Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμαρχος Νίκαιας ο Κ. Μαραγκάκης με απόφαση πρωτοδικείου — Η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ

Το Πρω­το­δι­κείο Πει­ραιά ανέ­τρε­ψε το απο­τέ­λε­σμα του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών και ανα­κή­ρυ­ξε δήμαρ­χο Νίκαιας — Ρέντη τον Κων­στα­ντί­νο Μαρα­γκά­κη, που προ­έρ­χε­ται από τον χώρο της Ν.Δ. και ήταν για χρό­νια αντι­δή­μαρ­χος της δημο­τι­κής αρχής του Γιώρ­γου Ιωα­κει­μί­δη. Σύμ­φω­να με το Πρω­το­δι­κείο η παρά­τα­ξη Μαρα­γκά­κη πέρα­σε το όριο του 43% για μόλις 27 ψήφους,

Για την ανά­δει­ξη του Μαρα­γκά­κη και της παρά­τα­ξής του στην πρώ­τη χάρη «στον αντι­δρα­στι­κό καλ­πο­νο­θευ­τι­κό νόμο που ψήφι­σε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ», κάνει λόγο με ανα­κοί­νω­σή της μετά την από­φα­ση του πρω­το­δι­κεί­ου η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση. Ξεκα­θα­ρί­ζει ότι θα κατα­θέ­σει αίτη­ση για την επα­να­κα­τα­μέ­τρη­ση των ψηφο­δελ­τί­ων, ώστε να κατα­γρα­φεί με σαφή­νεια ο συσχε­τι­σμός δύνα­μης. «Αυτό το οφεί­λου­με, όχι μόνο σε όσους ψήφι­σαν τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στον πρώ­το γύρο, αλλά και στους χιλιά­δες που συνα­ντή­σα­με αυτές τις ημέ­ρες στο δήμο μας, που ανα­θάρ­ρη­σαν από το απο­τέ­λε­σμα στις 8 Οκτώ­βρη και συζη­τού­σαν την ανά­γκη να αλλά­ξουν τα πράγ­μα­τα στην πόλη», τονί­ζει στην ανα­κοί­νω­σή της η δημο­τι­κή παράταξη.

Σε ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Νίκαιας — Ρέντη σημειώνει:

«Χαι­ρε­τί­ζου­με τους χιλιά­δες δημό­τες της Νίκαιας και του Ρέντη που στή­ρι­ξαν με την ψήφο τους τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής, αλλά και στο δήμο μας, κατα­γρά­φο­ντας ένα πολύ θετι­κό αποτέλεσμα.

Έγι­νε ένα βήμα που κατα­γρά­φη­κε με την άνο­δο της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής με ποσο­στό 13,87% (από 8,28%), αλλά και στον δήμο μας που συγκέ­ντρω­σε ποσο­στό 22,22% (από 13,79% το 2019), εκλέ­γο­ντας 6 δημο­τι­κούς συμβούλους.

Η άνο­δος της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στο δήμο Νίκαιας – Ρέντη, αλλά και πανελ­λα­δι­κά απο­τε­λεί το πιο ελπι­δο­φό­ρο μήνυ­μα μέσα στον αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό που παρα­μέ­νει ιδιαί­τε­ρα σε τοπι­κό επί­πε­δο που επι­δρούν πρό­σθε­τοι μηχα­νι­σμοί χει­ρα­γώ­γη­σης και εξα­γο­ράς, που συν­δέ­ο­νται με την κυβέρ­νη­ση, τοπι­κά επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα κ.α.

Ειδι­κά στο δήμο μας – και με βάση την ανα­κή­ρυ­ξη του πρω­το­δι­κεί­ου Πει­ραιά – το απο­τέ­λε­σμα των εκλο­γών κρί­θη­κε ορια­κά. Η παρά­τα­ξη Μαρα­γκά­κη πέρα­σε το όριο του 43% για μόλις 27 ψήφους, ανα­τρέ­πο­ντας το απο­τέ­λε­σμα που έδι­νε το υπουρ­γείο εσωτερικών.

Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” θα κατα­θέ­σει αίτη­ση για την επα­να­κα­τα­μέ­τρη­ση των ψηφο­δελ­τί­ων, ώστε να κατα­γρα­φεί με σαφή­νεια ο συσχε­τι­σμός δύνα­μης. Αυτό το οφεί­λου­με, όχι μόνο σε όσους ψήφι­σαν τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στον πρώ­το γύρο, αλλά και στους χιλιά­δες που συνα­ντή­σα­με αυτές τις ημέ­ρες στο δήμο μας, που ανα­θάρ­ρη­σαν από το απο­τέ­λε­σμα στις 8 Οκτώ­βρη και συζη­τού­σαν την ανά­γκη να αλλά­ξουν τα πράγ­μα­τα στην πόλη.

Σε κάθε περί­πτω­ση, και στο δήμο μας εκφρά­στη­κε και στα­θε­ρο­ποιεί­ται ένα ρεύ­μα αντί­στα­σης στην κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή. Αυτό εκφρά­στη­κε άλλω­στε και με την συμπό­ρευ­ση δεκά­δων συνα­γω­νι­στών με δια­φο­ρε­τι­κές πολι­τι­κές αφε­τη­ρί­ες στο ψηφο­δέλ­τιο της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στο δήμο μας, αλλά και με την υπερ­ψή­φι­ση του από 6.700 συν­δη­μό­τες μας (από 5.928 το 2019), την ίδια στιγ­μή που η παρά­τα­ξη της απερ­χό­με­νης δημο­τι­κής διοί­κη­σης έχα­σε πάνω από 15.000 ψήφους, όμως “σώθη­κε” από τον αντι­δρα­στι­κό καλ­πο­νο­θευ­τι­κό νόμο που ψήφι­σε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Ανε­ξάρ­τη­τα από το απο­τέ­λε­σμα της επα­να­κα­τα­μέ­τρη­σης δίνου­με τη μάχη από καλύ­τε­ρες θέσεις ενά­ντια στις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές και την εφαρ­μο­γή τους στους δήμους και τις περι­φέ­ρειες που εκπο­ρεύ­ο­νται από τις απο­φά­σεις των κυβερ­νή­σε­ων για να υπη­ρε­τούν την πολι­τι­κή προς όφε­λος των λίγων. Θα συνε­χί­σου­με μαζί με το λαό της Κοκ­κι­νιάς και του Ρέντη τον αγώ­να για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών μας.

Σ’ αυτόν τον αγώ­να δεν περισ­σεύ­ει κανείς. Όλοι μαζί, μπο­ρού­με να παλέ­ψου­με, για να κερ­δί­σου­με αυτά που δικαιούμαστε.

Συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να για τις ανά­γκες των πολ­λών και όχι για τα κέρ­δη των λίγων!»

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο