Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ για τον Όλυμπο ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί διά ζώσης η προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη για αύριο, Τετάρ­τη 25/8, συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Δίου — Ολύ­μπου και να συζη­τη­θεί ως θέμα η πρό­θε­ση της κυβέρ­νη­σης να θεσπί­σει εισι­τή­ριο εισό­δου στον Ολυ­μπο και να εκχω­ρή­σει αρμο­διό­τη­τες ελέγ­χου σε ιδιω­τι­κές εται­ρεί­ες, ζητά η «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Με αίτη­μα που κατέ­θε­σε χτες προς τον πρό­ε­δρο του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, τον δήμαρ­χο και τους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους του δήμου Δίου — Ολύ­μπου, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» θυμί­ζει ότι «πολ­λές φορές είχε θέσει το θέμα για τη διε­ξα­γω­γή των συνε­δριά­σε­ων του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου διά ζώσης και δημό­σια, τηρώ­ντας βέβαια τα μέτρα προ­στα­σί­ας, με δεδο­μέ­νο ότι έχουν αρθεί πολ­λά περιο­ρι­στι­κά μέτρα που επι­βλή­θη­καν λόγω της παν­δη­μί­ας, καθώς και μια σει­ρά οικο­νο­μι­κών και κοι­νω­νι­κών δρα­στη­ριο­τή­των πραγ­μα­το­ποιού­νται κανο­νι­κά εδώ και τόσον καιρό».

Στο πλαί­σιο αυτό ζητά την δια ζώσης συνε­δρί­α­ση με βάση τη νέα ΚΥΑ και το ΦΕΚ 3793Β 13/8/2021 που αφο­ρά «συνε­δριά­σεις συλ­λο­γι­κών οργά­νων με φυσι­κή παρουσία».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι, με υπουρ­γι­κή από­φα­ση που συνυ­πο­γρά­φουν ο υφυ­πουρ­γός Περι­βάλ­λο­ντος, Γιώρ­γος Αμυ­ράς και ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών, Θεό­δω­ρος Σκυ­λα­κά­κη προ­βλέ­πε­ται η θέσπι­ση εισι­τη­ρί­ου για είσο­δο στον Όλυ­μπο και εκχω­ρού­νται αρμο­διό­τη­τες έλεγ­χου σε ιδιω­τι­κές εται­ρεί­ες. Η από­φα­ση έχει τίτλο «Θέσπι­ση εισι­τη­ρί­ου εισό­δου στην περιο­χή του Ευρω­παϊ­κού Οικο­λο­γι­κού Δικτύ­ου με κωδι­κό GR1250001 και ονο­μα­σία Όρος Όλυμπος».

ΚΚΕ: Όχι στην προ­σπά­θεια επι­βο­λής εισι­τη­ρί­ου στον Όλυμπο

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο