Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία-Covid-19: Μικρή μείωση των νεκρών από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Τα τελευ­ταία δεδο­μέ­να για τους θανά­τους από τον κορο­νο­ϊό δεί­χνουν τον αριθ­μό των νεκρών στους 761, λίγο λιγό­τε­ρους από χθες (778), σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Υγείας.

Σε ό,τι αφο­ρά τους ασθε­νείς που παίρ­νουν εξι­τή­ριο από το νοσο­κο­μείο και εισά­γο­νται σε οίκους φρο­ντί­δας, εκπρό­σω­πος της κυβέρ­νη­σης ανα­κοί­νω­σε ότι θα υπο­βάλ­λο­νται αυτο­μά­τως σε εξέ­τα­ση για τον ιό, μαζί με όσους βρί­σκο­νται ήδη στους οίκους και εκδη­λώ­νουν κάποια συμ­πτώ­μα­τα. Σύμ­φω­να με τον εκπρό­σω­πο σε 6.000 οίκους φρο­ντί­δας δόθη­κε η δυνα­τό­τη­τα να υπο­βάλ­λουν σε εξε­τά­σεις το προ­σω­πι­κό τους. Παράλ­λη­λα, απέρ­ρι­ψε το αίτη­μα του Εργα­τι­κού κόμ­μα­τος για δημο­σί­ευ­ση μίας στρα­τη­γι­κής εξό­δου από το lockdown, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι θα ήταν λάθος να τεθεί το θέμα σε εθνι­κή συζή­τη­ση αυτή τη στιγ­μή, πριν να παρέλ­θει η κορύ­φω­ση της πανδημίας.

Στην Σκο­τία, νέα δεδο­μέ­να έδει­ξαν ότι ένας στους τέσ­σε­ρις θανά­τους κατα­γρά­φη­κε σε οίκο φρο­ντί­δας, με απο­τέ­λε­σμα η πρω­θυ­πουρ­γός της τοπι­κής κυβέρ­νη­σης, Νίκο­λα Στέρ­τζον να ανα­κοι­νώ­σει την εξέ­τα­ση σε όλους τους συμ­πτω­μα­τι­κούς ασθε­νείς στους χώρους όπου φιλοξενούνται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο