Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για 12η μέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο – Τεράστια επιχείρηση της Πυροσβεστικής με πυροσβέστες από 9 χώρες

Για ακό­μα ένα βρά­δυ οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις που επι­χει­ρούν στον Έβρο έδω­σαν μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, οι προ­σπά­θειες κατά­σβε­σης επι­κε­ντρώ­νο­νται στις περιο­χές Λευ­κίμ­μη, Κοτρω­νιά και Τρεις Βρύ­σες, όπου σημειώ­νο­νται οι περισ­σό­τε­ρες ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις. Παράλ­λη­λα ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις υπάρ­χουν και στην περιο­χή των Κασσσιτερών.

Χθες, Τρί­τη 29 Αυγού­στου, λίγο μετά τις 6 το από­γευ­μα σημειώ­θη­κε μια μεγά­λη ανα­ζω­πύ­ρω­ση στην Κοτρω­νιά, με απο­τέ­λε­σμα να στα­λεί μήνυ­μα από το 112 σε όσους βρί­σκο­νταν εκεί­νη την ώρα στην περιο­χή με την οδη­γία να κατευ­θυν­θούν προς Γιαννούλη.

Για την κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς στον Έβρο επι­χει­ρούν 475 πυρο­σβέ­στες με 100 οχή­μα­τα, 16 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, ενώ με το πρώ­το φως της ημέ­ρας ξεκί­νη­σαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αερο­πλά­να και 7 ελικόπτερα.

Ανά­με­σα στους πυρο­σβέ­στες που παλεύ­ουν με τις φλό­γες στον Έβρο είναι δυνά­μεις από Κύπρο, Γερ­μα­νία, Βουλ­γα­ρία, Σερ­βία, Γαλ­λία, Τσε­χία, Ρου­μα­νία, Σλο­βα­κία, Αλβανία.

Στην Πάρ­νη­θα, όπου συνε­χί­ζουν να επι­χει­ρούν ισχυ­ρές επί­γειες δυνά­μεις, η Πυρο­σβε­στι­κή πραγ­μα­το­ποιεί κατα­σβέ­σεις μικρών εστιών που εμφα­νί­ζο­νται μέσα στην καμέ­νη περιο­χή κοντά στο Φρού­ριο της Φυλής.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για πολλές περιοχές της χώρας

Παρα­μέ­νει και σήμε­ρα υψη­λός ο κίν­δυ­νος πυρ­κα­γιάς σε πολ­λές περιο­χές της χώρας. Σε γενι­κή επι­φυ­λα­κή παρα­μέ­νει το προ­σω­πι­κό των πυρο­σβε­στι­κών υπη­ρε­σιών της επι­κρά­τειας, προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στούν οι αυξη­μέ­νες υπη­ρε­σια­κές απαι­τή­σεις, που έχουν προ­κύ­ψει λόγω του μεγά­λου αριθ­μού πυρ­κα­γιών, ενώ συνε­χί­ζο­νται οι περι­πο­λί­ες ενα­έ­ριας επι­τή­ρη­σης, καθώς και οι περι­πο­λί­ες από πυρο­σβε­στι­κές, αστυ­νο­μι­κές και στρα­τιω­τι­κές δυνάμεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο