Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Αυστη­ρό­τε­ρα μέτρα για την αντι­με­τώ­πι­ση της επι­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού στην Τουρ­κία, ανα­κοί­νω­σε ο τούρ­κος πρό­ε­δρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρ­κος πρό­ε­δρος ο οποί­ος προ­έ­βη σε δηλώ­σεις μετά από σύσκε­ψη με το υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο, ανα­κοί­νω­σε ότι επι­βάλ­λε­ται 4ήμερη απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας στις 31 πόλεις και νομούς οι οποί­ες παρου­σιά­ζουν τα υψη­λό­τε­ρα ποσο­στά κρου­σμά­των και θανά­των. Η απα­γό­ρευ­ση θα αρχί­σει από τα μεσά­νυ­χτα της 22ας Απρι­λί­ου και θα λήξει τα μεσά­νυ­χτα της 26ης Απρι­λί­ου. Σημειώ­νε­ται ότι η 23η Απρι­λί­ου είναι εθνι­κή εορ­τή για την Τουρ­κία και συνή­θως πραγ­μα­το­ποιού­νταν παρε­λά­σεις και μεγά­λες συγκε­ντρώ­σεις κόσμου.

Πάντως ο πρό­ε­δρος Ερντο­γάν επι­σή­μα­νε ότι η κρί­ση του κορο­νοϊ­ού δεν έχει απο­σπά­σει την προ­σο­χή της Τουρ­κί­ας από τα σημα­ντι­κά θέμα­τα εξω­τε­ρι­κής πολιτικής.

«Για αρκε­τό διά­στη­μα πλέ­ον το κύριο θέμα στις συσκέ­ψεις μας είναι το έργο που έχου­με επι­τε­λέ­σει σχε­τι­κά με τον αγώ­να κατά του κορο­νοϊ­ού. Σήμε­ρα κάνα­με επί­σης αξιο­λό­γη­ση σημα­ντι­κών θεμά­των εθνι­κής ασφά­λειας, ιδιαί­τε­ρα σχε­τι­κά με τη Συρία και τη Λιβύη» είπε. «Βλέ­που­με την επι­θε­τι­κό­τη­τα του Συρια­κού καθε­στώ­τος στο Ιντλίμπ, που μετέ­τρε­ψε την επι­δη­μία του κορο­νοϊ­ού σε ευκαι­ρία», είπε ο πρό­ε­δρος Ερντο­γάν ενώ ανα­φέρ­θη­κε και στη Μεσό­γειο λέγο­ντας ότι «θα συνε­χί­σου­με με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα να χαλά­με όλα τα παι­χνί­δια που παί­ζο­νται στη Μεσόγειο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο