Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γονείς 16χρονου Ρομά: «Ζητάμε δικαιοσύνη» — «Χαροπαλεύει το παιδί μας

«Ζητά­με δικαιο­σύ­νη», ανέ­φε­ραν οι γονείς του 16χρονου, ο οποί­ος τραυ­μα­τί­στη­κε βαρύ­τα­τα στο κεφά­λι από δολο­φο­νι­κά πυρά αστυ­νο­μι­κού, στη διάρ­κεια κατα­δί­ω­ξης, και νοση­λεύ­ε­ται από την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα σε εξαι­ρε­τι­κά κρί­σι­μη κατά­στα­ση στο Ιππο­κρά­τειο Νοσο­κο­μείο Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του 16χρονου βρέ­θη­καν νωρί­τε­ρα στα Δικα­στή­ρια της Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου συνο­δεία του δικη­γό­ρου τους δήλω­σαν παρά­στα­ση προς υπο­στή­ρι­ξη της κατη­γο­ρί­ας (πολι­τι­κή αγω­γή), ενα­ντί­ον του 32χρονου αστυ­νο­μι­κού της ομά­δας ΔΙ.ΑΣ. που διώ­κε­ται για από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας με ενδε­χό­με­νο δόλο και εκτέ­λε­ση παρά­νο­μου πυρο­βο­λι­σμού ακι­νη­το­ποί­η­σης ή εξου­δε­τέ­ρω­σης (απο­λο­γεί­ται την Παρασκευή).

«Δεν έπρε­πε να γίνει αυτό που έγι­νε. Ζητά­με συγ­γνώ­μη για αυτό που έκα­νε το παι­δί…», τόνι­σε σε δηλώ­σεις του ο πατέ­ρας του ανή­λι­κου, ενώ ανα­φε­ρό­με­νος στην κατά­στα­ση της υγεί­ας του γιου του είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως «χαρο­πα­λεύ­ει».

«Θέλου­με δικαί­ω­ση. Ήταν το καλύ­τε­ρο παι­δί», συμπλή­ρω­σε, ενώ η μητέ­ρα του 16χρονου είπε μόνο πως «ο Κώστας είναι χάλια, ζητά­με δικαιοσύνη».

Σχο­λιά­ζο­ντας τον πυρο­βο­λι­σμό που δέχθη­κε ο ανή­λι­κος, ο δικη­γό­ρος της οικο­γέ­νειας, Θεό­φι­λος Αλε­ξό­που­λος, έκα­νε λόγο για «ευθεία βολή που βρί­σκει τον Κώστα στο πίσω μέρος του κεφα­λιού». Κατα­λό­γι­σε στην ΕΛ.ΑΣ. «από­πει­ρα συγκά­λυ­ψης της υπό­θε­σης», ενώ για την επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση της Αστυ­νο­μί­ας για το αιμα­τη­ρό επει­σό­διο, τόνι­σε πως «το μόνο που ανα­φέ­ρε­ται είναι η προ­σπά­θεια εμβο­λι­σμού και δεν ανα­φέ­ρε­ται το γεγο­νός ότι το παι­δί τραυ­μα­τί­στη­κε συνε­πεία του πυροβολισμού».

Όσον αφο­ρά το πόρι­σμα της ιατρο­δι­κα­στι­κής εξέ­τα­σης, ο δικη­γό­ρος της οικο­γέ­νειας, Θεό­φι­λος Αλε­ξό­που­λος πρό­σθε­σε «Μέχρι την Παρα­σκευή πιθα­νόν να έχει βγει και το πόρι­σμα της ιατρο­δι­κα­στι­κής εξέ­τα­σης, που προ­βλέ­πε­ται για τέτοιους τραυ­μα­τι­σμούς, έτσι ώστε να δοθεί περισ­σό­τε­ρο φως στις συν­θή­κες του περιστατικού.

Τέλος, οι γονείς του 16χρονου φεύ­γο­ντας από τα Δικα­στή­ρια ευχα­ρί­στη­σαν όλους τους Ρομά για την υποστήριξη.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο