Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βοιωτία: Σεσημασμένος για κακοποιήσεις ο αστυνομικός που μαχαίρωσε 7 φορές τη σύντροφό του

Σεση­μα­σμέ­νος για κακο­ποι­ή­σεις ο αστυ­νο­μι­κός που μαχαί­ρω­σε 7 φορές την 52χρονη σύντρο­φό του στη Βοιωτία.

Η 52χρονη νοση­λεύ­ε­ται στο νοσο­κο­μείο, καθώς ο αστυ­νο­μι­κός τη μαχαί­ρω­σε εφτά φορές, ενώ πήγε να την κάψει ζωντα­νή με βεν­ζί­νη (χωρίς τελι­κά να της βάλει φωτιά). Ο 54χρονος αστυ­νο­μι­κός εμφα­νί­στη­κε το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής στο φρο­ντι­στή­ριο που δια­τη­ρεί η πρώ­ην σύντρο­φός του, όπου υπήρ­ξε λεκτι­κός δια­πλη­κτι­σμός. Στη συνέ­χεια, η γυναί­κα επι­βι­βά­στη­κε στο αυτο­κί­νη­το της και μετέ­βη στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Διστό­μου για να καταγ­γεί­λει το συμ­βάν. Ο αστυ­νο­μι­κός την ακο­λού­θη­σε και 20 μέτρα πριν το Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα, της επι­τέ­θη­κε και με τη χρή­ση μαχαι­ριού την τραυ­μά­τι­σε επτά φορές σε διά­φο­ρα σημεία του σώμα­τός της.

Και αυτό δεν ήταν το μόνο περι­στα­τι­κό βίας. Στις 7 Σεπτεμ­βρί­ου 2023 είχε συλ­λη­φθεί για ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή βία, σωμα­τι­κή βλά­βη και παρά­νο­μη βία. Είχε κατα­δι­κα­στεί σε ποι­νή φυλά­κι­σης 14 μηνών με τριε­τή ανα­στο­λή, του απα­γο­ρεύ­τη­κε να πλη­σιά­ζει το θύμα, ενώ είχε δια­τα­χθεί τότε ΕΔΕ σε βάρος του από το αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ. και του είχε αφαι­ρε­θεί το υπη­ρε­σια­κό του όπλο.

Ενά­μι­ση μήνα μετά, στις 25 Οκτω­βρί­ου 2023 η 52χρονη υπέ­βα­λε μήνυ­ση σε βάρος του για παρα­βί­α­ση της δικα­στι­κής από­φα­σης που είχε ληφθεί το Σεπτέμ­βριο, διό­τι ο αστυ­νο­μι­κός την πλη­σί­α­σε σε από­στα­ση μικρό­τε­ρη των 15 μέτρων αγνο­ώ­ντας τη δια­τα­γή της Δικαιοσύνης.

Στις 2 Δεκεμ­βρί­ου 2023 ο αστυ­νο­μι­κός συνε­λή­φθη στην παρα­λία του Διστό­μου Βοιω­τί­ας για παρά­βα­ση της δικα­στι­κής από­φα­σης, για­τί πλη­σί­α­σε την πρώ­ην σύντρο­φό του.

Στο μετα­ξύ, είχε επι­σκε­φτεί στις 24 Οκτω­βρί­ου 2023 το Κεντρι­κό Ιατρείο Αθη­νών της ΕΛ.ΑΣ., είχε δια­γνω­στεί με συναι­σθη­μα­τι­κή δια­τα­ρα­χή αντι­δρα­στι­κού τύπου και είχε πάρει αναρ­ρω­τι­κή άδεια.

Το περα­σμέ­νο Σάβ­βα­το εμφα­νί­στη­κε στις αστυ­νο­μι­κές Αρχές ο 26χρονος γιος της 52χρονης, ο οποί­ος κατέ­θε­σε ότι όταν κατά­λα­βε την επί­θε­ση σε βάρος της μητέ­ρας του έτρε­ξε να τη βοη­θή­σει με απο­τέ­λε­σμα να δεχτεί και αυτός χτυ­πή­μα­τα από τον δρά­στη, ο οποί­ος χρη­σι­μο­ποιώ­ντας μικρό τσε­κού­ρι και ένα πριό­νι χει­ρός τον τραυ­μά­τι­σε ελαφρά.

Ο 26χρονος μετέ­βη στο νοσο­κο­μείο για τις πρώ­τες βοή­θειες, ενώ προ­σκό­μι­σε στους αστυ­νο­μι­κούς το τσε­κού­ρι και το πριό­νι που κατά­φε­ρε να απο­σπά­σει από τον δράστη.

Της πέτα­ξε βεν­ζί­νη με ένα μπιτόνι

Η μητέ­ρα του κατέ­θε­σε ότι ο αστυ­νο­μι­κός σύντρο­φός της πριν την τελι­κή επί­θε­ση σε βάρος της, της είχε πετά­ξει βεν­ζί­νη με ένα μπι­τό­νι που πήρε από το αυτο­κί­νη­τό του και επι­δει­κνύ­ο­ντας της έναν ανα­πτή­ρα και απει­λώ­ντας ότι θα την πυρ­πο­λή­σει. Στη συνέ­χεια, την τραυ­μά­τι­σε με απο­τέ­λε­σμα να χρεια­στεί να μετα­φερ­θεί στο νοσοκομείο.

Μετά από έρευ­νες βρέ­θη­κε το τζιπ του δρά­στη και εντο­πί­στη­κε από την Αστυ­νο­μία το μπι­τό­νι με τη βεν­ζί­νη, ένα κυνη­γε­τι­κό μαχαί­ρι, ένα αερο­βό­λο πιστό­λι με σφαί­ρες και ένα φλόγιστρο.

Σε βάρος του αστυ­νο­μι­κού δια­τά­χθη­κε Ένορ­κη Διοι­κη­τι­κή Εξέ­τα­ση, ενώ σε βάρος του υπήρ­χε δικα­στι­κή από­φα­ση να μην πλη­σιά­ζει την πρώ­ην σύντρο­φό του. Εκεί­νος φέρε­ται να πήγαι­νε στο χώρο εργα­σί­ας της και να την παρε­νο­χλού­σε συστηματικά.

Η δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε είναι για από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας, επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη και παρα­βά­σεις νομο­θε­σί­ας περί όπλων και περί ενδο­οι­κο­γε­νεια­κής βίας.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο