Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς

Οι ισραη­λι­νές ένο­πλες δυνά­μεις ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα το πρωί πως το πεζι­κό τους πραγ­μα­το­ποί­η­σε «στο­χευ­μέ­νη επι­δρο­μή στον κεντρι­κό τομέα της Λωρί­δας της Γάζας» υπο­στη­ρι­ζό­με­νο από «κατα­διω­κτι­κά και μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη» και πλήτ­το­ντας στό­χους της Χαμάς.

Οι στρα­τιώ­τες εγκα­τέ­λει­ψαν στη συνέ­χεια το παλαι­στι­νια­κό έδα­φος χωρίς να έχουν τραυ­μα­τί­ες, ανέ­φε­ρε ο στρα­τός σε ανα­κοί­νω­σή του. Εκτός από την επι­δρο­μή αυτή, οι ένο­πλες δυνά­μεις ανα­κοί­νω­σαν πως βομ­βάρ­δι­σαν θέσεις της Χαμάς «σε όλη τη Λωρί­δα της Γάζας».

Παράλ­λη­λα με την επι­χεί­ρη­ση αυτή στο έδα­φος, στό­χοι «που ανή­κουν στην τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση της Χαμάς» βομ­βαρ­δί­σθη­καν στο κεντρι­κό τμή­μα του θύλα­κα «και παντού στη Λωρί­δα της Γάζας», σύμ­φω­να με την ανακοίνωση.

Στην ανα­κοί­νω­ση προ­στί­θε­ται πως κατα­στρά­φη­καν πλατ­φόρ­μες εκτό­ξευ­σης ρου­κε­τών, κέντρα διοί­κη­σης της Χαμάς, ενώ εξου­δε­τε­ρώ­θη­καν μαχη­τές του ισλα­μι­στι­κού παλαι­στι­νια­κού κινήματος.

4 υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς νεκρά σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σαν οι IDF, ο Μπα­ρούντ σκο­τώ­θη­κε κατά την επί­θε­ση μη επαν­δρω­μέ­νου αερο­σκά­φους. «Συμ­με­τεί­χε στον σχε­δια­σμό της σφα­γής της 7ης Οκτω­βρί­ου και πλη­θώ­ρας άλλων φονι­κών επι­θέ­σε­ων ενα­ντί­ον Ισραη­λι­νών», επισημαίνεται.

Ανα­κοι­νώ­θη­κε επί­σης πως σε επι­δρο­μή ισραη­λι­νών μαχη­τι­κών αερο­σκα­φών στη Λωρί­δα της Γάζας σκο­τώ­θη­καν τρεις διοι­κη­τές της Χαμάς: ο Ριφάτ Αμπάς, ο Ιμπρα­χίμ Τζάντ­μπα και ο Τάρεκ Μαάρουφ.

Στην ανα­κοί­νω­ση υπο­γραμ­μί­ζε­ται πως οι επι­θέ­σεις θα συνε­χι­στούν για να εξο­λο­θρευ­τούν «ηγέ­τες και στε­λέ­χη της Χαμάς που ευθύ­νο­νται για τις βάρ­βα­ρες επι­θέ­σεις» στο ισραη­λι­νό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο