Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΥ: Η χαλάρωση των μέτρων δε σημαίνει το τέλος της πανδημίας

Ο γενι­κός διευ­θυ­ντής του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας Τέντρος Αντα­νόμ Γκε­μπρε­γέ­σους δήλω­σε σήμε­ρα ότι η χαλά­ρω­ση των περιο­ρι­στι­κών μέτρων δε σημαί­νει το τέλος της επι­δη­μί­ας και ότι θα απαι­τη­θoύν «διαρ­κείς προ­σπά­θειες» από τις κυβερ­νή­σεις και τους πολίτες.

Η επι­βο­λή μέτρων lockdown μπο­ρεί να συμ­βά­λει στην άμβλυν­ση της πίε­σης της επι­δη­μί­ας επί μίας χώρας, αλλά τα περιο­ρι­στι­κά μέτρα δεν μπο­ρούν μόνα τους να αντι­με­τω­πί­σουν την επι­δη­μία. Οι κυβερ­νή­σεις πρέ­πει να δια­σφα­λί­σουν ότι έχουν την δυνα­τό­τη­τα «να εντο­πί­ζουν, να πραγ­μα­το­ποιούν τεστ, να απο­μο­νώ­νουν και να περι­θάλ­πουν κάθε κρού­σμα και να ιχνη­λα­τούν κάθε επα­φή», δήλω­σε κατά την ενη­μέ­ρω­ση των δημο­σιο­γρά­φων ο επι­κε­φα­λής του ΠΟΥ.

Ο γενι­κός διευ­θυ­ντής του διε­θνούς οργα­νι­σμού δήλω­σε επί­σης ότι περί τα 600 νοσο­κο­μεία στον κόσμο θα είναι έτοι­μα να δεχθούν ασθε­νείς για κλι­νι­κές δοκι­μές φαρ­μά­κων υπό την αιγί­δα του ΠΟΥ και ότι ο οργα­νι­σμός θα απο­στεί­λει 180 εκα­τομ­μύ­ρια προ­στα­τευ­τι­κές μάσκες αυτόν και τον επό­με­νο μήνα σε χώρες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο