Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δέκα συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για τρομοκρατικές επιθέσεις

Δέκα άτο­μα παρα­πέ­μπο­νται από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία στην Δικαιο­σύ­νη για συμ­με­το­χή στην τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση που σύμ­φω­να με την Αστυ­νο­μια, εξαρ­θρώ­θη­κε μετά από συντο­νι­σμέ­νη επι­χεί­ρη­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σήμε­ρα το πρωί στην Αττική.

Οι έξι από αυτούς συνε­λή­φθη­σαν κατά τη διάρ­κεια της αστυ­νο­μι­κής επι­χεί­ρη­σης και θα οδη­γη­θούν αύριο στον εισαγ­γε­λέα, ενώ οι τέσ­σε­ρις από τους κατη­γο­ρού­με­νους βρί­σκο­νται ήδη στις φυλα­κές για άλλα αδι­κή­μα­τα. Κατά τις κατ’ οίκον έρευ­νες που έγι­ναν στο πλαί­σιο της επι­χεί­ρη­σης της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν όπλα, εκρη­κτι­κά, σημειώ­σεις και άλλα πει­στή­ρια που εξε­τά­ζο­νται στα εργα­στή­ριο της Εγκλη­μα­το­λο­γι­κής Υπηρεσίας.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι από την μέχρι στιγ­μής έρευ­να έχουν εξι­χνια­στεί πέντε επι­θέ­σεις της οργά­νω­σης μετα­ξύ των οποί­ων και η πρό­σφα­τη απο­στο­λή παγι­δευ­μέ­νου φακέ­λου στο δικα­στι­κό μέγα­ρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, που έγι­νε αντι­λη­πτός την τελευ­ταία στιγ­μή και εξου­δε­τε­ρώ­θη­κε, δια­φο­ρε­τι­κά, σύμ­φω­να με την Αστυ­νο­μία θα μπο­ρού­σε να προ­κα­λέ­σει θύματα.

Σύμ­φω­να με αστυ­νο­μι­κές πηγές, ως αρχη­γι­κό μέλος της ομά­δας φέρε­ται ένας 36χρονος που προ­έρ­χε­ται από τον αντιε­ξου­σια­στι­κό χώρο, αλλά είναι έγκλει­στος των φυλα­κών Δομο­κού, για τέσ­σε­ρις ένο­πλες ληστεί­ες σε τρά­πε­ζες. Ο συγκε­κρι­μέ­νος κατη­γο­ρού­με­νος είχε συλ­λη­φθεί και το 2014 στο Κολω­νά­κι καθώς βρέ­θη­κε στην κατο­χή του ένα καλάσ­νι­κοφ και χρήματα.

Οι άλλοι τρεις κρα­τού­με­νοι είναι έγκλει­στοι των φυλα­κών Λάρι­σας και Γρε­βε­νών, επί­σης για ποι­νι­κά αδικήματα.

Ανά­με­σα στους δέκα συλ­λη­φθέ­ντες, όπως ανα­φέ­ρουν οι πλη­ρο­φο­ρί­ες, είναι και δύο στρα­τιω­τι­κοί. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο ένας εμπλε­κό­με­νος είναι πολυ­βο­λη­τής του στρα­τού, που έχει υπο­βά­λει παραί­τη­ση, και ο δεύ­τε­ρος είναι οπλουρ­γός της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας που είναι σε μακρά αναρ­ρω­τι­κή άδεια.

Και οι 10 κατη­γο­ρού­νται για ‑κατά περί­πτω­ση- συμ­με­το­χή και έντα­ξη σε τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση, αξιό­ποι­νη υπο­στή­ρι­ξη και παρο­χή ουσιω­δών πλη­ρο­φο­ριών, από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας, βία κατά υπαλ­λή­λων και δικα­στι­κών προ­σώ­πων, έκρη­ξη, κατα­σκευή και κατο­χή εκρη­κτι­κών υλών, φθο­ρά ξένης ιδιο­κτη­σί­ας και παρά­βα­ση της νομο­θε­σί­ας περί όπλων.

Οι πέντε περι­πτώ­σεις επι­θέ­σε­ων που εξι­χνιά­στη­καν είναι:

1) απο­στο­λή παγι­δευ­μέ­νου με εκρη­κτι­κή ύλη φακέ­λου στο Δικα­στι­κό Μέγα­ρο Θεσ­σα­λο­νί­κης, ο οποί­ος βρέ­θη­κε την 12-02-2024,

2) έκρη­ξη αυτο­σχέ­διου εκρη­κτι­κού μηχα­νι­σμού σε υπο­κα­τά­στη­μα τρά­πε­ζας στα Πετρά­λω­να την 25-01-2024,

3) έκρη­ξη αυτο­σχέ­διου εκρη­κτι­κού μηχα­νι­σμού την 13-11-2023 σε κτι­ρια­κό συγκρό­τη­μα στην Κηφι­σιά, όπου στε­γά­ζε­ται κατα­σκευα­στι­κή εταιρεία,

4) ρίψη χει­ρο­βομ­βί­δας την 08-07-2023 σε αυτο­κί­νη­το ιδιο­κτη­σί­ας σωφρο­νι­στι­κού υπαλ­λή­λου, το οποίο ήταν σταθ­μευ­μέ­νο σε χώρο στάθ­μευ­σης πολυ­κα­τοι­κί­ας στο Χαϊ­δά­ρι και

5) ρίψη χει­ρο­βομ­βί­δας και έκρη­ξη αυτο­σχέ­διου εκρη­κτι­κού μηχα­νι­σμού την 24-06-2023 σε αυλή οικί­ας στη Λάρισα.

Οι δρά­στες είχαν ανα­λά­βει ευθύ­νη για τρεις από τις ενέρ­γειες ως ομά­δα “Σύμπρα­ξη Εκδίκησης”.

Από τις έρευ­νες που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν σε διά­φο­ρους χώρους μετα­ξύ των οποί­ων 3 κελιά κατα­στη­μά­των κρά­τη­σης και 9 οικί­ες, βρέ­θη­καν και κατασχέθηκαν:

- πολε­μι­κό τυφέκιο,

- ‑3- πιστόλια,

- περί­στρο­φο,

- καρα­μπί­να,

- εξαρ­τή­μα­τα όπλων,

- ποσό­τη­τες εκρη­κτι­κής ύλης,

- φυσίγ­για δια­φό­ρων διαμετρημάτων,

- κινη­τά, ηλε­κτρο­νι­κοί υπο­λο­γι­στές και φορη­τά μέσα απο­θή­κευ­σης (usb),

- μικρο­πο­σό­τη­τες ναρ­κω­τι­κών ουσιών,

- ‑2- αυτο­κί­νη­τα και μοτο­σι­κλέ­τα και

- χει­ρό­γρα­φες σημειώσεις.

Οι συλ­λη­φθέ­ντες θα οδη­γη­θούν αρμο­δί­ως, ενώ οι έρευ­νες για τη συμ­με­το­χή τους και σε άλλες παρό­μοιες έκνο­μες ενέρ­γειες συνεχίζονται.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο