Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Οι θάνατοι ξεπέρασαν το συμβολικό όριο των 20.000

Η Γαλ­λία ξεπέ­ρα­σε το όριο των 20.000 θανά­των της επι­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, έχο­ντας κατα­γρά­ψει 547 νέους θανά­τους κατά το τελευ­ταίο 24ωρο. Ωστό­σο οι νοση­λευό­με­νοι ασθε­νείς, καθώς και ο αριθ­μός των ασθε­νών που βρί­σκο­νται στην εντα­τι­κή συνε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται, ανα­κοί­νω­σε ο γενι­κός διευ­θυ­ντής δημό­σιας υγείας.

«Από­ψε, η χώρα μας ξεπέ­ρα­σε ένα ιδιαί­τε­ρα οδυ­νη­ρό συμ­βο­λι­κό όριο», δήλω­σε ο Ζερόμ Σαλο­μέ. Συνο­λι­κά, 20.265 άνθρω­ποι έχουν υπο­κύ­ψει από την έναρ­ξη της επι­δη­μί­ας στις αρχές του Μαρ­τί­ου: 12.513 στο νοσο­κο­μείο (+444 τον τελευ­ταίο 24ωρο) και 7.752 σε οίκους ευγη­ρί­ας ιατρι­κής περί­θαλ­ψης και άλλες ιατρο-κοι­νω­νι­κές δομές (+103).

Επιστροφή στα γήπεδα στις 17 Ιουνίου!

Η διορ­γα­νώ­τρια αρχή των δύο πρώ­των επαγ­γελ­μα­τι­κών κατη­γο­ριών του γαλ­λι­κού ποδο­σφαί­ρου, Ligue de Football Professionnel (LFP), ανα­κοί­νω­σε την πρό­θε­σή της να επα­ναρ­χί­σει η δρά­ση στις 17 Ιου­νί­ου, περι­μέ­νο­ντας ωστό­σο ορι­στι­κή από­φα­ση για το αν οι αγώ­νες θα γίνο­νται με θεα­τές ή κεκλει­σμέ­νων των θυρών!

Η παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού «χτύ­πη­σε» τις Ligue 1 και Ligue 2 στις 13 Μαρ­τί­ου, με όλες τις αθλη­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες στη χώρα να ανα­στέλ­λο­νται. Η «L’Equipe» δημο­σί­ευ­σε άρθρο την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα στο οποίο γινό­ταν ανα­φο­ρά σε επα­νέ­ναρ­ξη των πρω­τα­θλη­μά­των ώστε η εγχώ­ρια σεζόν να ολο­κλη­ρω­θεί στις 25 Ιου­λί­ου. Πρό­τα­ση που έτυ­χε δρι­μεί­ας κρι­τι­κής από τον αντι­πρό­ε­δρο της Ένω­σης Επαγ­γελ­μα­τιών Ποδο­σφαι­ρι­στών της Γαλ­λί­ας, Σιλ­βέν Καστεντό.

Ωστό­σο, η LFP εξέ­δω­σε σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα, ανα­κοί­νω­ση σύμ­φω­να με την οποία «κατό­πιν μυστι­κής ψηφο­φο­ρί­ας που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στις 10 Απρι­λί­ου, το διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο απο­φά­σι­σε την επα­νέ­ναρ­ξη των πρω­τα­θλη­μά­των της Ligue 1 και Ligue 2. Οι αγώ­νες θα αρχί­σουν και πάλι στις 17 Ιου­νί­ου, ώστε η σεζόν 2019/20 να ολο­κλη­ρω­θεί ως τις 25 Ιου­λί­ου και η επό­με­νη σεζόν, 2020/21, να ξεκι­νή­σει στις 22 και 23 Αυγούστου».

Όπως, επί­σης, ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση της LFP, θα υπάρ­ξει ανα­μο­νή μέχρι η UEFA να επι­ση­μο­ποι­ή­σει τις ημε­ρο­μη­νί­ες διε­ξα­γω­γής των αγώ­νων σε Champions League και Europa League ενώ ξεκα­θα­ρί­ζε­ται πως θα ληφθεί σοβα­ρά υπό­ψη και η γνώ­μη των ιατρών, σχε­τι­κά με τα μέτρα που θα χρεια­στεί να λαμ­βά­νο­νται πριν αλλά και κατά τη διάρ­κεια των αναμετρήσεων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο