Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γάζα: Έγινε η πρώτη ανταλλαγή — Στην Αίγυπτο οι Ισραηλινοί Όμηροι — Ελεύθεροι 39 Παλαιστίνιοι

Στην Αίγυ­πτο έχουν φτά­σει οι Ισραη­λι­νοί όμη­ροι, οι οποί­οι νωρί­τε­ρα μετα­φέρ­θη­καν στον Ερυ­θρό Σταυ­ρό και υπο­βλή­θη­καν σε σύντο­μες ιατρι­κές εξε­τά­σεις σε νοσο­κο­μείο στο Χαν Γιου­νίς, στη νότια Λωρί­δα της Γάζας.

Οι ισραη­λι­νές υπη­ρε­σί­ες ασφα­λεί­ας (Σιν Μπετ) παρέ­λα­βαν τους 13 Ισραη­λι­νούς ομή­ρους που αφέ­θη­καν νωρί­τε­ρα ελεύ­θε­ροι από την Χαμάς, δήλω­σε μια πηγή των ισραη­λι­νών υπη­ρε­σιών. Το Ισρα­ήλ έδω­σε δε στη δημο­σιό­τη­τα τα ονό­μα­τα των 13 Ισραη­λι­νών ομή­ρων που απε­λευ­θε­ρώ­θη­καν από τη Γάζα. Στον κατά­λο­γο των ομή­ρων περι­λαμ­βά­νο­νται 4 παι­διά και 6 ηλι­κιω­μέ­νες γυναίκες.

Νωρί­τε­ρα δύο πηγές που πρό­σκει­νται στην παλαι­στι­νια­κή ισλα­μι­στι­κή οργά­νω­ση Χαμάς επι­βε­βαί­ω­σαν ότι όμη­ροι παρα­δό­θη­καν στη Λωρί­δα της Γάζας στη Διε­θνή Επι­τρο­πή του Ερυ­θρού Σταυ­ρού, προ­κει­μέ­νου να επι­στρέ­ψουν στο Ισραήλ.

Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε 24 ομήρους που κρατούνταν στη Γάζα

Ο Διε­θνής Ερυ­θρός Σταυ­ρός παρέ­λα­βε 24 ομή­ρους που κρα­τού­νταν στη Λωρί­δα της Γάζας, δήλω­σε σήμε­ρα ένας εκπρό­σω­πος Τύπου του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών του Κατάρ.

Ένας αριθ­μός Ταϊ­λαν­δών πολι­τών απε­λευ­θε­ρώ­θη­κε εκτός της συμ­φω­νί­ας κατά­παυ­σης του πυρός μετα­ξύ του Ισρα­ήλ και της Χαμάς και μετα­φέ­ρε­ται εκτός της Γάζας μαζί με τον Ερυ­θρό Σταυ­ρό, συμπλή­ρω­σε ο Μαχίντ αλ Ανσά­ρι σε ανάρ­τη­σή του στο X.

Επι­πλέ­ον, μια πηγή προ­σκεί­με­νη στη Χαμάς επι­βε­βαί­ω­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο πως η ισλα­μι­στι­κή οργά­νω­ση απε­λευ­θέ­ρω­σε «επί­σης Ταϊ­λαν­δούς» πολί­τες σήμε­ρα, επι­προ­σθέ­τως των Ισραη­λι­νών ομή­ρων, παρου­σιά­ζο­ντας αυτές τις απε­λευ­θε­ρώ­σεις ως μια «χει­ρο­νο­μία».

Οι Ταϊ­λαν­δέ­ζοι όμη­ροι δεν ανα­φέ­ρο­νταν στη συμ­φω­νία κατά­παυ­σης του πυρός μετα­ξύ Ισρα­ήλ και Χαμάς, στο πλαί­σιο της οποί­ας οι δύο πλευ­ρές απο­φά­σι­σαν να απε­λευ­θε­ρώ­σουν 50 ομή­ρους με αντάλ­λαγ­μα Παλαι­στί­νιους κρα­του­μέ­νους, ωστό­σο ο Ταϊ­λαν­δός πρω­θυ­πουρ­γός ανα­κοί­νω­σε πως 12 εξ αυτών «απε­λευ­θε­ρώ­θη­καν».

Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι από ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με το Κατάρ

Τρια­ντα­εν­νέα Παλαι­στί­νιοι — γυναί­κες και παι­διά — απο­φυ­λα­κί­στη­καν από ισραη­λι­νές φυλα­κές, στο πλαί­σιο της συμ­φω­νί­ας Ισρα­ήλ-Χαμάς μετά από την απε­λευ­θέ­ρω­ση Ισραη­λι­νών ομή­ρων από τη Λωρί­δα της Γάζας, ανέ­φε­ρε το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών του Κατάρ με ανάρ­τη­ση στο Χ.

Η σημε­ρι­νή απε­λευ­θέ­ρω­ση 13 ομή­ρων — μητέ­ρων και παι­διών — είναι το πρώ­το από τα τέσ­σε­ρα ανα­με­νό­με­να στάδια.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο