Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής — Σ. Πουλικόγιαννης: Προσχεδιασμένη η επίθεση τους σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Με την κατά­θε­ση του στε­λέ­χους του ΚΚΕ και προ­έ­δρου του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Αττι­κής και Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας Σωτή­ρη Που­λι­κό­γιαν­νη ολο­κλη­ρώ­θη­κε σήμε­ρα η δικά­σι­μος για την ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση Χρυ­σή Αυγή, για την υπό­θε­ση της δολο­φο­νι­κής ενέ­δρας σε βάρος των κομ­μου­νι­στών και συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ, στο Πέρα­μα τον Σεπτέμ­βρη του 2013.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι είναι η τρί­τη υπό­θε­ση που εξε­τά­ζε­ται στο δικα­στή­ριο αφού ολο­κλη­ρώ­θη­κε η δια­δι­κα­σία για την δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα και την δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους Αιγύ­πτιου αλιεργάτες.

Η δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ στο Πέρα­μα υπο­βι­βά­στη­κε σε πλημ­μέ­λη­μα. Την επί­θε­ση από το τάγ­μα εφό­δου της ΧΑ ακο­λού­θη­σε μία εβδο­μά­δα αργό­τε­ρα η δολο­φο­νία του αντι­φα­σί­στα μου­σι­κού Παύ­λου Φύσ­σα (γιου μεταλ­λερ­γά­τη και μέλος του σωμα­τεί­ου) ενώ 1,5 περί­που χρό­νο πριν είχε γίνει η δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους Αιγύ­πτιους αλιεργάτες.

Με τα όσα κατέ­θε­σε και σήμε­ρα ο μάρ­τυ­ρας απα­ντώ­ντας στις ερω­τή­σεις των υπε­ρα­σπι­στών των χρυ­σαυ­γι­τών κατέ­δει­ξε γι ακό­μη μια φορά ότι η δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση από τα τάγ­μα­τα εφό­δου της ΧΑ δεν ήταν μια απλή ή τυχαία επί­θε­ση, αλλά προ­σχε­δια­σμέ­νη, πολύ καλά οργα­νω­μέ­νη και κατ’ εντο­λή της ηγε­σί­ας. Η από­φα­ση προη­γεί­ται της επί­θε­σης. Στο χρό­νο σχε­δια­σμού ετοι­μά­ζο­νται τα φονι­κά όπλα, οι ιδιο­κα­τα­σκευ­ές, η εκπαί­δευ­ση. Τόνι­σε για ακό­μη μια φορά την αγριό­τη­τα της επί­θε­σης, το οργα­νω­μέ­νο και σχε­δια­σμέ­νο της ενέ­δρας, απο­κά­λυ­ψε σχέ­σεις μετα­ξύ της Χρυ­σής Αυγής και μεγα­λο­ερ­γο­λά­βων της Ζώνης και εφο­πλι­στών για να χτυ­πη­θεί το σωμα­τείο και ξεκα­θά­ρι­σε ότι η Χρυ­σή Αυγή είναι εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση λόγω του ναζι­στι­κού της χαρα­κτή­ρα, ανα­φέ­ρο­ντας και ιστο­ρι­κά παρα­δείγ­μα­τα για το ρόλο και τη δρά­ση του ναζι­σμού και των ταγ­μά­των εφόδου.

Επα­νέ­λα­βε για ακό­μη μία φορά ότι η Χρυ­σή Αυγή επι­χεί­ρη­σε επί της ουσί­ας, με συγκε­κρι­μέ­νο τρό­πο, να χτυ­πή­σει το ταξι­κό σωμα­τείο στο χώρο της Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Ζώνης, γνω­στό για τους αγώ­νες του.

Τα συμ­φέ­ρο­ντα που λυμαί­νο­νται τη Ζώνη δεν περιο­ρί­στη­καν στην αντι­με­τώ­πι­ση των κομ­μου­νι­στών συν­δι­κα­λι­στών με πολι­τι­κά ή συν­δι­κα­λι­στι­κά μέσα.Υπογράμμισε για ακό­μη μία φορά, ότι η Χρυ­σή Αυγή «λει­τούρ­γη­σε κατ’ εντο­λή μεγα­λο­ερ­γο­λά­βων της Ζώνης. Πολ­λά χρό­νια, οι εργο­δό­τες προ­σπα­θούν να βγά­λουν τους συν­δι­κα­λι­στές από τη μέση, το έχουν πει επα­νει­λημ­μέ­νως… Θέλουν σωμα­τείο που να το κάνουν ό,τι θέλουν, να μην υπάρ­χουν συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις, να μη γίνο­νται απερ­γί­ες, να μην υπάρ­χουν μέτρα για υγιει­νή και ασφά­λεια. Αυτή η επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία υιο­θε­τή­θη­κε από τους βου­λευ­τές της ΧΑ. Απο­τυ­πώ­θη­κε σε επε­ρω­τή­σεις τους στη Βου­λή, που αφο­ρού­σαν προ­νό­μια, φορο­α­παλ­λα­γές των εφο­πλι­στών, των μεγα­λο­ερ­γο­δο­τών». Ανα­φέρ­θη­κε στο κύρος του συν­δι­κά­του στην Ζώνη και στην μεγά­λη μαζι­κό­τη­τα του, τονί­ζο­ντας ότι οι εργα­ζό­με­νοι είναι συσπει­ρω­μέ­νοι στο συν­δι­κά­το, για­τί μέσα από αυτό έχουν κατα­κτή­σεις που δεν έχουν αλλιώς, όπως το 5νθήμερο, 7ωρο 35ωρο.

«Είναι οι κατα­κτή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων, κυρί­ως όμως η συλ­λο­γι­κή σύμ­βα­ση που περιέ­χει άρθρα για τα μέτρα προ­στα­σί­ας για την υγεία και την ασφά­λεια των εργα­ζο­μέ­νων. Τα άλλα σωμα­τεία που προ­σπά­θη­σαν να στη­θούν είχαν αίτη­μα να αυξη­θούν οι ώρες και να μειω­θεί το μερο­κά­μα­το» υπογράμμισε.

Ο πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του τόνι­σε ότι για τα εγκλή­μα­τα της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής ξέρα­νε από το 1998 με την δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στον φοι­τη­τή Κου­σου­ρή στην Ευελ­πί­δων. Πάντως αξί­ζει να σημειω­θεί ότι οι υπε­ρα­σπι­στές των χρυ­σαυ­γι­τών επι­δό­θη­καν με σχε­τι­κές ερω­τή­σεις σε έναν…αγώνα να εξο­μοιώ­σουν την οργα­νω­μέ­νη εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής, με τους αγώ­νες του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και ευρύ­τε­ρα του εργα­τι­κού και λαϊ­κού κινή­μα­τος, κατα­φεύ­γο­ντας στον χυδαίο αντι­κομ­μου­νι­σμό και την προ­σπά­θεια συμ­ψη­φι­σμού της εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης της με τους αγώ­νες του εργα­τι­κού και λαϊ­κού κινήματος.

Προ­σπα­θώ­ντας να δια­σκε­δά­σουν τις δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής σε κομ­μου­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ, μετα­νά­στες, αντι­φα­σί­στες, σωμα­τεία, στέ­κια, τις δηλώ­σεις των ναζι­στών βου­λευ­τών ότι «κου­μά­ντο θα κάνει η Χρυ­σή Αυγή», οι υπε­ρα­σπι­στές προ­σπά­θη­σαν να αντι­στρέ­ψουν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Να σημειω­θεί τέλος, ότι σε ακό­μα ένα προ­ε­κλο­γι­κό σόου προ­χώ­ρη­σε ο ναζι­στής Κασι­διά­ρης υπό το βλέμ­μα των χει­ρο­κρο­τη­τών του στο ακρο­α­τή­ριο, ζητώ­ντας από το δικα­στή­ριο να τοπο­θε­τη­θεί για τον νέο απο­κλει­σμό του από τις εκλο­γές με από­φα­ση του Αρεί­ου Πάγου. Μάλι­στα ο υμνη­τής του Χίτλερ θυμή­θη­κε και τα … ανθρώ­πι­να δικαιώματα.

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο