Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»: 7 ΧΡΟΝΙΑ από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

💥  Κινητοποιήσεις από σωματεία και φορείς σε Κερατσίνι και Εφετείο
💥 Απαιτούν να καταδικαστούν οι φασίστες εγκληματίες, πρώην και νυν χρυσαυγίτες
▪️ Την Παρασκευή 🗯️ στο Κερατσίνι (6 μ.μ. πλατεία Ζαρντέν)
▪️ Στις 7 Οκτώβρη 🗯️ στο Εφετείο, τη μέρα που ανακοινώνεται η απόφαση

 

Σωμα­τεία και μαζι­κοί φορείς του Πει­ραιά καλούν σε κινη­το­ποί­η­ση την Παρα­σκευή 18 Σεπτέμ­βρη στις 6 μ.μ., στο Κερα­τσί­νι (πλ. Ζαρ­ντέν, Αμφιά­λη), με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 7 χρό­νων από την εν ψυχρώ δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα από τον χρυ­σαυ­γί­τη Ρουπακιά.

Κινη­το­ποί­η­ση θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί από σωμα­τεία και φορείς και την Τετάρ­τη 7 Οκτώ­βρη έξω από το Εφε­τείο, μέρα ανα­κοί­νω­σης της από­φα­σης της δίκης της ΧΑ. Κάλε­σμα συμ­με­το­χής στις κινη­το­ποι­ή­σεις απευ­θύ­νει και το ΠΑΜΕ, καλώ­ντας ιδιαί­τε­ρα τα εργα­τι­κά σωμα­τεία να προ­κη­ρύ­ξουν στά­σεις εργα­σί­ας στις 7 Οκτώ­βρη για να διευ­κο­λυν­θεί η συμ­με­το­χή των εργα­ζο­μέ­νων. Επί­σης, το Μέτω­πο Αγώ­να Σπου­δα­στών καλεί τους φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους σε συμ­με­το­χή στις κινητοποιήσεις.

Τα σωμα­τεία και οι φορείς καλούν το λαό και τη νεο­λαία να βρε­θούν στο δρό­μο με αίτη­μα την κατα­δί­κη της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής οργά­νω­σης, όπως και όλων των στε­λε­χών της που σήμε­ρα προ­σχώ­ρη­σαν ή δημιούρ­γη­σαν άλλα φασι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα. Καταγ­γέλ­λουν επί­σης την απα­ρά­δε­κτη εισή­γη­ση της εισαγ­γε­λέα στη δίκη της ΧΑ που «ξεπλέ­νει» τους δολο­φό­νους ναζιστές.

Δεν ξεχνάμε τα δεκάδες εγκλήματα

«Ο λαός και η νεο­λαία του Πει­ραιά δεν ξεχνά­με τα δεκά­δες εγκλή­μα­τα των ναζί εγκλη­μα­τιών της ΧΑ σε βάρος της εργα­τι­κής τάξης και του λαού μας», σημειώ­νουν τα σωμα­τεία και τονίζουν:
«Εφτά χρό­νια συμπλη­ρώ­νο­νται από τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα από το τάγ­μα εφό­δου της ναζι­στι­κής — εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής. Η δολο­φο­νία του Παύ­λου έγι­νε λίγες μέρες μετά τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση των φασι­στών σε συνα­δέλ­φους συν­δι­κα­λι­στές, κομ­μου­νι­στές της Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Ζώνης Περά­μα­τος και αφού όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια είχαν επι­δο­θεί σε δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις σε μετα­νά­στες εργά­τες και σε νέους ανθρώπους».

«Η ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή και τα νέα φασι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα που δημιουρ­γή­θη­καν έχουν ως στό­χο την υπε­ρά­σπι­ση του κεφα­λαί­ου και το χτύ­πη­μα του εργα­τι­κού κινή­μα­τος. Πάντα θα ανα­λαμ­βά­νουν την πιο βρώ­μι­κη δου­λειά, ενά­ντια στο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα, ενά­ντια στα εργα­τι­κά — λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα, ορθώ­νο­ντας τεί­χος προ­στα­σί­ας στα κέρ­δη των εργοδοτών.
Αλλω­στε, η απα­ρά­δε­κτη εισή­γη­ση της εισαγ­γε­λέα στη δίκη της ΧΑ, που κλεί­νει τα μάτια στα γεγο­νό­τα που παρου­σιά­στη­καν στο δικα­στή­ριο, στο ογκώ­δες απο­δει­κτι­κό υλι­κό, είναι ενταγ­μέ­νη στην προ­σπά­θεια “ξεπλύ­μα­τος” των φασι­στοει­δών, στην ανα­βά­πτι­σή τους για να συνε­χί­ζουν να παί­ζουν το ρόλο τους ενά­ντια στο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνημα.

Οι φασίστες είναι διαχρονικά όπλο στα χέρια του κεφαλαίου

Σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ κλι­μα­κώ­νει την επί­θε­ση στα εργα­τι­κά — λαϊ­κά στρώ­μα­τα, έτσι ώστε να πλη­ρώ­σουν ξανά την κρί­ση οι εργα­ζό­με­νοι, να δια­σφα­λι­στεί η κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τιών ομίλων (…)

Σε συν­θή­κες που η επί­θε­ση του κεφα­λαί­ου και της κυβέρ­νη­σης απέ­να­ντι στο λαό οξύ­νε­ται, θέλουν το εργα­τι­κό και λαϊ­κό κίνη­μα να είναι στο γύψο. Αυτό εξυ­πη­ρε­τούν τα αντι­δρα­στι­κά μέτρα όπως ο περιο­ρι­σμός των δια­δη­λώ­σε­ων που έφε­ρε η ΝΔ, σε συνέ­χεια του απερ­γο­κτό­νου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, ξέρουν ότι την πάλη των απο­φα­σι­σμέ­νων εργα­τών δεν μπο­ρούν να την απο­τρέ­ψουν μόνο με νόμους, γι’ αυτό και έχουν ανά­γκη εγκλη­μα­τι­κές ομά­δες σαν τη Χρυ­σή Αυγή, που θα απλώ­νουν το βίαιο χέρι του κεφα­λαί­ου στους χώρους δουλειάς.

(…) Είναι γελα­σμέ­νοι όμως αν νομί­ζουν ότι με τέτοιους μηχα­νι­σμούς, αλλά και τους νόμους τους, μπο­ρούν να στα­μα­τή­σουν το ποτά­μι της λαϊ­κής οργής και αγα­νά­κτη­σης. Θα φάνε τα μού­τρα τους. Οργα­νώ­νου­με την πάλη μας με τα σωμα­τεία μας στους τόπους δου­λειάς και τους κλά­δους για τα δικαιώ­μα­τά μας, με επί­κε­ντρο τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας, κόντρα σε κυβέρ­νη­ση — κεφά­λαιο — ΝΑΤΟ — ΕΕ (…) Κατα­δι­κά­ζου­με τον αντι­κομ­μου­νι­σμό που είναι λίπα­σμα για να ανδρώ­νε­ται ο φασι­σμός. Να τιμω­ρη­θούν οι ναζί εγκλη­μα­τί­ες και θρα­σύ­δει­λοι της Χρυ­σής Αυγής».


Τα σωμα­τεία και οι φορείς που υπο­γρά­φουν είναι:
Συν­δι­κά­το Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Μετάλ­λου Ν. Αττι­κής και Εργα­ζο­μέ­νων Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας, Σύν­δε­σμος Υπαλ­λή­λων Εμπο­ρι­κών Κατα­στη­μά­των και Ιδιω­τι­κών Επι­χει­ρή­σε­ων Πει­ραιά, Σωμα­τείο Καθα­ρι­στών — Καθα­ρι­στριών Περι­φέ­ρειας Ν. Αττι­κής και Περι­χώ­ρων, Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων στην Ιδιω­τι­κή Υγεία Πει­ραιά, Πανελ­λα­δι­κή Ενω­ση Ελαιουρ­γο­σα­που­νο­ποιών και Χημι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Αττι­κής, Σωμα­τείο Κατερ­γα­σί­ας Ξύλου και Ναυ­πη­γο­ξυ­λουρ­γών, Σωμα­τείο Επαγ­γελ­μα­τιών Οδη­γών Αττι­κής, Βοιω­τί­ας και Νήσων Αργο­σα­ρω­νι­κού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελ­λή­νια Ενω­ση Πλη­ρω­μά­των Ρυμουλ­κών και Ναυα­γο­σω­στι­κών, Παράρ­τη­μα Πει­ραιά Ενω­σης Λογι­στών — Ελεγ­κτών Περι­φέ­ρειας Αττι­κής, Παράρ­τη­μα Πει­ραιά Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων, Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Περά­μα­τος «Η ΕΣΤΙΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ», Γυναι­κεί­ος Σύλ­λο­γος Κερα­τσι­νί­ου — Δρα­πε­τσώ­νας «Η ΣΤΟΡΓΗ του ΠΑΙΔΙΟΥ», Σωμα­τείο Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Πει­ραιά, ΠΕΣ-ΝΑΤ Σωμα­τείο Συντα­ξιού­χων Νίκαιας — Κορυ­δαλ­λού, Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Πει­ραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Δημο­κρα­τι­κός Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Κορυ­δαλ­λού, Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Νίκαιας, Πολι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος Δρα­πε­τσώ­νας «Τερ­ψη-Χώρος».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο