ­μα­τα: για την ελευ­θε­ρία της έκφρα­σης και υπέρ των Παλαιστινίων».

Κύκλοι των αρχών ασφα­λεί­ας του Βερο­λί­νου εκτι­μούν, σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας Die Welt, ότι δεν απο­κλεί­ε­ται η δια­δή­λω­ση είναι κατά πολύ μεγα­λύ­τε­ρη από αυτή που αρχι­κά αναναμενόταν.

Ενδε­χο­μέ­νως να είναι η μεγα­λύ­τε­ρη φιλο­πα­λαι­στι­νια­κή δια­δή­λω­ση στο Βερο­λί­νο μετά την  7 Οκτω­βρί­ου. Αρχι­κά οι διορ­γα­νω­τές είχαν κάνει λόγο για 2.000 συμ­με­τέ­χο­ντες όμως ήδη γερ­μα­νι­κά μέσα, όπως η ιστο­σε­λί­δα tagesschau.de κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 διαδηλωτές.

Ταυ­τό­χρο­να πολ­λές μικρό­τε­ρες συγκε­ντρώ­σεις ανα­μέ­νο­νται στο περι­θώ­ριο της βασι­κής πορεί­ας ενώ η γερ­μα­νι­κή αστυ­νο­μία βρί­σκε­ται για μια ακό­μη φορά σε ύψι­στο βαθ­μό επι­φυ­λα­κής, με του­λά­χι­στον 1.000 αστυ­νο­μι­κούς να βρί­σκο­νται επί ποδός στο κέντρο της γερ­μα­νι­κής πρωτεύουσας.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι στη Γερ­μα­νία απα­γο­ρεύ­ο­νται δια­δη­λώ­σεις συμπα­ρά­στα­σης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό με πρό­φα­ση τη Χαμάς. Προ ημε­ρών, η Γερ­μα­νί­δα υπ. Εσω­τε­ρι­κών Νάν­σι Φέζερ ανα­κοί­νω­σε επί­σης την πλή­ρη απα­γό­ρευ­ση στη Γερ­μα­νία δρα­στη­ριο­τή­των υπέρ της Χαμάς καθώς και την απα­γό­ρευ­ση του παλαι­στι­νια­κού δικτύ­ου Σαμι­ντούν, το οποίο έχει έντο­νη παρου­σία εδώ και χρό­νια σε συγκε­κρι­μέ­νες περιο­χές της γερ­μα­νι­κής πρωτεύουσας.

Δράσεις αλληλεγγύης σε Δανία — Ολλανδία

Συνε­χί­ζο­νται οι πολύ­μορ­φες δρά­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης στον λαό της Παλαι­στί­νης σε πολ­λές χώρες της Ευρώπης.

Στην Ολλαν­δία, ο κεντρι­κός σταθ­μός του Ρότερ­νταμ, γέμι­σε με δια­δη­λω­τές που δήλω­ναν την αλλη­λεγ­γύη τους με την Παλαι­στί­νη και την απαί­τη­ση να στα­μα­τή­σει η σφα­γή στη Γάζα.

Στη Δανία, ένα μεγά­λο πανό ξεδι­πλώ­θη­κε στην πρό­σο­ψη της Σχο­λής Καλών Τεχνών στην Κοπεγχάγη.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο