Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Βουτιά» το θερμόμετρο από σήμερα και θυελλώδεις άνεμοι το Σαββατοκύριακο

Αλλα­γή του και­ρού ανα­μέ­νε­ται σήμε­ρα από τα βορειο­δυ­τι­κά, με τοπι­κές βρο­χές, σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr. Τα κυριό­τε­ρα χαρα­κτη­ρι­στι­κά της μετα­βο­λής του και­ρού θα είναι η επι­κρά­τη­ση πολύ ενι­σχυ­μέ­νων βορειο­δυ­τι­κών ανέ­μων και η σημα­ντι­κή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας αύριο και την Κυριακή.

Κατά τη διάρ­κεια της σημε­ρι­νής ημέ­ρας βρο­χές θα εκδη­λω­θούν σε αρκε­τές περιο­χές της δυτι­κής Ελλά­δας και τις βρα­δι­νές ώρες σε τμή­μα­τα της βόρειας Ελλά­δας, της Κρή­της, των Κυκλά­δων και των Δωδε­κα­νή­σων. Το βρά­δυ επί­σης θα χιο­νί­σει σε ορει­νά τμή­μα­τα της βόρειας χώρας. Τη νύχτα προς αύριο τα φαι­νό­με­να στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, στη Θρά­κη και στο βορειο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν καταιγίδες.

Αύριο βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται στη βορειο­α­να­το­λι­κή χώρα, στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδε­κά­νη­σα και δευ­τε­ρευό­ντως στις Κυκλά­δες και στην Κρή­τη. Πρό­σκαι­ρες βρο­χές θα εκδη­λω­θούν κατά τόπους και στην υπό­λοι­πη χώρα. Βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι θα επι­κρα­τή­σουν στα πελά­γη, με τις εντά­σεις τους να φτά­νουν τα 7 Μπο­φόρ στο Ιόνιο και τα 7–8 Μπο­φόρ στο Αιγαίο. Ενι­σχυ­μέ­νοι θα είναι επί­σης οι άνε­μοι σε αρκε­τές περιο­χές της Μακε­δο­νί­ας και στον Κοριν­θια­κό. Κατά τόπους ανα­μέ­νο­νται ριπές άνω των 80κm/h. Αισθη­τή θα είναι η πτώ­ση των μεγί­στων θερ­μο­κρα­σιών σε σχέ­ση με σήμερα.

Την Κυρια­κή 19 Νοεμ­βρί­ου οι βρο­χές θα περιο­ρι­στούν κυρί­ως στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, στις Κυκλά­δες, στην Κρή­τη και στα Δωδε­κά­νη­σα, όπου ο και­ρός μέχρι το βρά­δυ θα βελ­τιω­θεί. Οι βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι θα παρου­σιά­σουν μικρή εξα­σθέ­νη­ση, ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει περαι­τέ­ρω αισθη­τή πτώση.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο