Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Πρωτούλης: Θετικό γεγονός το αποτέλεσμα του ΚΚΕ

Το απο­τέ­λε­σμα του ΚΚΕ και οι χιλιά­δες που το ψήφι­σαν είναι ασφα­λώς ένα θετι­κό γεγο­νός, τόνι­σε ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχο­λιά­ζο­ντας σε τηλε­ο­πτι­κό πάνελ στον Skai, τις εκτι­μή­σεις για το εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα που περιεί­χε το έξιτ πολ των τηλε­ο­πτι­κών σταθμών.

Απα­ντώ­ντας στο ερώ­τη­μα για το αν το ΚΚΕ θα συμ­με­τά­σχει σε μια κυβέρ­νη­ση «ηττη­μέ­νων», ο Γ. Πρω­τού­λης σημεί­ω­σε ότι το ερώ­τη­μα αυτό τέθη­κε και απα­ντή­θη­κε στην προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο, Το ΚΚΕ δεν μπο­ρεί να λέει άλλα στον κόσμο μέχρι την Παρα­σκευή το βρά­δυ και άλλα την Κυρια­κή το από­γευ­μα είπε, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας την κατη­γο­ρη­μα­τι­κή άρνη­ση για συμ­με­το­χή ή ανο­χή σε οποια­δή­πο­τε αντι­λαϊ­κή κυβέρνηση.

Αντι­κει­με­νι­κά δυνα­τό­τη­τα σχη­μα­τι­σμού κυβέρ­νη­σης υπάρ­χει, για­τί μιλά­με για κόμ­μα­τα που συμ­φω­νούν σε μεγά­λα ζητή­μα­τα αλλά και σε μικρό­τε­ρα, σημεί­ω­σε, ενώ υπεν­θύ­μι­σε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σε το 50% του αντερ­γα­τι­κού νόμου Χατζη­δά­κη της ΝΔ. Αυτό το έκρι­νε ο κόσμος και στην κάλ­πη, βλέ­πο­ντας ότι οι δια­φο­ρές στα κόμ­μα­τα που διεκ­δι­κούν να στή­σουν την επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση δεν είναι δα και τόσο μεγά­λες, είπε, Την επό­με­νη μέρα θα έχει πολύ σκλη­ρό αγώ­να, για­τί είδα­τε ότι υπάρ­χουν πράγ­μα­τα συμ­φω­νη­μέ­να για την επό­με­νη μέρα, υπο­γράμ­μι­σε ο Γ. Πρωτούλης.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο