Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Τοπαλούδη: Ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

“Η Ελέ­νη αντι­στά­θη­κε με απί­στευ­το σθέ­νος στο σπί­τι του τρό­μου. Αν μπο­ρώ να σας απα­λύ­νω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορί­τσι σύμ­βο­λο για­τί με πικρία βλέ­πω ότι το 2020 η γυναί­κα αντι­με­τω­πί­ζε­ται σαν ένα τίπο­τα σε πολ­λές περι­πτώ­σεις. Αντι­στά­θη­κε σε αυτά τα άθλια υπο­κεί­με­να με ηρω­ι­σμό που ούτε άντρας δεν το κάνει”.

Η Εισαγ­γε­λέ­ας Έδρας του Μικτού ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου που εκδι­κά­ζει την υπό­θε­ση βια­σμού και δολο­φο­νί­ας της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη δεν άφη­σε με την αγό­ρευ­ση της καμία αμφι­βο­λία για όσα έγι­ναν τη νύχτα της 28ης Νοεμ­βρί­ου 2018 στο εξο­χι­κό σπί­τι του ροδί­τη κατη­γο­ρού­με­νου στην περιο­χή της Λίν­δου στην Ρόδο.

Ζητώ­ντας την ενο­χή των δύο κατη­γο­ρου­μέ­νων, 23 και 22 χρο­νών η Εισαγ­γε­λέ­ας Αρι­στο­τε­λία Δόγκα τόνι­σε στους δικα­στές πως οι δύο νεα­ροί είχαν πρό­θε­ση να βιά­σουν την 19χρονη φοι­τή­τρια “ακό­μη και νεκρή”. Επα­νέ­λα­βε δε, πως εξαι­τί­ας πλημ­μέ­λειας των αρχών, το δικα­στή­ριο δεν έχει μπρο­στά του και άλλα θύμα­τα “αυτών των τοξι­κών ανθρώ­πων που κάθο­νται στο εδώλιο”.

Όπως ανέ­φε­ρε η Εισαγ­γε­λέ­ας: “Έχω κατα­γω­γή από το Ρόδο, γνω­ρί­ζω κάποια πράγ­μα­τα… Ευτυ­χώς που υπάρ­χουν κάποιοι λίγοι άνθρω­ποι που λένε ας απο­δο­θεί δικαιο­σύ­νη και κρα­τά­νε τη χώρα όρθια. Έχω παρά­πο­νο από το ανα­κρι­τι­κό έργο, υπήρ­χαν και άλλα θύμα­τα. Θα μπο­ρού­σα­με να τις έχου­με και αυτές τις υπο­θέ­σεις εδώ”.

“Οι κατηγορούμενοι είναι συνεννοημένοι για την διάχυση της ευθύνης”

Σύμ­φω­να με την αγό­ρευ­ση, οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι θέλη­σαν να συσκο­τί­σουν την υπό­θε­ση “εξαρ­χής με δικο­νο­μι­κά τερ­τί­πια. Κανέ­νας νοή­μων άνθρω­πος δεν μπο­ρεί να πιστέ­ψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσα­κω­μέ­νοι και σε ρήξη, επει­δή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελά­νε στα δια­λείμ­μα­τα της δίκης. Είναι απο­λύ­τως συνεν­νοη­μέ­νοι για­τί έτσι τους έχουν πει ότι πρέ­πει να κάνουν. Υπάρ­χει κοι­νή γραμ­μή. Κοι­νή γραμ­μή για διά­χυ­ση της ευθύ­νης. Παί­ζε­ται και από τους δικη­γό­ρους αυτό το παι­χνί­δι… Απο­σκο­πεί όχι στους δικα­στές αλλά στους ενόρ­κους.”

Κατά την εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γό οι δύο νεα­ροί είχαν έναν συγκε­κρι­μέ­νο τρό­πο που λει­τουρ­γού­σαν με τους ρόλους μοι­ρα­σμέ­νους : Ο μεν 22χρονος “ο ωραί­ος, δηλα­δή το δόλω­μα” και ο ροδί­της “ο πλού­σιος” που είχε δυνα­τό­τη­τα να φρο­ντί­ζει για τα δια­δι­κα­στι­κά: “Ακρι­βώς με τον ίδιο οι δυο κατη­γο­ρού­με­νοι ενήρ­γη­σαν και με ανή­λι­κη. Την πήγαν σπί­τι στη Λίν­δο, της έβα­λαν να δει ται­νί­ες πορ­νό. Έβα­λε τα κλά­μα­τα το κορί­τσι και τη γλυ­τώ­νει. Ο πατέ­ρας του Ροδί­τη έκα­νε το τέρας που είναι σήμε­ρα ο γιος του. Ο δεύ­τε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος ήταν το δόλω­μα. Δεν είναι πλού­σιος, πλού­σιος ήταν ο πρώ­τος, ο Ροδίτης”.

“Το έκαναν και με άλλα κορίτσια. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή”

Η κ. Δόγκα είπε πως οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι ήταν απο­φα­σι­σμέ­νοι. “Είχαν ραντε­βού με άλλες αλλά δεν «τους έκα­τσε» όπως είπαν… Ήταν απο­φα­σι­σμέ­νοι. Τα είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα”.

Κατά την Εισαγ­γε­λέα: “Είχαν συλ­λά­βει στο μυα­λό τους ότι τις πάνε στο εξο­χι­κό στους Πεύ­κους, βάζουν τις κοπέ­λες να δουν πορ­νό και τις βιά­ζουν. Δεν υπήρ­χε περί­πτω­ση από αυτούς τους δυο χαρα­κτή­ρες, κατά τον τοξι­κό τρό­πο που λει­τουρ­γούν, να τους ξέφευ­γε η Ελέ­νη μετά τα απο­τυ­χη­μέ­να ραντε­βού που είχαν πριν με άλλες κοπέ­λες. Θα βία­ζαν την Ελέ­νη και νεκρή”.

Όπως ανέ­φε­ρε η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός η Ελέ­νη πήγε μαζί τους πιστεύ­ο­ντας πως θα πάνε για σου­βλά­κια και όταν βρή­καν το σου­βλα­τζί­δι­κο κλει­στό της πρό­τει­ναν να πάνε στο σπί­τι του 23χρονου. “Η Ελέ­νη δεν ξέρει τι έρχε­ται για αυτό δε ζητά­ει βοή­θεια, όπως λένε. Την έπει­σαν να πάνε στο σπί­τι. Μέσα από το φορ­τη­γό η Ελέ­νη πρέ­πει να στέλ­νει το μήνυ­μα στην φίλη της «πάρε με τηλ. σε μια ώρα”…Είναι προ­α­πο­φα­σι­σμέ­νο ότι σε περί­πτω­ση άρνη­σης η Ελέ­νη δεν θα φύγει, θα βια­στεί. Η Ελέ­νη δε θέλει…Η Ελέ­νη ανθί­στα­ται, αρνεί­ται. Αν η Ελέ­νη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περι­γρά­ψα­νε ξέρε­τε τι θα έκα­νε; Θα προ­σποιού­νταν για να γλυ­τώ­σει τη ζωή της”.

Η κ. Δόγκα περιέ­γρα­ψε λεπτο­με­ρώς όσα πιστεύ­ει πως έγι­ναν στο “σπί­τι του τρό­μου” σε βάρος της φοι­τή­τριας και δηλώ­νο­ντας απο­λύ­τως βέβαιη πως και οι δύο τους στην συνέ­χεια, απο­φα­σί­ζουν και υλο­ποιούν το σχέ­διο να πετά­ξουν την βαριά χτυ­πη­μέ­νη 19χρονη στην θάλασ­σα για “να την τελειώ­σουν”, φοβού­με­νοι μήπως τους καταγγείλει.

Έρευνα για τον πατέρα και την γιαγιά του Ροδίτη

Η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός δηλώ­νο­ντας ότι θεω­ρεί πως ο πατέ­ρας του 23χρονου γνώ­ρι­ζε τι έχει συμ­βεί, ζήτη­σε να στα­λούν αντί­γρα­φα της δικο­γρα­φί­ας στην Εισαγ­γε­λία ώστε να ερευ­νη­θούν ευθύ­νες του πατέ­ρα τόσο για την εξα­φά­νι­ση στοι­χεί­ων από τον τόπο του εγκλή­μα­τος αλλά και για το αδί­κη­μα της ηθι­κής αυτουρ­γί­ας σε ψευ­δή βεβαί­ω­ση, διό­τι όπως είπε η κ. Δόγκα, πίε­σε συγκε­κρι­μέ­νο ιδιώ­τη ψυχί­α­τρο «για να βγά­λει το γιο του ψυχω­τι­κό» και να αλλά­ξει εκ των υστέ­ρων συντα­γο­γρά­φη­ση ώστε να είναι ακαταλόγιστος.

Η για­γιά κατά την Εισαγ­γε­λέα, “έχει ακού­σει δεν μπο­ρώ να πω ότι εκεί­νη τη στιγ­μή ότι πίστευε ότι στον πάνω όρο­φο σκο­τώ­νουν. Αλλά δεν μπο­ρώ και να το απο­κλεί­σω. Θέλω να ερευ­νη­θεί. Πιθα­νόν μπο­ρεί να νόμι­ζε ότι συνέ­βαι­ναν τα συνή­θη όργια που είχε συνη­θί­σει το αυτά­κι της”.

Ανα­φε­ρό­με­νη στην αδελ­φή του αλβα­νι­κής κατα­γω­γής κατη­γο­ρού­με­νου που κατέ­θε­σε στο δικα­στή­ριο λέγο­ντας πως ο αδελ­φός της και η Ελέ­νη είχαν ολο­κλη­ρω­μέ­νη σχέ­ση πριν πάνε στο εξο­χι­κό στην Λίν­δο και άρα “για­τί να την βιά­σει:” η Εισαγ­γε­λέ­ας σχο­λί­α­σε: Ακού­στε από­ψεις! Είναι και εκπαι­δευ­τι­κός! Δεν ξέρει ότι και σχέ­ση να έχει και γάμο η γυναί­κα μπο­ρεί να αρνηθεί;”

Κλεί­νο­ντας η Εισαγ­γε­λέ­ας προ­έ­τρε­ψε την οικο­γέ­νεια Τοπα­λού­δη να μην δεχθούν καμία συγ­γνώ­μη από τους κατη­γο­ρού­με­νους λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά “σας κοροϊ­δεύ­ουν και σας εμπαί­ζουν όλοι από την αρχή ‚μην τους ακού­τε και μην τους πιστεύ­ε­τε. Καμία συγνώ­μη μην δεχθεί­τε. Η συγνώ­μη ένα μόνο νόη­μα έχει. Όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής”.

Η δίκη θα συνε­χι­στεί αύριο με αγο­ρεύ­σεις συνηγόρων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο