Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων κοντά στα Τέμπη

Στους 32 ανέρ­χο­νται μέχρι στιγ­μής οι επι­βε­βαιω­μέ­νοι νεκροί από την σύγκρου­ση επι­βα­τι­κής αμα­ξο­στοι­χί­ας με εμπο­ρευ­μα­τι­κή αργά το βρά­δυ χθες Τρί­τη στην περιο­χή Ευαγ­γε­λι­σμός, κοντά στα Τέμπη, σύμ­φω­να με νεό­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση από τον εκπρό­σω­πο Τύπου του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, τον πύραρ­χο Βασί­λη Βαθρακογιάννη.

Στα νοσο­κο­μεία έχουν δια­κο­μι­στεί 85 τραυ­μα­τί­ες, σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση από τον κ. Βαθρακογιάννη.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες όταν ξεκί­νη­σε το ταξί­δι της από την Αθή­να η αμα­ξο­στοι­χία μετέ­φε­ρε 430 ανθρώ­πους και στη Λάρι­σα απο­βι­βά­στη­καν περί­που 80, ενώ οι υπό­λοι­ποι συνέ­χι­σαν τη δια­δρο­μή μέχρι τη σφο­δρή σύγκρου­ση των δύο τρένων.

Σύμ­φω­να με νεό­τε­ρα στοι­χεία που έδω­σε ο εκπρό­σω­πος της Πυρο­σβε­στι­κής, 194 επι­βά­τες μετα­φέρ­θη­καν με πέντε λεω­φο­ρεία στη Θεσσαλονίκη.

Από αυτούς τους 194 επι­βά­τες, οι 26 δια­κο­μί­στη­καν προ­λη­πτι­κά στο νοσο­κο­μείο ΑΧΕΠΑ και άλλοι 32 στο νοσο­κο­μείο Γεννηματάς.

Με έκτο λεω­φο­ρείο 20 άτο­μα μετα­φέρ­θη­καν στη Λάρισα.

Επι­πλέ­ον, 5 επι­βά­τες μετα­φέρ­θη­καν στο νοσο­κο­μείο της Κατε­ρί­νης, εκ των οποί­ων 3 είναι καλά στην υγεία τους και απο­χώ­ρη­σαν, ενώ 2, ελα­φρά τραυ­μα­τί­ες, παρέ­μει­ναν για νοσηλεία.

Στον τόπο του σιδη­ρο­δρο­μι­κού δυστυ­χή­μα­τος στην είσο­δο της κοι­λά­δας των Τεμπών συνε­χί­ζουν να επι­χει­ρούν δυνά­μεις του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, του Εθνι­κού Κέντρου Άμε­σης Βοή­θειας και της ελλη­νι­κής αστυνομίας.

Η επι­χεί­ρη­ση έρευ­νας και απε­γκλω­βι­σμού ατό­μων παρα­μέ­νει σε εξέ­λι­ξη. Οι προ­σπά­θειες των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων αυτή τη στιγ­μή επι­κε­ντρώ­νο­νται στα δύο πρώ­τα βαγό­νια της επι­βα­τι­κής αμα­ξο­στοι­χί­ας τα οποία έχουν ανα­τρα­πεί και εκεί παρου­σιά­ζε­ται μεγα­λύ­τε­ρη δυσκο­λία απεγκλωβισμού.

Η επι­χεί­ρη­ση των πυρο­σβε­στών στα συγκε­κρι­μέ­να βαγό­νια γίνε­ται με τη βοή­θεια 4 ειδι­κών γερα­νο­φό­ρων οχη­μά­των που θα ανα­ση­κώ­σουν τους συρ­μούς. Παράλ­λη­λα, όπως είπε ο κ. Βαθρα­κο­γιάν­νης, η ελλη­νι­κή αστυ­νο­μία με τον ιατρο­δι­κα­στή έχει ξεκι­νή­σει τη δια­δι­κα­σία ανα­γνώ­ρι­σης και ταυ­το­ποί­η­σης στο γενι­κό νοσο­κο­μείο Λάρι­σας όπου μετα­φέ­ρο­νται οι σοροί. Στο νοσο­κο­μείο βρί­σκο­νται αξιω­μα­τι­κοί της αστυ­νο­μί­ας μαζί με ειδι­κούς ψυχο­λό­γους προ­κει­μέ­νου να συν­δρά­μουν στη δια­δι­κα­σία και να υπο­στη­ρί­ξουν με κάθε τρό­πο τους συγ­γε­νείς των θυμάτων.

Hellenic Train: Τα δρομολόγια που ακυρώνονται, λόγω της σύγκρουσης αμαξοστοιχιών

Λόγω της σύγκρου­σης των δυο αμα­ξο­στοι­χιών στον Ευαγ­γε­λι­σμό, σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση της Hellenic Train, δεν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν όλα τα δρο­μο­λό­για σε:

Αθή­να- Θεσσαλονίκη

Θεσ­σα­λο­νί­κη — Αθήνα

Αθή­να ‑Καλα­μπά­κα

Καλα­μπά­κα ‑Αθή­να

Αθή­να — Λειανοκλάδι

Λεια­νο­κλά­δι — Αθήνα

Θεσ­σα­λο­νί­κη — Λάρισα

Λάρι­σα-Θεσ­σα­λο­νί­κη

Παλαιο­φάρ­σα­λος — Καλαμπάκα

Καλα­μπά­κα — Παλαιοφάρσαλος

Βόλος — Λάρισα

Λάρι­σα — Βόλος

Λεια­νο­κλά­δι ‑Στυ­λί­δα

Στυ­λί­δα — Λειανοκλάδι

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο