Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δείξε μου τον φίλο σου…

Συνά­ντη­ση με τον καγκε­λά­ριο της Γερ­μα­νί­ας θα έχει αύριο ο Αλ. Τσί­πρας. Και για­τί όχι, θα πει κανείς, αφού η γερ­μα­νι­κή κυβέρ­νη­ση απο­τε­λεί παρά­δειγ­μα για την προ­ο­δευ­τι­κή — σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κή κυβέρ­νη­ση που θέλει να φτιά­ξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι να πρω­το­θυ­μη­θεί κανείς; Το πώς πρω­το­στα­τεί στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία, με πρω­το­φα­νείς εδώ και δεκα­ε­τί­ες δαπά­νες και εμπλο­κή χωρίς προη­γού­με­νο; Για τους Γερ­μα­νούς υπουρ­γούς, που ζητού­σαν από τον λαό να κάνει… κρύα μπά­νια, «προς τιμήν» των «πρά­σι­νων» μπίζ­νες και των «απα­ραί­τη­των θυσιών» του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου; Ισως πάλι να θέλουν να ανταλ­λά­ξουν σκέ­ψεις για το πώς θα μοιά­ζουν αυτές οι «Πρέ­σπες του Αιγαί­ου», για τις οποί­ες τόση κινη­τι­κό­τη­τα δεί­χνει η γερ­μα­νι­κή κυβέρ­νη­ση με τις «ευλο­γί­ες» και των ΗΠΑ. ‘Η για το «πατρόν» και το σχή­μα του νέου κορ­σέ για τους λαούς, του Συμ­φώ­νου Δημο­σιο­νο­μι­κής Στα­θε­ρό­τη­τας που συζη­τιέ­ται στην ΕΕ.

Αλλω­στε, δεν περ­νά απα­ρα­τή­ρη­τη και η σημειο­λο­γία: Την ίδια μέρα που ο Τσί­πρας θα συνα­ντιέ­ται με τον Σολτς, οι Γερ­μα­νοί εργα­ζό­με­νοι στο Δημό­σιο, στα Μέσα Μετα­φο­ράς και αλλού θα απερ­γούν για Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις, αυξή­σεις στους μισθούς, μέτρα κατά της ακρί­βειας, σε μια από τις πολ­λές μεγά­λες απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις που έχει ζήσει η χώρα τα τελευ­ταία χρό­νια. Εμείς πάλι, τι άλλο να σχο­λιά­σου­με; «Δεί­ξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», λέει ο λαός και η παροι­μία πάει γάντι, στους… προ­ο­δευ­τι­κούς του ΝΑΤΟ, των Αμε­ρι­κα­νών και της ΕΕ.

Ανα­δη­μο­σί­ευ­ση από τον «Ριζο­σπά­στη»

https://ekdoseis-atexnos.gr/book/%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%8c%cf%84%cf%84%ce%b1/
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο