Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκαεννιά κεριά άναψαν στις 00:19 στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Δεκα­εν­νέα κεριά άνα­ψαν συμ­βο­λι­κά στις 00:19 1η Φεβρουα­ρί­ου στο σημείο όπου πριν από δύο χρό­νια δολο­φο­νή­θη­κε ο 19χρονος Άλκης Καμπα­νός, σε τυφλό οπα­δι­κό χτύ­πη­μα στην περιο­χή Χαρι­λά­ου της Θεσσαλονίκης.

Τη συμ­βο­λι­κή κίνη­ση, που συνο­δεύ­τη­κε από την τήρη­ση ενός λεπτού σιγής, οργά­νω­σε η Δομή 1ης Φεβρουα­ρί­ου 2022 — Εις το Όνο­μα του Άλκη στη μνή­μη του νεα­ρού φοι­τη­τή με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση δύο χρό­νων από τη δολο­φο­νία του, παρου­σία του πατέ­ρα του Αρι­στεί­δη Καμπα­νού και της αδελ­φής του Μαρίας.

«Δυο χρό­νια πέρα­σαν από την από­φρα­δα εκεί­νη ημέ­ρα της 1ης Φεβρουα­ρί­ου, (όταν) δώδε­κα νεα­ροί οπα­δοί του ΠΑΟΚ τυφλά καθο­δη­γού­με­νοι από τα άγρια ένστι­κτα τους έπρα­ξαν το αδια­νό­η­το. Αφαί­ρε­σαν τη ζωή του Άλκη επει­δή ένα παι­δί από την παρέα του φώνα­ξε ότι είναι Άρης. Ο χρό­νος για μένα και τη Μελί­να και την οικο­γέ­νεια μας στα­μά­τη­σε εκεί­νη τη στιγ­μή», δήλω­σε με εμφα­νή συγκι­νη­σια­κή φόρ­τι­ση ο πατέρας.

«Μαζευ­τή­κα­με εδώ να απο­τί­σου­με φόρο τιμής στον Άλκη και μαζί και στα άλλα παι­διά», καθώς «τα δυο τελευ­ταία χρό­νια θρη­νή­σα­με και άλλα θύμα­τα. Δυστυ­χώς (…) προ­σπα­θού­σα­με όλο αυτόν τον και­ρό να είναι ο Άλκης το τελευ­ταίο θύμα», συμπλή­ρω­σε ο κ. Καμπανός.

Οι δρά­σεις ενά­ντια στη βία θα συνε­χι­στούν στις 17:00.

Τρία μικρά παι­διά με ανα­πη­ρία αλλά τερά­στιο σθέ­νος, ο Γιάν­νης, ο Λέαν­δρος και ο Σπύ­ρος, φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντί­στοι­χα, με δια­κρι­τι­κά των ομά­δων τους, όπως και η μικρή Μάγια, θα αφή­σουν συμ­βο­λι­κά στο σημείο της δολο­φο­νί­ας από ένα λου­λού­δι, στέλ­νο­ντας μήνυ­μα αθλη­τι­κού πνεύ­μα­τος, συνύ­παρ­ξης των χρω­μά­των, συμπερίληψης.

Παράλ­λη­λα, καθ’ όλη τη διάρ­κεια της ημέ­ρας θα είναι στη­μέ­νο στο σημείο της δολο­φο­νί­ας πανό με σύν­θη­μα «Γινό­μα­στε ένα για τον Άλκη», καλώ­ντας τους φιλά­θλους δια­φο­ρε­τι­κών συλ­λό­γων να φωτο­γρα­φη­θούν φορώ­ντας τα χρώ­μα­τα των ομά­δων τους.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο