Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Γκιόκας: Πιο δυνατό το ΚΚΕ για να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις (VIDEO)

Απέ­να­ντι στην επό­με­νη κυβέρ­νη­ση που θα είναι από χέρι αντι­λαϊ­κή έχει πολύ μεγά­λη σημα­σία να είναι πιο δυνα­τό το ΚΚΕ που θα είναι δίπλα στον λαό για να απο­τρα­πούν πλει­στη­ρια­σμοί και ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, τόνι­σε ο Γιάν­νης Γκιό­κας, υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, μιλώ­ντας το πρωί της Δευ­τέ­ρας στο «Action 24».

Σημεί­ω­σε ότι το κρί­σι­μο δεν είναι πώς θα γίνει η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση, αλλά τι θα εφαρ­μό­σει και υπο­γράμ­μι­σε ότι μετα­ξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπάρ­χει η προ­γραμ­μα­τι­κή βάση για να δια­μορ­φώ­σουν κυβέρ­νη­ση με όποια σύν­θε­ση που θα κλη­θεί να υλο­ποι­ή­σει τα σκλη­ρά προ­α­παι­τού­με­να μέτρα του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης που είναι ένα υπερ­μνη­μό­νιο, τις δεσμεύ­σεις στο ΝΑΤΟ και τον στό­χο της επεν­δυ­τι­κής βαθ­μί­δας για την οποία οι αγο­ρές θα αξιο­λο­γή­σουν αν υλο­ποιού­νται οι ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις και οι πλει­στη­ρια­σμοί, ενώ επα­νέρ­χο­νται τα «ματω­μέ­να» πλεονάσματα.

Όπως είπε, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μπο­ρούν να φτιά­ξουν κυβέρ­νη­ση μετά τις εκλο­γές και αν δεν το κάνουν θα επι­χει­ρή­σουν σε επό­με­νη εκλο­γι­κή ανα­μέ­τρη­ση να αλλοιώ­σουν την ψήφο του λαού στις 21 Μαΐ­ου με διά­φο­ρα εκβια­στι­κά διλήμματα.

Με αφορ­μή τους τριγ­μούς στην Ελλη­νι­κή Λύση, ανέ­φε­ρε ότι ο λαός πρέ­πει να κρα­τή­σει το συμπέ­ρα­σμα ότι έχουν περά­σει από τη Βου­λή κόμ­μα­τα μιας χρή­σης που έπαι­ξαν έναν βολι­κό ρόλο και έπει­τα τα στε­λέ­χη τους μετα­πή­δη­σαν σε κόμ­μα­τα του διπολισμού.

Για το ντι­μπέιτ σχο­λί­α­σε ότι τα κόμ­μα­τα, πλην ΚΚΕ, αλλά­ζουν στά­ση ανά­λο­γα με την εκλο­γι­κή τους δύνα­μη και θύμι­σε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκα­ναν ντι­μπέιτ δυο πολι­τι­κών αρχη­γών. Το ΚΚΕ και τότε δια­φω­νού­σε, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμε­ρα όμως το υιοθετεί.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο