Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιβή Δάγκα: Δυνατό ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει ο λαός το αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης (VIDEO)

Το κρί­σι­μο ζήτη­μα των εκλο­γών είναι το κατά πόσο θα είναι δυνα­τός ο λαός την επό­με­νη μέρα, τόνι­σε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φια βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος στον Δυτι­κό Τομέα Αθή­νας, μιλώ­ντας το πρωί της Τρί­της στην ΕΡΤ1. Όπως εξή­γη­σε, αυτό μπο­ρεί να γίνει μόνο με δυνα­τό ΚΚΕ.

Η Βιβή Δάγκα σημεί­ω­σε ότι πρό­γραμ­μα της επό­με­νης κυβέρ­νη­σης είναι δεδο­μέ­νο και θα περι­λαμ­βά­νει στα­θε­ρά καθη­λω­μέ­νους μισθούς και συντά­ξεις, που θα καθο­ρί­ζο­νται ανά­λο­γα με τα κέρ­δη και τις αντο­χές των επι­χει­ρή­σε­ων, με βάση τον νόμο Βρού­τση — Αχτσιό­γλου, δεσμεύ­σεις για το Ταμείο Ανά­καμ­ψης που περι­λαμ­βά­νουν επεν­δύ­σεις και υπο­δο­μές για τις «πρά­σι­νες» και τις «ψηφια­κές» μπίζνες.

Αντί­θε­τα, την ώρα που το λαϊ­κό εισό­δη­μα «ματώ­νει», κυβέρ­νη­ση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από κοι­νού απέρ­ρι­ψαν τις προ­τά­σεις του ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ σε είδη πλα­τιάς λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης και του Ειδι­κού Φόρου σε καύ­σι­μα και Ενέρ­γεια, αλλά και για την απα­γό­ρευ­ση των πλει­στη­ρια­σμών πρώ­της κατοικίας.

Με αφορ­μή την καταγ­γε­λία σε βάρος του ευρω­βου­λευ­τή Αλ. Γεωρ­γού­λη για παρε­νό­χλη­ση και κακο­ποί­η­ση, η Β. Δάγκα ξεκα­θά­ρι­σε πως πρό­κει­ται για κατα­δι­κα­στέο, απο­τρό­παιο περι­στα­τι­κό το οποίο έπρε­πε να είχε διε­ρευ­νη­θεί άμε­σα. Ταυ­τό­χρο­να, υπο­γράμ­μι­σε ότι η καθυ­στέ­ρη­ση στη διε­ρεύ­νη­ση ανα­δει­κνύ­ει ξανά τους πολ­λα­πλούς σκο­πέ­λους που αντι­με­τω­πί­ζει μια γυναί­κα για να καταγ­γεί­λει τέτοια περι­στα­τι­κά, αλλά και την έλλει­ψη ολό­πλευ­ρης στή­ρι­ξης για να επου­λώ­σει τα τραύ­μα­τά της.

Ξεκα­θά­ρι­σε ότι πρό­κει­ται για ευθύ­νη του κρά­τους και όλων των κυβερ­νή­σε­ων που λει­τουρ­γούν ελά­χι­στες δομές ουσια­στι­κής στή­ρι­ξης, με τερά­στια υπο­στε­λέ­χω­ση και ελα­στι­κές σχέ­σεις εργασίας.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο