Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίνουν και την Ελευσίνα για ορμητήριο πολέμου

Έχο­ντας υιο­θε­τή­σει τη θέση του Ισρα­ήλ ‑περί δικαιώ­μα­τος στην αυτο­ά­μυ­να- και τη δολο­φο­νι­κή του δρά­ση σε βάρος του λαού της παλαι­στί­νης, ετοι­μη να συμ­με­τά­σχει ακό­μα πιο ενερ­γά στο μακε­λειό του παλαι­στι­νια­κού λαού φαί­νε­ται πως είναι η ελλη­νι­κή κυβέρνηση.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, μετά την απο­στο­λή των φρε­γα­τών στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο και την ενερ­γο­ποί­η­ση της βάσης της Σού­δας, τώρα η κυβέρ­νη­ση είναι έτοι­μη και για το επό­με­νο βήμα και συγκε­κρι­μέ­να να δώσει και την 112 Πτέ­ρυ­γα Μάχης στην Ελευ­σί­να, όπου ανα­μέ­νε­ται οι Αμε­ρι­κα­νοί να μετα­σταθ­μεύ­σουν δεκά­δες αερο­σκά­φη τους, υπο­στη­ρι­κτι­κά μετα­γω­γι­κά, ιπτά­με­να τάν­κερ, ένα πραγ­μα­τι­κό ορμη­τή­ριο πολέ­μου για τη Μέση Ανα­το­λή. Αυτό καθώς την ίδια ώρα η βάση της Σού­δας φέρε­ται να έχει «φρα­κά­ρει» από τον συνω­στι­σμό μετα­γω­γι­κών, κατα­σκο­πευ­τι­κών και άλλων αερο­πλά­νων και στο αερο­πο­ρι­κό σκέ­λος της βάσης.

Τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες, μάλι­στα, με ανα­με­νό­με­νη την άφι­ξη δεύ­τε­ρου αερο­πλα­νο­φό­ρου με τη δύνα­μη κρού­σης του στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, οι ανά­γκες υπο­στή­ρι­ξης αυξά­νο­νται μετε­ω­ρι­κά. Στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο μπο­ρεί να βρί­σκο­νται έως το τέλος του μήνα συνο­λι­κά 15–20 αμε­ρι­κα­νι­κά πλοία (αερο­πλα­νο­φό­ρα, αντι­τορ­πι­λι­κά, κατα­δρο­μι­κά και υπο­βρύ­χια), μια δύνα­μη η οποία δεν είναι δυνα­τόν να υπο­στη­ρι­χθεί από τις υπο­δο­μές που είναι στα­θε­ρά παρού­σες στην ευρύ­τε­ρη περιοχή.

Ως εκ τού­του η Ελευ­σί­να το επό­με­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα θα μετα­τρα­πεί σε έναν ακό­μα κόμ­βο αμε­ρι­κα­νι­κής στρα­τιω­τι­κής παρου­σί­ας και συμ­με­το­χής της Ελλά­δας στο αιμα­το­κύ­λι­σμα του Παλαι­στι­νια­κού λαού. Η κυβέρ­νη­ση ανα­λαμ­βά­νει πολύ βαριές ευθύνες.

«Να μην δοθεί η βάση στην Ελευσίνα και καμία άλλη για ορμητήριο πολέμου»

Να μην δοθεί η βάση στην Ελευ­σί­να και καμία άλλη για ορμη­τή­ριο πολέ­μου. Απε­μπλο­κή τώρα της Ελλά­δας, να γυρί­σει πίσω η φρε­γά­τα «Ψαρά», τόνι­σε η Αφρο­δί­τη Κτε­νά, βου­λευ­τής του ΚΚΕ, ανα­φο­ρι­κά με τις εξε­λί­ξεις στην Μέση Ανα­το­λή και τη σφα­γή στη Λωρί­δα της Γάζας, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής σε εκπο­μπή του Action 24.

Έχει μεγά­λη σημα­σία υπο­γράμ­μι­σε η Α. Κτε­νά, η χώρα μας να απε­μπλα­κεί από αυτό το σφα­γείο όσο γίνε­ται γρη­γο­ρό­τε­ρα πριν τα πράγ­μα­τα κλιμακωθούν.

Ως ΚΚΕ, συνέ­χι­σε η Α. Κτε­νά, είμα­στε αλλη­λέγ­γυοι χωρίς ενδοια­σμούς και υπο­ση­μειώ­σεις με τον αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού να έχει πατρί­δα. Στη­ρί­ζου­με το δικαί­ω­μά του να έχει πατρί­δα, δικαί­ω­μα που έχει ανα­γνω­ρι­στεί από σει­ρά διε­θνών απο­φά­σε­ων και από την ομό­φω­νη από­φα­ση του ελλη­νι­κού κοινοβουλίου.

Απέ­να­ντι στην αστα­μά­τη­τη επι­θε­τι­κό­τη­τα του κρά­τους του Ισρα­ήλ σε βάρος των Παλαι­στι­νί­ων έχου­με ένα λαό που προ­σπα­θεί να διεκ­δι­κή­σει το δίκιο του να διεκ­δι­κή­σει πατρί­δα, επε­σή­μα­νε η βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

 

 

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο