Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κανένα «άγχος» για τα γεράκια του πολέμου

Οταν ο Κυρ. Μητσο­τά­κης ανα­κοί­νω­νε την ημε­ρο­μη­νία των εκλο­γών, έλε­γε ανά­με­σα σε άλλα πως αν χρεια­στούν και δεύ­τε­ρες κάλ­πες, αυτές θα στη­θούν στις 2 Ιού­λη, «ώστε στη Σύνο­δο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιου­λί­ου ο επό­με­νος πρω­θυ­πουρ­γός της Ελλά­δας να είναι σε θέση να εκπρο­σω­πή­σει τη χώρα».

Το θυμη­θή­κα­με δια­βά­ζο­ντας τις ανα­λύ­σεις στε­λε­χών του ΣΥΡΙΖΑ για το «τι μήνυ­μα στέλ­νουν οι συνα­ντή­σεις Μπλίν­κεν και Σολτς με τον Αλέ­ξη Τσί­πρα», αλλά και διά­φο­ρες μικρές ειδή­σεις, όπως για το σεμι­νά­ριο που διορ­γα­νώ­νει στο Πάντειο η αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία με θέμα «τον ρόλο της Ελλά­δας στο ΝΑΤΟ» και ομι­λη­τή τον διπλω­μα­τι­κό σύμ­βου­λο του προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Καλπαδάκη.

Αν μη τι άλλο, «βγά­ζει μάτι» ότι κανέ­να «άγχος» δεν έχουν τα γερά­κια του πολέ­μου για το ποιος στις 22 Μάη ή στις 3 Ιού­λη θα εκπρο­σω­πεί την αστι­κή τάξη στις νέες απο­στο­λές εμπλο­κής στα δολο­φο­νι­κά σχέ­δια του ΝΑΤΟ, στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά παζά­ρια και στις επι­κίν­δυ­νες διευ­θε­τή­σεις που τις συνοδεύουν.

Και αυτό το στοι­χείο του «κοι­νού προ­γράμ­μα­τος» ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ πρέ­πει να γίνει κρι­τή­ριο ψήφου: Το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα για τον λαό αφο­ρά το ποιος θα βρε­θεί μαζί του και απέ­να­ντι σε όσους τον σέρ­νουν σε νέες μεγά­λες περι­πέ­τειες και κιν­δύ­νους για τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης. Γι’ αυτό την επό­με­νη μέρα χρειά­ζε­ται ένα πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ!

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο