Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής — Ν. Μιχαλολιάκος: «…ναι ναζιστές είμαστε, προδότες της Ελλάδας δεν είμαστε…»

Συντρι­πτι­κά συνε­χί­ζουν να είναι τα στοι­χεία για τη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, τη στρα­τιω­τι­κή δομή της, την ιεραρ­χία, το ρόλο του αρχη­γού, κατά τη δια­δι­κα­σία της ανά­γνω­σης των εγγρά­φων και ειδι­κό­τε­ρα τα όσα παρου­σιά­ζο­νται στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής, από τον ηλε­κτρο­νι­κό υπο­λο­γι­στή του αρχη­γού Ν. Μιχα­λο­λιά­κου, δια­δι­κα­σία που συνε­χί­στη­κε και σήμερα.

Στα έγγρα­φα ανα­λύ­ε­ται ο εθνι­κο­σο­σια­λι­σμός. Επί­σης, η δομή της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης απο­τυ­πώ­νε­ται από το εσω­τε­ρι­κό οργα­νό­γραμ­μα της Χρυ­σής Αυγής, από τον κανο­νι­σμό γρα­φεί­ων κεντρι­κής διοί­κη­σης και τοπι­κών οργα­νώ­σε­ων, από τις μηνιαί­ες ανα­φο­ρές, από τον οδη­γό υπο­δο­χής νέων μελών, από εγκύ­κλιο προς αγω­νι­στι­κούς πυρή­νες κ.ά. Στις αρχές διοί­κη­σης περι­γρά­φο­νται η αρχή του ενός, η ιεραρ­χία, η πει­θαρ­χία. Σε φωτο­γρα­φί­ες και βίντεο παρα­τε­ταγ­μέ­να τάγ­μα­τα εφό­δου φωνά­ζουν «Ζήτω ο αρχη­γός» και απα­ντούν στο ναζι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό του, φωτο­γρα­φί­ες τέτοιες υπάρ­χουν με το τάγ­μα εφό­δου της Νίκαιας και τον εκπαι­δευ­τή Κασιδιάρη.

Ανα­φέρ­θη­καν περιο­δι­κά και άρθρα της Χρυ­σής Αυγής για τον Χίτλερ, για το ολο­καύ­τω­μα, για τους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες στη Ν. Μηχα­νιώ­να στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, όπου να υπεν­θυ­μί­σου­με είχαν αντί­στοι­χα προ­βλή­μα­τα με τους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες στο Πέρα­μα. Ακό­μα, υπάρ­χει άρθρο με τίτλο «Το cabotage, η κρί­ση της ελλη­νι­κής ναυ­τι­λί­ας, το ΠΑΜΕ και η πάλη των τάξε­ων», που κατα­δει­κνύ­ουν τη σχέ­ση Χρυ­σής Αυγής — εφοπλιστών.

Επί­σης χαρα­κτη­ρι­στι­κή η ομι­λία του στε­λέ­χους της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης Περι­κλή Μου­λια­νά­κη: «…όταν μιλά­με για το λαό μας εξαι­ρεί­ται η θλι­βε­ρή εκεί­νη μειο­ψη­φία των αναρ­χο­κομ­μου­νι­στών και των λοι­πών μηδε­νι­στι­κών και εθνο­κτό­νων θεω­ριών, είπα­με παρα­πά­νω ότι αυτοί απο­τε­λούν μολυ­σμα­τι­κά στοι­χεία και ως τέτοια θα αντι­με­τω­πι­στούν όχι πλέ­ον δια­μέ­σου της συμ­μόρ­φω­σης αλλά διά της πυγ­μής και της στυ­γνής επι­βο­λής(…) Οι θέσεις άλλω­στε του κινή­μα­τός μας απέ­να­ντι σε αναρ­χι­κούς, κομ­μου­νι­στές αλλά και Εβραί­ους, μασό­νους κ.λ.π. είναι ήδη γνω­στές και από­λυ­τες…». Να υπεν­θυ­μί­σου­με ρεπορ­τάζ του «Ριζο­σπά­στη» όπου ο εν λόγω μετα­ξύ των άλλων «εμφα­νί­ζε­ται και ως οργα­νω­τι­κός γραμ­μα­τέ­ας ενός νεο­σύ­στα­του “φρού­του” που αυτο­χα­ρα­κτη­ρι­ζό­ταν συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση με την επω­νυ­μία Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Υπαλ­λή­λων Ασφα­λεί­ας Χρη­μα­τα­πο­στο­λών και Φυλά­κων (ΠΟΥΑΧΦ), η οποία φαί­νε­ται ότι στή­θη­κε για να καλύ­ψει και τους “φρου­ρούς” του δουλεμπορικού»…

Σχε­τι­κό με τα δου­λε­μπο­ρι­κά που η Χρυ­σή Αυγή έστη­σε για λογα­ρια­σμό των εργο­λά­βων στη Ζώνη αλλά και αλλού, ιδιαί­τε­ρη αξία έχει και το άρθρο περί ΟΑΕΔ μόνο για Έλληνες.

Ο αρχη­γός της Χρυ­σής Αυγής σε διά­φο­ρα ανα­γνω­στέα επα­να­λαμ­βά­νει «είμα­στε φασί­στες, εθνι­κο­σο­σια­λι­στές», «…ναι ναζι­στές είμα­στε, προ­δό­τες της Ελλά­δας δεν είμα­στε…», «δεν έχου­με διά­θε­ση ν’ αρχί­σου­με ν’ απο­λο­γού­μα­στε ότι δεν είμα­στε φασί­στες, ρατσι­στές»… Ενώ τα πάντα «διαν­θί­ζο­νται» με ναζι­στι­κούς χαι­ρε­τι­σμούς και αφιε­ρώ­μα­τα στον Χίτλερ.

Επί­σης, από τα στοι­χεία του υπο­λο­γι­στή επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι ο αρχη­γός Ν. Μιχα­λο­λιά­κος γνω­ρί­ζει για τις δρά­σεις των ταγ­μά­των εφό­δου, υπάρ­χουν φωτο­γρα­φί­ες και βίντεο στρα­τιω­τι­κών εκπαι­δεύ­σε­ων, κατα­σκη­νώ­σε­ων, επι­θέ­σε­ων κλπ.

Τέλος, κατα­γρά­φου­με από ερω­τη­μα­το­λό­γιο της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης στους νέους πυρή­νες: «Γνω­στοί από τη γει­το­νιά, σου λένε πως έχουν πρό­βλη­μα με λαθρο­με­τα­νά­στες και σου ζητούν να τους στη­ρί­ξεις μαζί με τα παι­διά από τα γρα­φεία. Τι κάνεις;» και η σωστή απά­ντη­ση που ζητεί­ται είναι: «Πιά­νεις ιδιαί­τε­ρα έναν εκ των εκπαι­δευ­τών και του ζητάς να έρθει στην περιο­χή με ομά­δα συνα­γω­νι­στών να λύσει το ζήτημα»…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο