Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για τα αστικά ΜΜΕ ο Παλαιστινιακός λαός δεν δολοφονείται, ούτε σφαγιάζεται. Απλά …εξαϋλώνεται

Το πόσο …«αμε­ρό­λη­πτη» και «αξιό­πι­στη» είναι η ενη­μέ­ρω­ση για τον πόλε­μο στη Μέση Ανα­το­λή από τα αστι­κά ΜΜΕ, ειδι­κά από τα μεγά­λα διε­θνή πρα­κτο­ρεία, απο­κα­λύ­πτε­ται από τα εκα­το­ντά­δες fake news που δια­ψεύ­δο­νται μέσα σε λίγες ώρες.

Εκτός όμως από το τι μετα­δί­δουν, εξί­σου προ­κλη­τι­κό είναι και το πώς το μετα­δί­δουν. Χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι η έρευ­να που πραγ­μα­το­ποί­η­σε ειδη­σε­ο­γρα­φι­κός ιστό­το­πος στις ΗΠΑ, ανα­λύ­ο­ντας περισ­σό­τε­ρα από 1.100 δημο­σιεύ­μα­τα των εφη­με­ρί­δων «New York Times», «Washington Post» και «Los Angeles Times», από τις 6 πρώ­τες βδο­μά­δες μετά τις 7 Οκτώ­βρη. Πρό­κει­ται για ναυαρ­χί­δες του αμε­ρι­κα­νι­κού Τύπου, με διε­θνή εμβέ­λεια. Σε αυτό το διά­στη­μα, λοι­πόν, και ενώ οι θάνα­τοι Παλαι­στι­νί­ων από τις ισραη­λι­νές επι­θέ­σεις είχαν φτά­σει ήδη τους 14.800, η λέξη «σφα­γή» (slaughter) χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε μόνο μία φορά για να τους περι­γρά­ψει, αλλά χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε 60 φορές για τους θανά­τους Ισραη­λι­νών από την επί­θε­ση της Χαμάς στις 7 Οκτώ­βρη! Η παρεμ­φε­ρής λέξη «massacre» χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε 152 φορές για θανά­τους Ισραη­λι­νών και μόλις 2 για θανά­τους Παλαι­στι­νί­ων. Αντί­στοι­χα, ο όρος «φρι­κια­στι­κός» (horrific) χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε 36 φορές για να περι­γρά­ψει την επί­θε­ση της Χαμάς στις 7/10 και μόνο 4 για να περι­γρά­ψει το μακε­λειό του Ισρα­ήλ στη Γάζα.

Και ενώ χιλιά­δες παι­διά της Παλαι­στί­νης δολο­φο­νού­νται από τις ισραη­λι­νές επι­θέ­σεις (περισ­σό­τε­ρα από 6.000 στο διά­στη­μα που εξε­τά­ζει η έρευ­να), μόλις 2 από τα του­λά­χι­στον 1.100 άρθρα των τριών εφη­με­ρί­δων έχουν σχε­τι­κή ανα­φο­ρά στον τίτλο τους. Για την προ­πα­γάν­δα του Ισρα­ήλ και των συμ­μά­χων του, ο Παλαι­στι­νια­κός λαός δεν δολο­φο­νεί­ται, ούτε σφα­γιά­ζε­ται. Απλά …εξαϋ­λώ­νε­ται.

Πηγή: 902.gr

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο