Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Γκιόκας: Η κυβέρνηση νομοθετεί αντισυνταγματικά ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παριστάνουν τον… αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού

Η στά­ση του ΚΚΕ δεν εξαρ­τά­ται μόνο από το ζήτη­μα της αντι­συ­νταγ­μα­τι­κό­τη­τας του νομο­σχε­δί­ου, υπο­γράμ­μι­σε ο ειδι­κός αγο­ρη­τής του ΚΚΕ Γιάν­νης Γκιό­κας και υπο­γράμ­μι­σε ότι το νομο­σχέ­διο είναι αντι­δρα­στι­κό στη φιλο­σο­φία του. Εξέ­φρα­σε επί­σης την εκτί­μη­ση, ότι «δια­μορ­φώ­νε­ται ένα δια­κομ­μα­τι­κό κοι­νο­βου­λευ­τι­κό μπλοκ που αύριο, μεθαύ­ριο, μπο­ρεί να επι­χει­ρή­σει και συνταγ­μα­τι­κές αλλα­γές, για να εφαρ­μο­στεί η επι­στο­λι­κή ψήφος και στους εκλο­γείς εντός της επικράτειας».

Είναι το έργο προ­σε­χώς, είπε ο Γιάν­νης Γκιό­κας και πρό­σθε­σε πως το ένα βήμα γίνε­ται με την επέ­κτα­ση της επι­στο­λι­κής στις εθνι­κές εκλο­γές, όπως προ­βλέ­πει η τρο­πο­λο­γία της κυβέρ­νη­σης και το επό­με­νο βήμα θα είναι η ανα­θε­ώ­ρη­ση του συντάγ­μα­τος, για να καθιε­ρω­θεί η επι­στο­λι­κή ψήφος και στις εθνι­κές εκλο­γές για τους εκλο­γείς στο εσωτερικό.

Σε σχέ­ση με το αρχι­κό σχέ­διο νόμου, την επι­στο­λι­κή ψήφο στις ευρω­ε­κλο­γές, ο ειδι­κός αγο­ρη­τής του ΚΚΕ είπε ότι παρα­βιά­ζε­ται η αρχή της ταυ­τό­χρο­νης διε­νέρ­γειας των εκλο­γών και η αρχή της μυστι­κό­τη­τας της ψήφου.

Ο κ. Γκιό­κας παρα­τή­ρη­σε ότι απο­κα­λυ­πτι­κή είναι και η έκθε­ση της επι­στη­μο­νι­κής υπη­ρε­σί­ας της Βου­λής. Ιδί­ως σε σχέ­ση με την ταυ­τό­χρο­νη διε­νέρ­γεια των εκλο­γών, ο βου­λευ­τής είπε ότι θα υπάρ­χουν ψηφο­φό­ροι, εντός ή εκτός της επι­κρά­τειας, που θα ψηφί­ζουν 25 ημέ­ρες τις εκλο­γές, άλλοι 20 ημέ­ρες πριν τις εκλο­γές και άλλοι δέκα ημέ­ρες, άλλοι πέντε ημέ­ρες πριν τις εκλο­γές. «Αυτό προ­σβάλ­λει την αρχή του αδιαί­ρε­του και του ενιαί­ου εκλο­γι­κού σώμα­τος», είπε ο κ. Γκιό­κας που έθε­σε και το ζήτη­μα της εμπλο­κής των ιδιω­τι­κών εταιρειών.

«Επει­δή έχε­τε βγει κυρία υπουρ­γέ, σε ανα­ζή­τη­ση 200 ψήφων, εμείς λέμε ότι το άρθρο 6 του νομο­σχε­δί­ου, που ορί­ζει το πεδίο εφαρ­μο­γής, χρειά­ζε­ται και αυτό 200 βου­λευ­τές, και όχι μόνο η τρο­πο­λο­γία», είπε ο Γιάν­νης Γκιό­κας και κατήγ­γει­λε: «υπάρ­χει η κυβέρ­νη­ση η οποία νομο­θε­τεί αντι­συ­νταγ­μα­τι­κά, υπάρ­χουν κόμ­μα­τα που έχουν εκφρά­σει τις αντιρ­ρή­σεις τους και υπάρ­χουν και δύο κόμ­μα­τα που το…παίζουν αντι­πρό­ε­δροι του Εδεσ­σαϊ­κού. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλα λόγια να αγα­πιό­μα­στε! Σας καλού­με να ανα­θε­ω­ρή­στε τη θέση σας. Δεν παγι­δευ­τή­κα­τε κύριε Δου­δω­νή! Εμείς δεν θεω­ρού­με ότι σε αυτό το νομο­θε­τι­κό βούρ­κο που ετοί­μα­σε η κυβέρ­νη­ση, ότι εσείς παγι­δευ­τή­κα­τε. Πέσα­τε οικειοθελώς!».

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο