Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη στον Πειραιά: Οι χρυσαυγίτες τραμπούκοι προσπαθούν να βγουν από πάνω

Ξεκί­νη­σε χτες στα Δικα­στή­ρια του Πει­ραιά, μετά από πολ­λές ανα­βο­λές, η δίκη έξι αντι­φα­σι­στών, μελών και φίλων της Οργά­νω­σης Μαχη­τι­κού Αντι­φα­σι­σμού (ΟΡΜΑ), μετά από μήνυ­ση των χρυ­σαυ­γι­τών που τους είχαν επιτεθεί.

Συγκε­κρι­μέ­να, σε μια αντι­στρο­φή της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας και προ­σπά­θεια θυμα­το­ποί­η­σής τους, οι χρυ­σαυ­γί­τες αφού έκα­ναν την τρα­μπού­κι­κη επί­θε­σή τους, όπως και σε άλλες περι­πτώ­σεις, με σιδε­ρό­βερ­γες, πέτρες, μπου­κά­λια, έξω από το δου­λε­μπο­ρι­κό γρα­φείο της Χρυ­σής Αυγής με τον μαν­δύα του σωμα­τεί­ου στο Πέρα­μα, θέλουν να βγουν και από πάνω. Ο υπό­δι­κος τότε, κατα­δι­κα­σμέ­νος σήμε­ρα βου­λευ­τής της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, Ι. Λαγός, ζήτη­σε και πέτυ­χε την προ­σα­γω­γή στη ΓΑΔΑ αυτών που δέχτη­καν την επί­θε­ση και την ίδια ώρα την απε­λευ­θέ­ρω­ση γνω­στών τρα­μπού­κων του Περά­μα­τος. Ανά­με­σά τους είναι ο κατα­δι­κα­σμέ­νος σήμε­ρα Απο­στό­λου με την κατη­γο­ρία της έντα­ξης σε εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής, ο οποί­ος έχει ομο­λο­γή­σει ότι υπήρ­ξε στρα­το­λό­γος του δολο­φό­νου του χρυ­σαυ­γί­τη Ρου­πα­κιά, που μαχαί­ρω­σε τον Παύ­λο Φύσ­σα, και ο Νίκος Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου, γνω­στός ως απερ­γο­σπά­στης τρα­μπού­κος στο λιμά­νι του Πει­ραιά και με ιστο­ρι­κό επι­θέ­σε­ων σε απερ­γούς, σύμ­φω­να με καταγ­γε­λί­ες του σωμα­τεί­ου των εργα­ζο­μέ­νων (ΕΝΕΔΕΠ). Οι εν λόγω δικά­ζο­νται σε άλλη δίκη, που ανα­βλή­θη­κε πάλι πρό­σφα­τα, με τις κατη­γο­ρί­ες της επι­κίν­δυ­νης σωμα­τι­κής βλά­βης από κοι­νού και κατά συρ­ροή, της παρά­νο­μης οπλο­φο­ρί­ας και οπλοχρησίας.

Αξί­ζει να επι­ση­μαν­θεί και η προ­κλη­τι­κή στά­ση της αστυ­νο­μί­ας τότε, που σε ανα­κοί­νω­σή της προ­σπά­θη­σε να παρου­σιά­σει την επί­θε­ση των χρυ­σαυ­γι­τών ως σύγκρου­ση εργα­τών της Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Ζώνης Περά­μα­τος με αντι­φα­σί­στες (!). Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι 6 από τα μέλη της ΟΡΜΑ δικά­ζο­νται με κατη­γο­ρί­ες για απρό­κλη­τη επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη κατά συρ­ροή, δια­τά­ρα­ξη κοι­νής ειρή­νης και δια­κε­κρι­μέ­νη φθο­ρά ξένης ιδιο­κτη­σί­ας. Η δίκη θα συνε­χι­στεί μετά τις εκλο­γές, στις 20 Οκτώβρη.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο