Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βουλή-Ζελένσκι-Αζόφ: Το ΚΚΕ έσωσε την αξιοπρέπεια του λαού μας

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

Έχο­ντας απω­λέ­σει προ πολ­λού κάθε ίχνος αξιο­πρέ­πειας, κάθε στά­λα τσί­πας, κάθε φύλ­λο συκής, οι πολι­τι­κοί εκπρό­σω­ποι της αστι­κής τάξης έλα­βαν μέρος σήμε­ρα σε μια κακό­γου­στη, προ­κλη­τι­κή και ντρο­πια­στι­κή φιέ­στα στη Βουλή.

Μια φιέ­στα κομ­μέ­νη και ραμ­μέ­νη στις επι­τα­γές των ΝΑΤΟι­κών δεσμεύ­σε­ων. Μια φιέ­στα που κατέ­λη­ξε να «ξεπλύ­νει», με τον πλέ­ον επί­ση­μο τρό­πο, μέσα στο ίδιο το λίκνο της αστι­κής δημο­κρα­τί­ας τους, τα ναζι­στι­κά Τάγ­μα­τα Αζόφ, παρου­σιά­ζο­ντάς τα ως «μαχη­τές της ελευθερίας».

Σε μια χώρα που ο λαός της έχυ­σε ποτά­μια αίμα στον αγώ­να ενά­ντια στην τρι­πλή φασι­στι­κή Κατο­χή, στην χώρα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, που πολέ­μη­σε το ναζι­στι­κό κτή­νος, ήρθε το σημε­ρι­νό αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα να «τιμή­σει» τους Ουκρα­νούς απο­γό­νους του Στε­πάν Μπα­ντέ­ρα και των SS.

Ντρά­πη­κε και η ντρο­πή με την εικό­να των φασι­στοει­δών του Αζόφ στις οθό­νες της Βου­λής να παρα­δί­δουν μαθή­μα­τα «γεναιό­τη­τας». Μα περισ­σό­τε­ρο ντρά­πη­κε με τους βου­λευ­τές να χει­ρο­κρο­τούν, σαν θλι­βε­ροί κομπάρ­σοι, το θέα­τρο σκιών που στή­θη­κε με ευθύ­νη της κυβέρνησης.

Εξευ­τε­λί­στη­κε κάθε έννοια «δικαί­ου» και «ελευ­θε­ρί­ας», με τον Ουκρα­νό πρό­ε­δρο Ζελέν­σκι να παρι­στά­νει τον σύγ­χρο­νο «Κολο­κο­τρώ­νη», οικειο­ποιού­με­νος με χυδαίο, πολι­τι­κά­ντι­κο, τρό­πο συν­θή­μα­τα της Επα­νά­στα­σης του 1821 προ­κει­μέ­νου να κάνει επί­κλη­ση στο συναί­σθη­μα του Ελλη­νι­κού λαου.

Τι σχέ­ση μπο­ρεί να έχει, άρα­γε, το ηρω­ϊ­κό «Ελευ­θε­ρία ή Θάνα­τος» των επα­να­στα­τών του ’21 με τις Αμε­ρι­κα­νο­να­τοι­κές επι­διώ­ξεις στην Ουκρα­νία τις οποί­ες προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση-μαριο­νέ­τα του κ. Ζελένσκι;

Για ποια «ελευ­θε­ρία», τάχα, αγω­νί­ζε­ται ο κ. Ζελέν­σκι που επαι­νεί τα ναζι­στι­κά τάγ­μα­τα, φυλα­κί­ζει και διώ­κει τους κομ­μου­νι­στές, απα­γο­ρεύ­ει τη δρά­ση πολι­τι­κών κομ­μά­των και μετα­τρέ­πει την χώρα του σε προ­κε­χω­ρη­μέ­νο φυλά­κιο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας;

Δεν φταί­ει, όμως, ο Ζελέν­σκι. Αυτός έχει τους δικούς του σκο­πούς, γυρ­νώ­ντας τα κοι­νο­βού­λια ανά τον κόσμο για να προ­ω­θή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα του ευρω­α­τλα­ντι­κού μπλοκ στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πολε­μο που μαί­νε­ται. Αλλά οι βου­λευ­τές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο εκπρό­σω­πος του ΜεΡΑ25, τι δικαιο­λο­γία έχουν για την σημε­ρι­νή ντροπή;

Ειδι­κό­τε­ρα, οι κύριοι και οι κυρί­ες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ25, τι δικαιο­λο­γία έχουν που δέχθη­καν να γίνουν ντε­κόρ στο ξέπλυ­μα των ναζι­στι­κών Ταγ­μά­των του Αζόφ; Τι δικαιο­λο­γία έχουν που δεν ψέλ­λι­σαν ούτε λέξη, που δεν μπή­καν καν στον κόπο να σηκω­θούν και να απο­χω­ρή­σουν σε ένδει­ξη δια­μαρ­τυ­ρί­ας, αλλά παρέ­μει­ναν μέχρι τέλους παί­ζο­ντας τον ρόλο της ΝΑΤΟι­κής αντιπολίτευσης.

Απά­ντη­ση: Καμία απο­λύ­τως δικαιο­λο­γία δεν έχουν. Αντί­θε­τα, φέρουν τερά­στιες ευθύ­νες για τη μετα­τρο­πή της Βου­λής σε πλυ­ντή­ριο του Ουκρα­νι­κού φασισμού.

Δυστυ­χώς για το πολι­τι­κό προ­σω­πι­κό της αστι­κής τάξης και ευτυ­χώς για το λαό, υπήρ­χε και υπάρ­χει το ΚΚΕ. Το μονα­δι­κό κόμ­μα που βρί­σκε­ται δια­χρο­νι­κά στην σωστή πλευ­ρά της ιστο­ρί­ας, στην πλευ­ρά των λαών. Που αρνή­θη­κε εξ’ αρχής, με ξεκά­θα­ρο τρό­πο, να συμ­με­τά­σχει σε αυτήν την ντρο­πια­στι­κή φιέ­στα που έστη­σαν κυβέρ­νη­ση και αντιπολίτευση.

Σήμε­ρα, αν ήταν κάτι που διέ­σω­σε την αξιο­πρέ­πεια και περη­φά­νια του Ελλη­νι­κού λαού από τον βούρ­κο που πλημ­μύ­ρι­σε τη Βου­λή, δεν ήταν άλλο από τα άδεια έδρα­να της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ.

Φωτό: Οι κομ­μου­νι­στές ήταν από­ντες από το «πανη­γύ­ρι» της κυβέρ­νη­σης και του επί­τι­μου καλε­σμέ­νου της στη Βου­λή για­τί ήταν και είναι παρό­ντες στον καθη­με­ρι­νό αγώ­να των εργα­ζό­με­νων και του λαού απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή που γεν­νά φτώ­χεια, ανερ­γία, ακρί­βεια, ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και δυστυ­χία. Στη φωτό, δύο εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κοί κόσμοι. Απ’ τη μια οι χει­ρο­κρο­τη­τές του Ζελέν­σκι και των Ταγ­μά­των Αζόφ και απ’ την άλλη οι συλ­λη­φθέ­ντες αγω­νι­στές της χθε­σι­νής μεγά­λης απερ­για­κής συγκέ­ντρω­σης κατά την έξο­δο τους από τα δικα­στή­ρια Θεσσαλονίκης.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο