Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για 9η ημέρα εφιαλτική η κατάσταση στον Έβρο — Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης

Εφιαλ­τι­κές στιγ­μές ξανά στον Εβρο όπου η μεγά­λη πυρ­κα­γιά εξα­κο­λου­θεί να καί­ει για 9η μέρα, με τα πράγ­μα­τα να εξα­κο­λου­θούν να βρί­σκο­νται εκτός ελέγ­χου, εξαι­τί­ας της πολι­τι­κής που αντι­με­τω­πί­ζει την δασο­πυ­ρό­σβε­ση και την πρό­λη­ψη ως κόστος.

Η Λευ­κί­μη Σου­φλί­ου εκκε­νώ­νε­ται, αφού η φωτιά που καί­ει μέρες τώρα στην κατα­στρο­φι­κή πυρ­κα­γιά του Εθνι­κού Πάρ­κου Δαδιάς-Λευ­κί­μης, πλη­σιά­ζει στο χωριό, ενώ τρία είναι τα ενερ­γά μέτω­πα στην περιο­χή. Το κύριο εντο­πί­ζε­ται στην περιο­χή της Λεπτο­κα­ρυάς, ενώ ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις σημειώ­θη­καν κατά τη διάρ­κεια της νύχτας στη Δαδιά, με κατεύ­θυν­ση προς Κοτρωνιά.

Κι ενώ η οργή ξεχει­λί­ζει στο λαό της περιο­χής για το νέο προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλη­μα, μετά και τη σημε­ρι­νή επί­σκε­ψη του αρμό­διου υπουρ­γού Β. Κικί­λια και τις υπο­σχέ­σεις περί ενί­σχυ­σης των μέσων, τη Δευ­τέ­ρα ανα­μέ­νε­ται και άλλη μια κυβερ­νη­τι­κή «περα­τζά­δα» με πολυά­ριθ­μο κυβερ­νη­τι­κό κλι­μά­κιο απο­τε­λού­με­νο σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες τοπι­κών μέσων από τον Υπουρ­γό Επι­κρα­τεί­ας Μάκη Βορί­δη, τον Υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Γιάν­νη Οικο­νό­μου, τον Υπουρ­γό Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων Λευ­τέ­ρη Αυγε­νά­κη, και λοι­πούς υφυ­πουρ­γούς και παρατρεχάμενους.

Στο μετα­ξύ σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση του δήμου Αλε­ξαν­δρού­πο­λης τη Δευ­τέ­ρα 28 Αυγού­στου ξεκι­νά η υπο­βο­λή αιτή­σε­ων για την οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση των πλη­γέ­ντων από τις πυρκαγιές.

Δυο νέα μέτω­πα πυρ­κα­γιάς έχουν ξεσπά­σει και στη Μεσ­ση­νία, στην περιο­χή της Μηλέ­ας πάνω από την Πλά­τσα στο δήμο Δυτι­κής Μάνης, όπως και σε αγρο­το­δα­σι­κή έκτα­ση στο άνω Καλό Νερό του δήμου Τριφυλίας.

Στα Τρί­κα­λα 42χρονος πυρο­σβέ­στης που ανή­κει στο πεζο­πό­ρο τμή­μα του Βόλου τραυ­μα­τί­στη­κε τα ξημε­ρώ­μα­τα της Κυρια­κής, στην από­κρη­μνη πλα­γιά του Μαυ­ρο­που­λί­ου. Με την συν­δρο­μή ελι­κο­πτέ­ρου μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο της Λάρισας.

Στην Ανδρο βελ­τιω­μέ­νη είναι η εικό­να, αφού πρώ­τα η φωτιά κατέ­κα­ψε τα πάντα κοντά στο χωριό Γίδες.

Φωτιά ξέσπα­σε και σε περιο­χή με ξηρά χόρ­τα και χαμη­λή βλά­στη­ση, στην Παια­νία, στο ύψος του 41ου χιλιο­μέ­τρου της Αττι­κής Οδού. Στο σημείο έχουν σπεύ­σει και επι­χει­ρούν 22 πυρο­σβέ­στες με οκτώ οχήματα.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο