Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Στο πόδι από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι για τη 12η κατά σειρά πανεργατική απεργία (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Στο «πόδι» βρί­σκο­νται από το πρωί της Πέμ­πτης οι εργα­ζό­με­νοι στη Γαλ­λία, για την επι­τυ­χία της σημε­ρι­νής νέας πανε­θνι­κής — πανερ­γα­τι­κής απερ­για­κής κινη­το­ποί­η­σης ενά­ντια στις αντι­λαϊ­κές — αντερ­γα­τι­κές αλλα­γές που φέρ­νει ο νόμος για το Ασφα­λι­στι­κό — Συντα­ξιο­δο­τι­κό που πέρα­σε πρό­σφα­τα με προ­ε­δρι­κό διά­ταγ­μα η κυβέρ­νη­ση Μακρόν.

Με περι­φρου­ρή­σεις σε εργο­στά­σια, εργο­τά­ξια και άλλους εργα­σια­κούς χώρους, οι Γάλ­λοι εργά­τες φρο­ντί­ζουν ώστε η 12η κατά σει­ρά απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­σή τους από τον Γενά­ρη και μετά να έχει καθο­λι­κή συμμετοχή.

Στην πόλη Σεν Ντε­νί, περί­που δέκα χιλιό­με­τρα βορειο­α­να­το­λι­κά του Παρι­σιού, και συγκε­κρι­μέ­να στις συνοι­κί­ες Ομπερ­βι­γιέ και Ρομεν­βι­γιέ, εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι προ­χώ­ρη­σαν σε πικε­το­φο­ρία από τα ξημε­ρώ­μα­τα για να υπο­στη­ρί­ξουν την απερ­για­κή περι­φρού­ρη­ση των εργα­ζο­μέ­νων στην καθαριότητα.


Μάλι­στα, η γαλ­λι­κή κυβέρ­νη­ση, δεί­χνο­ντας το «προ­ο­δευ­τι­κό» της πρό­σω­πο, χρη­σι­μο­ποί­η­σε το Ιππι­κό (!) για να χτυ­πή­σει τους απερ­γούς, με τις εικό­νες που κατέ­γρα­ψε η κάμε­ρα να παρα­πέ­μπουν ευθέ­ως στον (εργα­σια­κό) Μεσαίωνα!


Στο Ιβρί σιρ Σεν, στο δια­μέ­ρι­σμα Βαλ ντε Μαρν περί­που 5 χλμ. νοτιο­α­να­το­λι­κά στα προ­ά­στια του Παρι­σιού, οι απερ­γοί σχη­μά­τι­σαν μία μεγά­λη αλυ­σί­δα, απο­κλεί­ο­ντας την είσο­δο των απορ­ριμ­μα­το­φό­ρων στο εργο­στά­σιο καύ­σης απορριμμάτων.


Στην πόλη Ναρ­μπόν, στη νότια Γαλ­λία, οι εργα­ζό­με­νοι απέ­κλει­σαν τον σιδη­ρο­δρο­μι­κό σταθ­μό της πόλης, στη­ρί­ζο­ντας τον αγώ­να και την απερ­γία των σιδηροδρομικών.


Στην Του­λούζ, η νεο­λαία πήρε τη θέση της πλάι-πλάι με την εργα­τι­κή τάξη.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο