Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): «Στην προοδευτική διακυβέρνηση χωράνε Λοβέρδος – Βενιζέλος»

Τα λένε οι ίδιοι. Δημό­σια. Χωρίς περι­στρο­φές. Στην «προ­ο­δευ­τι­κή δια­κυ­βέρ­νη­σή» τους χωρά­νε και σημαιο­φό­ροι της μνη­μο­νια­κής επο­χής όπως οι Ευάγ­γε­λος Βενι­ζέ­λος και Ανδρέ­ας Λοβέρδος. 

Το είπε ο Γιώρ­γος Στα­θά­κης, πρώ­ην υπουρ­γός της συγκυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομό Χανίων.

«Η τοπο­θέ­τη­σή μας είναι πολύ σαφής: στην προ­ο­δευ­τι­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση χωρά­νε οι άνθρω­ποι που είναι σε αυτούς τους πολι­τι­κούς χώρους. Τώρα το αν θα είναι υπουρ­γοί ή όχι είναι μια άλλη συζή­τη­ση που αυτήν τη στιγ­μή δεν έχει κανέ­να ουσια­στι­κό νόη­μα», είπε στο ντι­μπέιτ ο Γιώρ­γος Στα­θά­κης, απα­ντώ­ντας στην ερώ­τη­ση που του απηύ­θυ­νε ο υπο­ψή­φιος στη Β‘ Πει­ραιά με τη ΝΔ, Δημή­τρης Μαρ­κό­που­λος για το αν θα μπο­ρού­σε ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί σε ένα μελ­λο­ντι­κό υπουρ­γι­κό, προ­ο­δευ­τι­κό σχή­μα, υπουρ­γούς τον κ. Λοβέρ­δο και τον κ. Βενι­ζέ­λο, τους οποί­ους είχε πάει σε μια δια­δι­κα­σία ποι­νι­κή όπως ήταν η υπό­θε­ση Παπαγγελόπουλου.

«Το αν κρί­θη­καν οι άνθρω­ποι αυτοί, κρί­θη­καν από τη Δικαιο­σύ­νη, οπό­τε δεν κατα­λα­βαί­νω ποιο είναι το κεντρι­κό ερώ­τη­μα», συμπλή­ρω­σε ο κ. Στα­θά­κης, διευ­κρι­νί­ζο­ντας πως δεν πρό­κει­ται για «καμία συγγνώμη».

Αυτοί είναι. Κι’ όποιος κατά­λα­βε, κατάλαβε.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο