Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ — ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: “Σήμα κλιμάκωσης” το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο στην “Agrotica”

Από την Πέμπτη «πολιορκούν» την Agrotica οι αγρότες

Από την Πέμ­πτη «πολιορ­κούν» την Agrotica οι αγρότες

Έφτα­σε η ώρα για το μεγά­λο αγω­νι­στι­κό ραντε­βού των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών και κτη­νο­τρό­φων σήμε­ρα Σάβ­βα­το στις 12 μ. στην «Agrotica» στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, με τη συμ­με­το­χή να ανα­μέ­νε­ται να στεί­λει μήνυ­μα απο­φα­σι­στι­κής κλι­μά­κω­σης, ειδι­κά μετά την ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού στη Βου­λή την Παρα­σκευή, όπου για μια ακό­μα φορά, κοροϊ­δεύ­ο­ντας τους βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες, παρου­σί­α­σε τα ίδια ψίχου­λα ως ενισχύσεις.

Αντα­πο­κρι­νό­με­νοι στο κάλε­σμα της Πανελ­λα­δι­κής Επι­τρο­πής των Μπλό­κων και με ορμη­τή­ριο τα δεκά­δες μπλό­κα με χιλιά­δες τρα­κτέρ που έχουν στη­θεί σε όλη τη χώρα, θα κατα­φτά­σουν οργα­νω­μέ­να στη Θεσ­σα­λο­νί­κη με τους Συλ­λό­γους, τις Ομο­σπον­δί­ες, τις Συντο­νι­στι­κές Επι­τρο­πές των Μπλό­κων, και θα βρο­ντο­φω­νά­ξουν: «Ενι­σχύ­ου­με τα μπλό­κα, συντο­νι­ζό­μα­στε πανελ­λα­δι­κά, δεν κάνου­με βήμα πίσω αν δεν δικαιω­θού­με. Διεκ­δι­κού­με την επι­βί­ω­σή μας ως αγρό­τες, να παρα­μεί­νου­με στα χωριά και στις καλ­λιέρ­γειές μας».

Ήδη άλλω­στε στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης βρί­σκο­νται από την Πέμ­πτη παρα­ταγ­μέ­να εκα­το­ντά­δες τρα­κτέρ των αγρο­τών της Μακε­δο­νί­ας, ενώ καθη­με­ρι­νές είναι και οι συντο­νι­σμέ­νες πολύ­μορ­φες δρά­σεις σε όλη τη χώρα.

Βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες & κτη­νο­τρό­φοι: Αύριο Σάβ­βα­το, στην Agrotica ο μεγά­λος σταθ­μός της αγω­νι­στι­κής κλι­μά­κω­σης _Video🎥Foto

Κόντρα στην προ­σπά­θεια κατευ­να­σμού των κινη­το­ποι­ή­σε­ων, οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι θα δια­δη­λώ­σουν διεκ­δι­κώ­ντας τα δίκαια αιτή­μα­τά τους και θα στεί­λουν το μήνυ­μα ότι δεν συμ­βι­βά­ζο­νται με τα μέτρα — κοροϊ­δία που έχει ανα­κοι­νώ­σει η κυβέρ­νη­ση, με βάση πάντα τις περι­βό­η­τες «αντο­χές» της οικο­νο­μί­ας και τη «δημο­σιο­νο­μι­κή σταθερότητα».

Στο πλευ­ρό των αγρο­τών θα βρε­θούν εργα­ζό­με­νοι, με τα σωμα­τεία και τους μαζι­κούς τους φορείς, για να ενώ­σουν τη φωνή τους απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που ευθύ­νε­ται για τα μεγά­λα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα, αλλά και για να στη­ρί­ξουν τα αιτή­μα­τα των αγρο­το­κτη­νο­τρό­φων, αφού συν­δέ­ο­νται με το ζήτη­μα παρα­γω­γής ποιο­τι­κών και φτη­νών προ­ϊ­ό­ντων για την εργα­τι­κή — λαϊ­κή οικογένεια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο