Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Δελής: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν παιχνίδια με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής (VIDEO)

Η δίκη της Χρυ­σής Αυγής δεν ολο­κλη­ρώ­νε­ται για να αξιο­ποιεί­ται και να παί­ζο­νται παι­χνί­δια από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο Γιάν­νης Δελής, βου­λευ­τής και εκ νέου υπο­ψή­φιος στην Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης  με το ΚΚΕ, μιλώ­ντας στην ΕΡΤ 1 το πρωί της Τρί­της 11 Απρίλη.

Όπως σημεί­ω­σε, δεν θα υπήρ­χε λόγος συζή­τη­σης για τη νέα τρο­πο­λο­γία της κυβέρ­νη­σης για το κόμ­μα Κασι­διά­ρη, εάν είχε ολο­κλη­ρω­θεί η δίκη της φασι­στι­κής οργά­νω­σης μέχρι τον γ’ βαθ­μό και είχε βγει μία ορι­στι­κή και αμε­τά­κλη­τη από­φα­ση για στέ­ρη­ση πολι­τι­κών δικαιω­μά­των, οπό­τε δεν θα υπήρ­χε δυνα­τό­τη­τα συμ­με­το­χής στις εκλογές.

Το ότι δεν έγι­νε εδώ και 8 χρό­νια και σήμε­ρα γίνε­ται αυτή η συζή­τη­ση απο­δει­κνύ­ει την υπο­κρι­σία αυτών των ρυθ­μί­σε­ων, αλλά και των πολι­τι­κών κομ­μά­των που αξιο­ποιούν την υπό­θε­ση στην ενδο­α­στι­κή τους αντιπαράθεση.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι η εγκλη­μα­τι­κό­τη­τα της συγκε­κρι­μέ­νης οργά­νω­σης προ­κύ­πτει από τη ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία της, είναι πολι­τι­κό και κοι­νω­νι­κό ζήτη­μα και μόνο έτσι μπο­ρεί να αντι­με­τω­πι­στεί, από την κοι­νω­νία, τους φορείς και τα συν­δι­κά­τα στους χώρους δου­λειάς, στις γει­το­νιές, στις σχο­λές και τα σχολεία.

Ανα­φε­ρό­με­νος στη σχε­τι­κή τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προ­σπά­θεια αντι­πε­ρι­σπα­σμού, σημεί­ω­σε ότι οδη­γεί στο ίδιο απο­τέ­λε­σμα, καθώς έχει απα­ρά­δε­κτες προ­ϋ­πο­θέ­σεις και στη­ρί­ζε­ται στον αντι­τρο­μο­κρα­τι­κό νόμο που στο­χο­ποιεί το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνημα.

Επί­σης, χαρα­κτή­ρι­σε απα­ρά­δε­κτη και αντι­δρα­στι­κή τη ρύθ­μι­ση που έχει ήδη ψηφι­στεί καθώς εισά­γει απα­ρά­δε­κτες γενι­κεύ­σεις για συμ­με­το­χή στις εκλο­γές που θα κρί­νε­ται από τον Άρειο Πάγο, δίνο­ντας τη δυνα­τό­τη­τα να κάνει έναν ιδιό­τυ­πο έλεγ­χο στα εσω­τε­ρι­κά των κομμάτων.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην οικο­νο­μι­κή και κοι­νω­νι­κή πολι­τι­κή που εφαρ­μό­ζει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ως συνέ­χεια της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ, τόνι­σε πως έχου­με την εξά­πλω­ση της φτώ­χειας, τη μεγά­λη ανερ­γία, τους χαμη­λούς μισθούς που δεν φτά­νουν για να βγει ο μήνας. Η σύμπλευ­σή τους και σε αυτά τα θέμα­τα, σημεί­ω­σε ο Γιάν­νης Δελής, απο­τυ­πώ­θη­κε και στη Βου­λή, όταν αρνή­θη­καν να κάνουν δεκτές τις τρο­πο­λο­γί­ες του ΚΚΕ για την ανα­κού­φι­ση των εργα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών στρω­μά­των, για αυξή­σεις μισθών και συντά­ξε­ων, κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ σε είδη πλα­τιάς κατα­νά­λω­σης, σε καύ­σι­μα και Ενέργεια.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο