Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο

Τον μεγά­λο μου­σι­κο­συν­θέ­τη Γιάν­νη Μαρ­κό­που­λο απο­χαι­ρε­τούν σήμε­ρα συγ­γε­νείς, φίλοι και άνθρω­ποι που αγά­πη­σαν τα τρα­γού­δια του.

Η σορός του εκτέ­θη­κε σε λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα, ενώ στις 5 μ.μ. ψάλ­θη­κε η εξό­διος ακο­λου­θία στη Μητρό­πο­λη Αθη­νών, ενώ η ταφή έγι­νε στο Κοι­μη­τή­ριο Παπάγου.

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε η εξό­διος ακο­λου­θία του Γιάν­νη Μαρ­κό­που­λου, στην Μητρό­πο­λη Αθη­νών προ­ε­ξάρ­χο­ντος του Μητρο­πο­λί­τη Αθη­νών Ιερώνυμου.

Με συγκί­νη­ση και σεβα­σμό στον άνθρω­πο και την υψη­λή συμ­βο­λή του στον παγκό­σμιο μου­σι­κό πολι­τι­σμό, πλή­θος κόσμου απο­χαι­ρέ­τη­σε από το μεση­μέ­ρι τον μεγά­λο συν­θέ­τη στο παρεκ­κλή­σι της Μητρό­πο­λης όπου εκτέ­θη­κε η σορός για λαϊ­κό προσκύνημα.

Τον Γιάν­νη Μαρ­κό­που­λο απο­χαι­ρέ­τη­σαν οι πρό­ε­δροι της ΝΔ Κυριά­κος Μητσο­τά­κης και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρου­λά­κης, ο καθη­γη­τής Ιωάν­νης Παπα­δά­κης, φίλος του εκλι­πό­ντος, οι δήμαρ­χοι Ηρα­κλεί­ου Κρή­της Βασί­λης Λαμπρι­νός και Ιερά­πε­τρας Θεο­δό­σιος Καλαν­τζά­κης και ο καθη­γη­τής της ιστο­ρί­ας της αρχι­τε­κτο­νι­κής, επι­κε­φα­λής της Υπη­ρε­σί­ας Συντή­ρη­σης Μνη­μεί­ων Ακρό­πο­λης Μανό­λης Κορ­ρές, μιλώ­ντας για το δύσκο­λο επί­τευγ­μά του να συν­δέ­σει την τοπι­κή παρά­δο­ση με τις δυτι­κο­ευ­ρω­παϊ­κές τάσεις.

Στην κηδεία παρα­βρέ­θη­καν, μετα­ξύ άλλων, η ΠτΔ Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, ο περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής Γιώρ­γος Πατού­λης, ο Λάκης Χαλ­κιάς, η Μαρί­ζα Κωχ, ο Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας και πολ­λοί άλλοι από τον καλ­λι­τε­χνι­κό κόσμο

Το φέρε­τρο βγή­κε από την Μητρό­πο­λη σκε­πα­σμέ­νο με την ελλη­νι­κή σημαία και το συνό­δευαν οι Κου­ρή­τες ντυ­μέ­νοι με τοπι­κή φορεσιά.

Η πομπή με τη σορό του Γιάν­νη Μαρ­κό­που­λου κατευ­θύν­θη­κε στο νεκρο­τα­φείο Παπά­γου όπου έγι­νε η ταφή.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο